Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Kautokeino Kautokeino
Credits
Kautokeino.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Livet på vidda

Bli med på snøskutersafari, lær å kaste med lasso og opplev samenes kultur på nært hold i Kautokeino. 

Kautokeino er den kommunen i verden med flest samisktalende innbyggere og her har hele ni av ti samisk som førstespråk. Stedet ligger i et svært tynt befolket område sør på Finnmarksvidda, og reindrift har vært hovednæring i hundrevis av år. Den tradisjonelle levemåten står fremdeles sterkt.

Kautokeino bygdetun har torvgammer og konstruksjoner fra reindrift og utmarksboplasser, og museets permanente utstilling presenterer lokal samisk kultur. På en høyde over Kautokeino, med førsteklasses utsikt over byen, finner du Juhls Silvergallery – et iøynefallende bygg der du kan kjøpe tradisjonelle samiske sølvsmykker og ting med mer moderne design.

Om sommeren kan prøve fiskelykken i de mange tusen fiskevannene og innsjøene. Om vinteren kan du ta en drink i en naturlig avkjølt isbar, spille minigolf på baner av is eller se en kortfilm på en drive-in-kino for snøskutere, der lerretet er av snø.

Samisk Påskefestival går av stabelen hvert år før vårflyttinga av reinsdyrene. Festivalen er en stor samisk kulturmønstring med VM i reinkappkjøring, Sámi Grand Prix, stort konsertprogram samt konfirmasjoner og gigantbryllup med opp til tusen gjester.

Er du i Kautokeino bør du også prøve safari med snøskuter, lære å kaste lasso og oppleve en reindriftsames hverdag på fjellet. På turen får du besøke en lavvo og bli servert joik og tradisjonell samisk mat og drikke.

Kautokeino har stadig landets laveste vintertemperaturer, og det har vært målt under -50 grader. Det tørre vinterklimaet med mye klarvær sikrer gode nordlyssjanser om vinteren, og om sommeren måles det av og til tropiske temperaturer. Ler mer om nordlys

Kautokeino
Kautokeino
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Kautokeino
Kautokeino
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Kautokeino
Kautokeino
Bjarne Riesto / riesto.no / www.nordnorge.com / Kautokeino
Kautokeino
Kautokeino
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Ad

Attraksjoner og aktiviteter

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Det går flere daglige flyavganger til Alta Lufthavn fra Oslo Lufthavn og flere destinasjoner i Nord-Norge. Fra Alta Lufthavn er det to timer å kjøre til Kautokeino.
Med buss:
  • Det er et fåtall bussruter mellom stedene på Finnmarksvidda, og busstransport må planlegges nøye.
Med bil:
  • De få veiene mellom stedene på Finnmarksvidda holder god standard. I de kaldeste periodene på vinteren kan du oppleve startproblemer med bilen.

Kautokeino tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad