Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eat & Drink in Trondheim Eat & Drink in Trondheim
Credits
Eat & Drink in Trondheim.
Photo: Marius Rua
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges Matby

Trondheim og Trøndelag for øvrig er et av områdene i Norge hvor det satses aller mest på lokal mat. Med lokal mat følger gjerne også lokalt øl, og Trondheim er ikke noe unntak i denne sammenhengen.

Bryggerier i Trondheim

Trondhjem Mikrobryggeri har i mange år drevet bryggeripub med eget øl, og i de senere årene har også bryggerier som To Tårn og Austmann blitt veldig populære, både i og utenfor byen. Det gode ølet som lages her er noe serveringsstedene i Trondheim vet å benytte seg av. Blant serveringsstedene som har et godt utvalg av lokalt øl, finner du alt fra puber og kafeer, til byens beste restauranter.

Mat- og bryggerifestival

De siste årene har Trøndersk Matfestival fått et nytt tilskudd; nemlig Bryggerifestivalen. Her samles ølbryggere fra Trøndelag og resten av landet for å servere øl av mange slag, gjerne sammen med mat som er spesialtilpasset ølet.

Høy kvalitet og karakter på landet

I mer landlige omgivelser, nærmere bestemt på Tautra en times kjøring fra Trondheim, ligger Klostergården. Klostergården har etablert seg som en kvalitetsleverandør av godt øl, og ølet som brygges her selges både i restauranten på gården og på flere av de nevnte restaurantene i Trondheim.

Restauranter med høy kvalitet

To Rom og Kjøkken er blant byens mest populære restauranter. Her serveres franskinspirerte retter laget av trønderske råvarer. Ønsker du noe godt å drikke til, har de egen øl-kelner som gladelig gir sine anbefalinger.

Restaurant Credo har i mange år vært en av Trondheims mest populære restauranter. Her kan du velge mellom å besøke den delikate restauranten i første etasje, eller den mer uformelle Jossa Mat & Drikke i andre etasje. Trønderske råvarer og øl fra trønderske bryggerier får du uansett.

Folk & Fe på Bakklandet serverer bistromat tilberedt på kullgrill. Råvarene som brukes i maten er i stor grad fra Trondheim og Trøndelag, og mye av drikken er også lokal.

 

Flere restaurantanbefalinger i Trondheim

×