Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
En person ser på midnattssola på Senja i Nord-Norge
Midnattssol på Sommarøy.
Photo: David Gonzalez

Midnattssol

muteplay/pauseplay/pause

Lave, gylne solstråler. Et rødgult skimmer. I nord skaper midnattssolen en magisk sommerstemning. Ja, det er den samme solen som vi ser på dagtid, men den er likevel helt annerledes. Og i de lyse, florlette nettene i nord kan alt skje.

Kaffebesøk klokka tolv om natta? Topptur klokka ett? Padle til en hvit strand klokka to? Eller lene deg tilbake og bare være, akkurat der du er. Alt er mulig. Og det er ikke bare midnattssolen som er magisk i den nordlige delen av landet vårt. Lyset i de eviglange nettene er også helt spesielt.

Om været er bra, bør du definitivt ikke sove bort sumarnatta. Det gjør i alle fall ikke nordlendingene, som kan finne på å male huset, dra på fisketur eller ta et mildt sagt forfriskende bad, midt på natta.

Lyset og midnattssolen har også gjort et spesielt inntrykk på flere norske kunstnere og forfattere gjennom historien. Her er et utdrag fra Knut Hamsuns Pan (1894): «Det begynte å bli ingen nat, solen dukket så vidt skiven ned i havet og kom så opp igjen, rød fornyet, som om den hadde været nede og drukket. Hvor det kunde gå mig forunderlig om nætterne; ingen menneske tror det» …

Hvorfor blir det sånn? Jo, siden jorden roterer med en skrå akse i forhold til solen, treffer solstrålene de nordlige delene av jordkloden også om natta i løpet av sommermånedene.

Hvis du tar turen nord for polarsirkelen om sommeren, kan du med andre ord nyte et midnattsdupp i det fri og sitte oppe helt til solen ikke går ned. På denne tiden av året er også mange severdigheter og aktiviteter i Nord-Norge åpne hele natten, så om du måtte ønske, kan du både golfe, elvepadle og dra på hvalsafari under midnattssolen.

Svalbard går ikke solen ned i det hele tatt mellom april og slutten av august. Ta en midnattstur på en isbre, eller hva med å beundre den fargerike himmelen fra en hundeslede?

Fakta om midnattssola

Den første personen til å beskrive midnattssolen er den greske oppdageren Pytheas. Han var på reise nordover rundt 325 f. kr. Det diskuteres fortsatt om han kanskje besøkte Norge.

På Nordpolen går solen ned bare en gang i året. Den står opp 18. mars og går ned igjen 25. september.

På Svalbard er solen oppe fra april til august, og er det området i Norge der midnattssolen varer lengst.

I fastlandsnorge er det Nordkapp som opplever det lengste sommerdøgnet fra mai til juli.

Du kan oppleve midnattssol så langt sør som Bodø, der solen er oppe fra 4. juni til 8. juli.

Siden dagslyset styrer kroppens produksjon av trøtthetshormonet melatonin, opplever nordlendinger å bli mer energiske om sommeren.

Polarsirklene, som bestemmer hvor det er midnattssol, vandrer omtrent 14 meter sørover i året. Det betyr at en stadig større del av Norge får midnattssol.

Kilder: yr.no, nordnorge.com, ancient.eu, wikipedia.org

Her finner du midnattssolen

I Nord-Norge venter 76 dager med midnattssol i perioden mellom mai og juli. Jo lenger nord du kommer, jo lenger er perioden med midnattssol. I sommermånedene kan du oppleve opp til 24 timer med sollys nord for polarsirkelen, men noen steder vil fjellene skygge for solen akkurat rundt midnatt. Oppsøk et sted med fri sikt mot nord og vest, så finner du den igjen.

Nord-Norge dekker en tredjedel av Norge. Tenk derfor gjerne på Nord-Norge som seks deler når du skal planlegge midnattssol-eventyret.

Helgeland

Helgeland ligger hovedsakelig sør for polarsirkelen. Her kan du gjerne følge det dramatiske landskapet langs Kystriksvegen, med Torghatten, Svartisen og fjellkjeden de Syv søstre som noen av de naturlige høydepunktene. I tillegg bør du komme deg ut til noen av de mange spennende øyrikene, som for eksempel verdensarvøya Vega, magiske Træna, whiskyøya Myken og lundefugløya Lovund. Dette er også et padle- og sykkelparadis.

Bodø og Salten

Rett nord for Polarsirkelen ligger Salten og Bodø, som er europeisk kulturhovedstad i 2024. Her kan du se artig gatekunst og besøke det prisbelønte kulturhuset Stormen. I regionen kan du også oppleve en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer, Saltstraumen, og besøke øyriker som Steigen eller Hamarøy. En besøk på nostalgiske Kjerringøy Handelssted på Kjerringøy hører også med. Veien er også kort til Narvik, der du kan haike med en gondol til topps for å nyte panoramautsikt til midnattssola!

Lofoten og Vesterålen

Ytterst mot storhavet ligger øyrikene Lofoten og Vesterålen, som er verdenskjent for sine alpine topper, hvite strender og koselige fiskevær. Her er det flott å vandre, padle og sykle, og det er mange spennende museer og gallerier å besøke. Opplev vikinghistorie på Lofotr, lær deg å klatre i Henningsvær og bli med på lundefugl- og hvalsafari fra Stø eller Andenes i Vesterålen.

Troms

Livlige Tromsø er hjertet i Troms, en utrolig spennende og variert region. Her er både Ishavskatedralen og fjellheisen obligatoriske stopp. Herfra er det heller ikke lang vei til hvite strender og naturparadis som Kvaløya og Sommarøy, eller til eventyrøya Senja. I Lyngen finner du regionens høyeste og villeste fjell, Lyngsalpene, et paradis for både toppturjegere og terrengsyklister.

Finnmark

Vill, villere villest! Finnmark er både enorme vidder og rå, værbitte kystlandskap. Her finner du dype, fiskerike fjorder og fantastiske muligheter for fuglekikking, spesielt i Varanger. Opplev levende samisk kultur i Alta, Kautokeino og Karasjok, kongekrabbefisking utenfor Kirkenes og ekte villmark i Pasvikdalen. Midnattssolen oppleves kanskje som aller mektigst på Nordkapp.

Svalbard

Sist men ikke minst – Svalbard! Kombinasjonen av det arktiske klimaet, det rike dyrelivet, den ville naturen, gruvesamfunnet og den langvarige midnattsola vil nesten garantert gi deg opplevelser du sent vil glemme. Dra på spennende utflukter med snøskuter, båt, kajakk, hundeslede eller til fots, men pass på å få med en profesjonell guide for her på øya vandrer isbjørnene fritt.

Slik tar du bra bilder i midnattssol

Det de fleste husker best fra midnattssolen, er det gyldne skinnet. Det fremhever fargene og forlenger skyggene, noe som duker for dramatiske og uttrykksfulle bilder. Prøv følgende tips for å oppnå best mulige bilder av landskap og opplevelser i midnattssol.

1. Fargene er mer intense i midnattssol, og du bør derfor prøve å holde motivet enkelt. Konsentrer deg gjerne om to eller tre farger.

2. Forgrunnen av bildet kan brukes til å ramme inn midten og dype felt og skape en bedre følelse av tredimensjonalitet.

3. For å maksimere effekten av lys himmel over landskap, bør du komponere bildet med horisonten en tredjedel fra bunnen av bildet. Det bidrar til at kameraet eksponerer riktig.

Fakta om midnattssola

Den første personen til å beskrive midnattssolen er den greske oppdageren Pytheas. Han var på reise nordover rundt 325 f. kr. Det diskuteres fortsatt om han kanskje besøkte Norge.

På Nordpolen går solen ned bare en gang i året. Den står opp 18. mars og går ned igjen 25. september.

På Svalbard er solen oppe fra april til august, og er det området i Norge der midnattssolen varer lengst.

I fastlandsnorge er det Nordkapp som opplever det lengste sommerdøgnet fra mai til juli.

Du kan oppleve midnattssol så langt sør som Bodø, der solen er oppe fra 4. juni til 8. juli.

Siden dagslyset styrer kroppens produksjon av trøtthetshormonet melatonin, opplever nordlendinger å bli mer energiske om sommeren.

Polarsirklene, som bestemmer hvor det er midnattssol, vandrer omtrent 14 meter sørover i året. Det betyr at en stadig større del av Norge får midnattssol.

Kilder: yr.no, nordnorge.com, ancient.eu, wikipedia.org

Omtrentlige datoer for når du kan se midnattssola

Polarsirkelen: 12. juni–1. juli

Bodø: 4. juni–8. juli

Lofoten: 28. mai–14. juli

Harstad: 25. mai–18. juli

Vesterålen (Andenes): 22. mai–21. juli

Tromsø: 20. mai–22. juli

Vardø: 17. mai–26. juli

Hammerfest: 16. mai–27. juli

Nordkapp: 14. mai–29. juli

Svalbard: 20. april–22. august

Omtrentlige datoer for når du kan se midnattssola

Polarsirkelen: 12. juni–1. juli

Bodø: 4. juni–8. juli

Lofoten: 28. mai–14. juli

Harstad: 25. mai–18. juli

Vesterålen (Andenes): 22. mai–21. juli

Tromsø: 20. mai–22. juli

Vardø: 17. mai–26. juli

Hammerfest: 16. mai–27. juli

Nordkapp: 14. mai–29. juli

Svalbard: 20. april–22. august

Utforsk midnattssolens rike

Alle destinasjoner i Nord-Norge
Søker du eksotiske aktiviteter eller en familievennlig ferie? Lyngen og Lyngsalpene har noe for enhver smak. Read more
Lyngen
Bli med på snøskutersafari, lær å kaste med lasso og opplev samenes kultur på nært hold. Read more
Kautokeino
Vegaøyene står på UNESCOs verdensarvliste og er kåret til en av verdens uoppdagede øyperler. Read more
Vegaøyene
På Nordkinnhalvøya, det nordligste området på det europeiske fastlandet, får du vill og vakker natur, havfiske i… Read more
Nordkyn
Hammerfest er en urban overraskelse på en ellers værhard og tynt bebodd kyst. Polarbyen er full av liv og utendørsaktiviteter. Read more
Hammerfest
Langs Kystriksveien kan du oppleve kjente landemerker, tusenvis av idylliske øyer og kysse polarsirkelen før du kjører inn i… Read more
Kystriksveien – verdens vakreste reiserute
Gjør deg klar for et arktisk eventyr med hvalsafari, kule museer, vandring og trugeturer. I Vesterålen kan du kombinere wow-opplevelser… Read more
Vesterålen
Tromsø byr på en unik blanding av urbant storbyliv og naturfenomener som nordlys og midnattssol.    Read more
Tromsø
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
I Salten venter Bodø, Saltstraumen, Hamsunsenteret og brevandring på Svartisen. Dra på øyhopping, kryss polarsirkelen eller… Read more
Salten
I Nordkapp langt nord for polarsirkelen kan du prøve hundekjøring under nordlyset eller gå fjelltur midt på natta under… Read more
Nordkapp
Opplev Narvik, en by nord for polarsirkelen der du bruke naturen som lekeplass året rundt. Gå på fjelltur, stå på ski og… Read more
Narvik
Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og sine idylliske fiskevær, der du kan leie en rorbu. Padle havkajakk mellom… Read more
Lofoten
Bli med på sledetur med hunder eller reinsdyr, gå på truger på Finnmarksvidda eller studer samisk kunst og kultur. Read more
Karasjok
Myldrende fuglefjell på Hornøya, et hotell av snø, dramatisk krigshistorie og et heksemonument i Vardø er blant… Read more
Kirkenes og Øst-Finnmark
På Helgeland kan du padle i verdensarven Vega, gå tur i fjell som Torghatten, De syv søstre og Rødøyløva, ta… Read more
Helgeland
Ta på deg fjellstøvlene og dra på vandretur, nyt god mat og finn ut hvorfor Harstad kalles gourmetbyen i nord. Utforsk… Read more
Harstad
Som Saltens lille storby byr Bodø på en herlig kombinasjon av naturbaserte aktiviteter og kulturelle opplevelser. Bestig høye… Read more
Bodø
I Alta kan du beundre nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren, alt mens du utforsker samenes kultur, uberørt natur og helleristninger… Read more
Alta
Svalbard ligger i Nordishavet, midt mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv… Read more
Svalbard
I Alta kan du beundre nordlyset om vinteren og midnattssola om sommeren, alt mens du utforsker samenes kultur, uberørt natur og helleristninger… Read more
Alta
Som Saltens lille storby byr Bodø på en herlig kombinasjon av naturbaserte aktiviteter og kulturelle opplevelser. Bestig høye… Read more
Bodø
Hammerfest er en urban overraskelse på en ellers værhard og tynt bebodd kyst. Polarbyen er full av liv og utendørsaktiviteter. Read more
Hammerfest
Ta på deg fjellstøvlene og dra på vandretur, nyt god mat og finn ut hvorfor Harstad kalles gourmetbyen i nord. Utforsk… Read more
Harstad
På Helgeland kan du padle i verdensarven Vega, gå tur i fjell som Torghatten, De syv søstre og Rødøyløva, ta… Read more
Helgeland
Bli med på sledetur med hunder eller reinsdyr, gå på truger på Finnmarksvidda eller studer samisk kunst og kultur. Read more
Karasjok
Bli med på snøskutersafari, lær å kaste med lasso og opplev samenes kultur på nært hold. Read more
Kautokeino
Myldrende fuglefjell på Hornøya, et hotell av snø, dramatisk krigshistorie og et heksemonument i Vardø er blant… Read more
Kirkenes og Øst-Finnmark
Langs Kystriksveien kan du oppleve kjente landemerker, tusenvis av idylliske øyer og kysse polarsirkelen før du kjører inn i… Read more
Kystriksveien – verdens vakreste reiserute
Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og sine idylliske fiskevær, der du kan leie en rorbu. Padle havkajakk mellom… Read more
Lofoten
Søker du eksotiske aktiviteter eller en familievennlig ferie? Lyngen og Lyngsalpene har noe for enhver smak. Read more
Lyngen
Opplev Narvik, en by nord for polarsirkelen der du bruke naturen som lekeplass året rundt. Gå på fjelltur, stå på ski og… Read more
Narvik
I Nordkapp langt nord for polarsirkelen kan du prøve hundekjøring under nordlyset eller gå fjelltur midt på natta under… Read more
Nordkapp
På Nordkinnhalvøya, det nordligste området på det europeiske fastlandet, får du vill og vakker natur, havfiske i… Read more
Nordkyn
I Salten venter Bodø, Saltstraumen, Hamsunsenteret og brevandring på Svartisen. Dra på øyhopping, kryss polarsirkelen eller… Read more
Salten
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
Svalbard ligger i Nordishavet, midt mellom det norske fastlandet og Nordpolen. Her finner du uberørt arktisk villmark og et unikt dyreliv… Read more
Svalbard
Tromsø byr på en unik blanding av urbant storbyliv og naturfenomener som nordlys og midnattssol.    Read more
Tromsø
Vegaøyene står på UNESCOs verdensarvliste og er kåret til en av verdens uoppdagede øyperler. Read more
Vegaøyene
Gjør deg klar for et arktisk eventyr med hvalsafari, kule museer, vandring og trugeturer. I Vesterålen kan du kombinere wow-opplevelser… Read more
Vesterålen
Aktiviteter og attraksjoner
Er du nysgjerrig på norsk matproduksjon? Har du lyst å lære mer om lokal kystkultur og utviklingen av en av verdens mest moderne… Read more
Akvakultur i Vesterålen - besøk et oppdrettsanlegg
Denne turen utføres av Active Tromsø. Utforsk den arktiske villmarka med havkajakk i det magiske lyset fra midnattssola, et naturlig fenomen når sola… Read more
Kajakkpadling i midnattsol
Bli med på hundesledetur på hjul i Lyngsalpene. Utforsk en av dalene hvor du kan se flere isbreer og kjøre langs elven. Maks 8 personer per gruppe. Read more
Hundesledetur på hjul - Lyngen Outdoor Experiences
Bli med på en innholdsrik omvisning i Macks historiske lokaler og få en spennende bryggeriopplevelse. Read more
Omvisning Ludwig Mack Brygghus
Besøk verdens nordligste destilleri på Årøybukt i Lyngen og bli kjent med whiskyproduksjon i arktiske strøk. Read more
Besøk Aurora Spirit, verdens nordligste whisky destilleri
Sea safari – smak på ordet. Det smaker av salt og åpent hav, det er forfriskende. Read more
Hvalsafari med RIB - Sea Safari Andenes
I Nord-Norges eldste glasshytte skapes håndverk som står i stil til de røffe omgivelsene og den barske naturen på Vikten. Read more
Glasshytta på Vikten
Seileventyr i Nord-Norges vakre skjærgård Read more
Seil Bifrost
Saltstraumen Stories tilbyr natur- og kulturhistoriske opplevelser rundt Saltstraumen utenfor Bodø. Aktivitetstilbudene er primært knyttet til… Read more
Saltstraumen Stories
Lyst på litt fart og spenning? Tana Husky har ulike tilbud med hundekjøring . En aktivitet som passer for hele familien og som er like gøy for alle.… Read more
Hundekjøring i arktisk landskap med Tana Husky, Varanger
Besøk denne fantastiske blomsterbutikken på Herøy som er drevet av flere ganger norgesmester i blomsterdekorering. I tillegg til et rikt utvalg av… Read more
Etcetera - botaniske utskeielser m.m.
Bli med på en tur til vakre Jonsheimen, og tilbring natten på den flotte DNT-hytta Haakonsbu. Med på turen er kokk og turguide Thomas, som disker opp… Read more
Overnattingstur til Haakonsbu
For voksne Gittas gater - Vandreteater om Gitta Jønsson, 1869-1950. Read more
Gittas Gater
Se, hør og lær om regionens historie fra steinalder til 1950-tallet, med hovedvekt på vikingtid, middelalder og andre verdenskrig. Read more
Trondenes Historiske Senter
Kulturhus og badeanlegg i sentrum av Sandnessjøen. Her kan både store og små kose seg med vannsklie, stupetårn, terapibad med småbarnsone og boblebad.… Read more
Kulturbadet Sandnessjøen
Få presentert den sjarmerende kystbyen Skjervøy fra en panoramautsikt mens Hurtigruten fløyter seg gjennom moloåpningen.Familievennlig Read more
Villmarkscamp - Explore 70 Degrees
Denne turen utføres av Active Tromsø. Kom tett innpå vår slående vakre nord-norske kystlinje på en fantastisk måte. Read more
Havpadling
Koppangen Brygger tilbyr guidet fisketur eller båtsightseeing - bli med på et lite sjøeventyr du sent vil glemme. Read more
Guidet fisketur eller båtsightseeing med Koppangen Brygger
Hvalsafari Andenes på Andøya har kort avstand til hvalfeltet, erfarne guider og mannskap, omvisning på hvalsenteret, eksklusiv suvenirbutikk og… Read more
Hvalsafari Andenes
For voksne og barn «Det va en gang, det e no.» Read more
Polare Profiler
Denne turen utføres av Sørøya Havfiskecruise. Sørøya Havfiskecruise har driftet siden 2006 og vi kan derfor med stolthet presentere oss som pioner for… Read more
Blålys cruise rundt Tromsøya
#Elsykkelgliset - glede på to hjul! Vil du utforske Nordland kan du leie elektriske terrengsykler, elektriske landeveissykler eller vanlige sykler… Read more
Opplev Nord - Sykkelutleie & sykkelturer
Besøk en av de største slagskipskanonene som ble satt på land i Europa under andre verdenskrig. Du må booke billetter på forhånd. Read more
Adolfkanonen sightseeing
La oss introdusere deg for Skjervøys’ fascinerende sjøside.Familievennlig Read more
Wildlife safari & Fjordcruise - Explore 70 Degrees
Bli med Meløy Adventure på RIB-tur til den Rødøya og Rødøyløva, Myken med whiskeydestileriet, vakre Nordfjorden eller spektakulære Træna. Utgangspunkt… Read more
RIB-turer med Meløy Adventure
Har du noen gang drømt om å kjøre ditt eget hundespann i vakre Nord Norge?Bli med Activenorth på hundekjøring i Skibotn, et sted kjent for sitt tørre… Read more
Hundekjøring i vakre Skibotndalen kveldstur - Activenorth
Bli med oss på nordlysjakt i Skibotndalen, kjent for sitt tørre klima og med gode sjanser for å se nordlyset. Du deler skuter med 1 annen person og… Read more
Kveldsskutertur i vakre Skibotndalen - Activenorth
Se naturens drama. Minst 50 havørn på jakt etter Lundefugl. Read more
Puffin safari
Å opplev midnattssolen er et "must" når du reiser til Nord-Norge om sommeren. Read more
Midnattssoleventyr i skjærgården
Mat og drikke
Vi er en liten intim restaurant med 18 sitteplasser. Vi serverer faste menyer basert på lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Menyen endres… Read more
Restaurant Smak
Umami ble i White Guide Nordic rangert som Nord-Norges beste restaurant for 2017. Her får du en nydelig og utsøkt middag som gir det lille ekstra! Read more
Umami
Hos oss på Bark Spiseri & Bar får du oppleve varme smil, kontinental atmosfære og ikke minst gode smaker. Read more
Bark- Spiseri og bar
Brestua ligger i Meløy, ved Svartisen som er norges nest største isbre. Her serveres lunsj, kaffe og middag gjennom hele sommerhalvåret. Du kan nyte… Read more
Brestua
På restaurant Sagastua rett nord for Brønnøysund inviteres du bokstavelig talt inn i huset til vertskapet på Tilrem. Kystriksveiens mest… Read more
Restaurant Sagastua
Velkommen til Fiskekroken som ligger vegg i vegg med fiskehallen i Narvik. Her serverer vi fiskeretter av beste kvalitet direkte fra råvarene hos… Read more
Fiskekroken
Velkommen til Svang Restaurant og Vinbar midt i hjertet av Brønnøysund. Svang serverer norsk og nordisk mat basert på lokale råvarer, gjerne ispedd… Read more
Svang
På Egon hører alle hjemme. Et godt måltid i et hyggelig miljø – det er kjennemerket for et besøk hos Egon Restauranter. Read more
Egon Harstad
Senter for nordlige folk er et aktivt samisk kulturhus og urfolkssenter i Manndalen med nordområdene og Sápmi som arbeidsområde. Read more
Senter for nordlige folk - Davvi álbmogiid guovddáš
Uformell og trivelig cafè midt i sentrum. Read more
Cafeé De 4 Roser
Egon er en varm og innbydende restaurant med fokus på uformell bespisning. Å være gjest på Egon skal være en opplevelse og en pause fra hverdagen.… Read more
Egon Tromsø
Bios Café ligger midt i hjertet av Storslett. Her serveres det ekte og ren mat fra lokale råvarer av høy kvalitet. Det er ikke uten grunn at stedet… Read more
Bios Café AS
Mathallen Tromsø er et tempel for arktiske, nordnorske ingredienser med en delikatessebutikk og en førsteklasses restaurant. Read more
Mathallen Tromsø AS
À la carte restaurant Solvind ligger helt ytterst på Spåkenes med fantastisk utsikt over Lyngenfjorden og Lyngsalpan. Read more
Solvind - Restaurant
Velkommen til Narvikguten Pub ..eller "Guten" som de aller fleste sier, er et lite kultursted midt i Narvik sentrum. Her treffer du lokale og… Read more
Narvikguten Pub
Sortland Mat & Vinhus baserer rettene sine på kortreist mat, og serverer mat som er hentet lokalt i Vesterålsregionen. Du kan velge maten fra en ala… Read more
Sortland Mat & Vinhus
Mattradisjonene i Lofoten står sterkt og har blitt formidlet fra generasjon til generasjon. Å utnytte ressursene i havet og beitene i fjellsidene var… Read more
Paleo Arctic
Mat som er inspirert av det moderne klassiske kjøkken, tuftet på kontinentale og norske mattradisjoner. Read more
Vega havhotell - restaurant
Furu Gastropub er inspirert av nord og naturen, men en smule innovasjon. Vårt lokale består av en innbyende restaurant, lounge og stilfull bar. Read more
Furu Gastropub
På Hjørnet er en hyggelig café midt i Skjervøy med lunsj- og middagstilbud. Vi er vårt eget konditori og du kan forvente kaffe på ekte barista-vis hos… Read more
På Hjørnet Kafé
Restauranten / gårdskafeen 3 kalver på Dønna serverer mat tuftet på lokale mattradisjoner, og med råvarer fra lokale leverandører. Meny etter sesong… Read more
3 Kalver - restaurant/gårdskafé på Dønna
KRED er en restaurant/café/pub i sentrum av Brønnøysund. Her kan du få servert byens beste burger i en koselig og uformell atmosfære. Read more
KRED - Pub / Restaurant / Livescene
Lovund Hotells egen restaurant og bar. Her er det en lun og uformell atmosfære, som passer like godt til hverdags som til de litt større anledninger.… Read more
Restaurant Maaken
En smak av Asia - midt i Harstad sentrum! Med 48 sitteplasser og ett loungerom som tar deg med på en liten reise, vil dette bli et nytt og spennende… Read more
Gois Restaurant & Cocktailbar
Havnnes er et velbevart, fredet handelssted fra 1800-tallet som ligger midt i noe av den mest storslåtte naturen i Nord-Norge. I skogen ovenfor… Read more
Besøk Norges nordligste handelssted og lær om stedets spennende historie og tørrfiskproduksjon!
Velkommen til Fiskekrogen. Her kan du nyte utsikten over Henningsvær havn og oppleve stor kokkeglede fra vårt åpne kjøkken. Et besøk hos oss passer… Read more
Fiskekrogen Restaurant
Lovund Hotells egen restaurant og bar. Her er det en lun og uformell atmosfære, som passer like godt til hverdags som til de litt større anledninger.… Read more
Restaurant Maaken
Bodø Spektrum inneholder to store haller, Bodøhallen og Nordlandshallen, som er tilrettelagt for idrett, messer, konserter, konferanser og events.… Read more
Bodø spektrum
Røkenes Gård - en gjemt perle i nord der du kan nyte en utsøkt måltid i historiske omgivelser hos et utrolig gjestfritt vertskap. Read more
Røkenes Gård og Gjestehus
Kunst og kultur
Denne turen utføres av Greenlander. Vår 4WD Land Rover Defender er perfekt til kjøreturer i arktiske forhold. Vi tar deg til de beste stedene, og… Read more
Privat nordlystur
Er du nysgjerrig på norsk matproduksjon? Har du lyst å lære mer om lokal kystkultur og utviklingen av en av verdens mest moderne… Read more
Akvakultur i Vesterålen - besøk et oppdrettsanlegg
Denne turen utføres av Active Tromsø. Utforsk den arktiske villmarka med havkajakk i det magiske lyset fra midnattssola, et naturlig fenomen når sola… Read more
Kajakkpadling i midnattsol
Trondenes Kirke er verdens nordligste og en av landets viktigste steinkirker fra senmiddelalderen. Read more
Trondenes Kirke
Denne turen utføres av Marianne's Heaven on Earth Aurora Chaser Tours. Jeg er Marianne og jeg og min guide er profesjonelle fotografere med en stor… Read more
Nordlystur med kamera inkludert
Denne turen utføres av Marianne's Heaven on Earth Aurora Chaser Tours. Jeg er Marianne og jeg og min guide er profesjonelle fotografere med en stor… Read more
En lidenskapelig nordlysjakt
Moderne kirkearkitektur. Et djervt stykke arkitektur fra 1965, inspirert av arktisk natur, og interiøret domineres av glassmosaikken "Kristi… Read more
Ishavskatedralen
Norsk Luftfartsmuseum er Norges nasjonale museum for luftfart. På museet kan du oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold. Read more
Norsk luftfartsmuseum
Brestua ligger i Meløy, ved Svartisen som er norges nest største isbre. Her serveres lunsj, kaffe og middag gjennom hele sommerhalvåret. Du kan nyte… Read more
Brestua
Petter Dass-museet og Alstahaug er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. Petter… Read more
Petter Dass-museet
Besøk verdens nordligste destilleri på Årøybukt i Lyngen og bli kjent med whiskyproduksjon i arktiske strøk. Read more
Besøk Aurora Spirit, verdens nordligste whisky destilleri
Et monument fra den kalde krigen Read more
Meløyvær Fort
Samisk opplevelsesbedrift. Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent… Read more
Samisk kultur - Inga Sami Siida
I Nord-Norges eldste glasshytte skapes håndverk som står i stil til de røffe omgivelsene og den barske naturen på Vikten. Read more
Glasshytta på Vikten
Seileventyr i Nord-Norges vakre skjærgård Read more
Seil Bifrost
Saltstraumen Stories tilbyr natur- og kulturhistoriske opplevelser rundt Saltstraumen utenfor Bodø. Aktivitetstilbudene er primært knyttet til… Read more
Saltstraumen Stories
Lyst på litt fart og spenning? Tana Husky har ulike tilbud med hundekjøring . En aktivitet som passer for hele familien og som er like gøy for alle.… Read more
Hundekjøring i arktisk landskap med Tana Husky, Varanger
Senter for nordlige folk er et aktivt samisk kulturhus og urfolkssenter i Manndalen med nordområdene og Sápmi som arbeidsområde. Read more
Senter for nordlige folk - Davvi álbmogiid guovddáš
Norges eneste komplett bevarte sildoljefabrikk fra begynnelsen av 1900 tallet. Read more
Skjærstad Sildoljefabrikk
Museet ligger i Nesna sentrum og har utstillinger som viser krambuhandel, rorbuinteriør, nordlandsbåten, naustloftet, egg- og dunvær m.m. Read more
Nesna Museum
Se, hør og lær om regionens historie fra steinalder til 1950-tallet, med hovedvekt på vikingtid, middelalder og andre verdenskrig. Read more
Trondenes Historiske Senter
Få presentert den sjarmerende kystbyen Skjervøy fra en panoramautsikt mens Hurtigruten fløyter seg gjennom moloåpningen.Familievennlig Read more
Villmarkscamp - Explore 70 Degrees
En unik samling av historie og kunst, og en viktig formidler av historien rundt pleie og vern av mennesker med psykisk utviklingshemming i Nord-Norge Read more
Trastad Samlinger
Dønnes kirke på Dønna på Helgelandskysten har blitt kåret til Nord-Norges vakreste kirke. Her befinner Norges mest tallrike maousuleum seg. Kirken… Read more
Dønnes Kirke
Moderne kirke fra 1958 i tradisjonell stil. Read more
Harstad Kirke
Har du noen gang drømt om å kjøre ditt eget hundespann i vakre Nord Norge?Bli med Activenorth på hundekjøring i Skibotn, et sted kjent for sitt tørre… Read more
Hundekjøring i vakre Skibotndalen kveldstur - Activenorth
Bli med oss på nordlysjakt i Skibotndalen, kjent for sitt tørre klima og med gode sjanser for å se nordlyset. Du deler skuter med 1 annen person og… Read more
Kveldsskutertur i vakre Skibotndalen - Activenorth
Å opplev midnattssolen er et "must" når du reiser til Nord-Norge om sommeren. Read more
Midnattssoleventyr i skjærgården
Et vitne om et jernmalm-eventyr, ville "Klondyke-tilstander", og en påminnelse om at alt er forgjengelig. Read more
Salangsverket
Nasjonale turistveger
En reise langs vegen til ishavet byr på kontrastfylt natur, hvor månelandskapet ut mot Hamningberg føles som en reise til verdens ende. Varanger… Read more
Nasjonal turistvei Varanger
Nasjonal turistveg Havøysund går mellom Kokelv og Havøysund og er 67 km lang (veg 889). Vegen ut mot Havøysund er fascinerende variert, og selv om… Read more
Nasjonal Turistvei Havøysund
Nasjonal Turistveg på Andøya snor seg langs den åpne, nakne yttersiden av øya med hvite sandstrender, gresskledde spisse tinder og flate moltemyrer.… Read more
Nasjonal Turistveg Andøy
Det finnes fortsatt veger som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige.… Read more
Nasjonal turistveg Lofoten
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Start planleggingen nå

  Mange aktiviteter i Nord-Norge er best i dagslys. Heldigvis tar sommerdagene aldri slutt.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Les også

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen