VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mat og drikke i Trondheim i Trøndelag
Table tales - matkultur i Trondheim.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

muteplay/pauseplay/pause

Mat og drikke i Trondheim

En pilegrimsreise for matelskeren

Den lokale matkulturen i Trondheim har dype røtter som vokser og finner nye veier. Byen er et kulinarisk episenter med god tilgang til råvarer fra både sjø og land.

Folk har reist til Trondheim siden lenge før vikingtiden. Ikke bare var det Norges vikinghovedstad og senere et høytidelig pilegrimsmål, regionen var også en yndet matdestinasjon. Her oppdaget folket både fjorden og fjellet, med sjømat og dyreliv i overflod. Jorda rundt Trondheim er også blant den mest fruktbare i landet – den perfekte grobunn for råvarer i verdensklasse. Dette er virkelig «the home of Nordic flavours».

De som jobber med mat og drikke i Trondheim i dag, er nytenkende.

– Vi er ikke er den største byen, og derfor jobber vi hardt for å gi deg det beste vi har å by på, sier Renée Fagerhøi, som er kokk og eier av Bula Neobistro.

Renée vokste opp i utkanten av sentrum og lærte seg tidlig alt fra baking og høsting til slakting av fjørfe. Hun har kalt spisestedet sitt Bula fordi hun vil at det skal være et avslappet sted der man kan treffe venner, ta en matbit og få seg noe noe å drikke.

– Trondheim er et supert sted å dra til hvis du vil ha litt av alt, sier Renée.

Matduftene i byen er forskjellige og mange, og de blir stadig flere. Overalt i byen blir den lokale maten blandet med nye ideer. Det ser man særlig på steder som Credo, To Rom og Kjøkken, 73 Bar & Restaurant og Fagn. Her samler lokalbefolkningen seg rundt bordene i hyggelige lag eller bare for å spise.

Sellanraa Bok & Bar lager mat som hyller de lokale matprodusentene – og det er typisk mattrend her i Trondheim. Spesialitetene du finner i trondheimsregionen er små- og storvilt, lam, bær, skalldyr og annen sjømat.

En bølge av nye mikrobryggerier og kaffebarer viderefører Trondheims lange bryggeritradisjon. På Torvet er det bondens market flere ganger i året, og i begynnelsen av august hvert år kan du fråtse i god mat på Trøndersk Matfestival.

Ifølge Renée på Bula Neobistro kan byens kresne kokker finne alt de ønsker seg i naturen i og rundt Trondheim. Hun oppsummerer det slik:

– Trondheim er stedet å være. Jeg håper vi sees snart.

Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.

En lekker rett pent dandert på en tallerken
Fagn Restaurant i Trondheim.
Photo: Marius Rua / Visit Trondheim
Fra Speilsalen restaurant  i det luksuriøse Britannia hotel i Trondheim
Speilsalen Restaurant i Britannia Hotel, Trondheim.
Photo: Dreyer + Hensley / Visit Trondheim
Bartender som står bak bardisken på Moskus bar i Trondheim
Moskus bar i Trondheim.
Photo: Jarle Hagen / Visit Trondheim
En kokke lager mat på en restaurant i Trondheim
Kokk lager mat i Trondheim.
Photo: Martin Håndlykken / Visitnorway.com

Gourmetmat på trøndersk vis

Steder som To Rom og Kjøkken har bidratt til fremveksten av mange nye flotte restauranter, fra Fagn til Bula Neobistro.

Prøv en trønderburger

Lokale råvarer er hovedingrediensen i hamburgerne som trylles frem av kokkene i burgersjapper som Bror, Cowsea og Døgnvill.

Lokal mat i historiske omgivelser

Kombiner et besøk på et av Trondheims mange historiske steder med en lunsj eller brunsj. Prøv Café To Tårn i besøkssenteret i Nidarosdomen, eller velg et av de tre spisestedene på Sverresborg Folkemuseum. Det finnes også kafeer og restauranter i historiske bygninger, som Café Ni Muser.

Sjømat som får tennene til å løpe i vann

Rusle langs Nidelva eller ta Kystekspressen ut i havgapet for å oppleve nærheten til vannet, været og den fantastiske sjømaten som plukkes i Trondheimsfjorden og på resten av Trøndelagskysten.

Slukk tørsten

Trondheim er en ølby med lange, lokale bryggeritradisjoner. Den skummende drikken produseres på nye og gamle bryggeripuber som Trondhjem Mikrobryggeri (Trondheims eldste) og ØX Taproom, og i mer tradisjonsrike bryggerier som E.C. Dahls.

Bli inspirert

Fremdeles sulten?

Søk og sjekk ut tilbudene nedenfor.
Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.

×
  • Filters
    Filter Your Search
    TripAdvisor Symbol
    • Show More
    • No available filters
    • Show More
    • No available filters
    Clear Filters
  • View
  • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen