There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Den lokale matkulturen i Trondheim har dype røtter som vokser og finner nye veier. Byen er et kulinarisk episenter med god tilgang til råvarer fra både sjø og land.
Folk har reist til Trondheim siden lenge før vikingtiden. Ikke bare var det Norges vikinghovedstad og senere et høytidelig pilegrimsmål, regionen var også en yndet matdestinasjon. Her oppdaget folket både fjorden og fjellet, med sjømat og dyreliv i overflod. Jorda rundt Trondheim er også blant den mest fruktbare i landet – den perfekte grobunn for råvarer i verdensklasse. Dette er virkelig «the home of Nordic flavours».
De som jobber med mat og drikke i Trondheim i dag, er nytenkende.
– Vi er ikke er den største byen, og derfor jobber vi hardt for å gi deg det beste vi har å by på, sier Renée Fagerhøi, som er kokk og eier av Bula Neobistro.
Renée vokste opp i utkanten av sentrum og lærte seg tidlig alt fra baking og høsting til slakting av fjørfe. Hun har kalt spisestedet sitt Bula fordi hun vil at det skal være et avslappet sted der man kan treffe venner, ta en matbit og få seg noe noe å drikke.
– Trondheim er et supert sted å dra til hvis du vil ha litt av alt, sier Renée.
Matduftene i byen er forskjellige og mange, og de blir stadig flere. Overalt i byen blir den lokale maten blandet med nye ideer. Det ser man særlig på steder som Credo, To Rom og Kjøkken, 73 Bar & Restaurant og Fagn. Her samler lokalbefolkningen seg rundt bordene i hyggelige lag eller bare for å spise.
Sellanraa Bok & Bar lager mat som hyller de lokale matprodusentene – og det er typisk mattrend her i Trondheim. Spesialitetene du finner i trondheimsregionen er små- og storvilt, lam, bær, skalldyr og annen sjømat.
En bølge av nye mikrobryggerier og kaffebarer viderefører Trondheims lange bryggeritradisjon. På Torvet er det bondens market flere ganger i året, og i begynnelsen av august hvert år kan du fråtse i god mat på Trøndersk Matfestival.
Ifølge Renée på Bula Neobistro kan byens kresne kokker finne alt de ønsker seg i naturen i og rundt Trondheim. Hun oppsummerer det slik:
– Trondheim er stedet å være. Jeg håper vi sees snart.
Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.
Steder som To Rom og Kjøkken har bidratt til fremveksten av mange nye flotte restauranter, fra Fagn til Bula Neobistro.
To Rom og Kjøkken er en restaurant i Trondheim som satser på høy kvalitet i alle ledd – fra råvarer,…
Go to: To Rom og KjøkkenTo Rom og Kjøkken er en restaurant i Trondheim som satser på høy kvalitet i alle ledd – fra råvarer,…
Søttitre er smaken av Trøndelag som tilberedes med en internasjonal «touch» på en spennende måte.
Go to: Søttitre Bar & restaurantSøttitre er smaken av Trøndelag som tilberedes med en internasjonal «touch» på en spennende måte.
Bonjour! Midt langs Trondheims eneste aveny ligger det franske spisestedet Le Bistro. Gled deg til god mat og…
Go to: Le BistroBonjour! Midt langs Trondheims eneste aveny ligger det franske spisestedet Le Bistro. Gled deg til god mat og…
Lokale råvarer er hovedingrediensen i hamburgerne som trylles frem av kokkene i burgersjapper som Bror, Cowsea og Døgnvill.
Fersk nylaget sushi, en stor bacon cheese burger eller en saftig biff? På Cowsea kan du bestille mat fra både…
Go to: CowseaFersk nylaget sushi, en stor bacon cheese burger eller en saftig biff? På Cowsea kan du bestille mat fra både…
Kombiner et besøk på et av Trondheims mange historiske steder med en lunsj eller brunsj. Prøv Café To Tårn i besøkssenteret i Nidarosdomen, eller velg et av de tre spisestedene på Sverresborg Folkemuseum. Det finnes også flere kafeer og restauranter i historiske bygninger, som Vertshuset Grenaderen og Café Ni Muser.
På Østmarkneset langs Ladestien ligger Ladekaia. Et uformelt serveringssted med en herlig beliggenhet ved…
Go to: LadekaiaPå Østmarkneset langs Ladestien ligger Ladekaia. Et uformelt serveringssted med en herlig beliggenhet ved…
Rusle langs Nidelva eller ta Kystekpressen ut i havgapet for å oppleve nærheten til vannet, været og den fantastiske sjømaten som plukkes i Trondheimsfjorden og på resten av Trøndelagskysten.
Sushi Bar innførte sushi til Trondheim og har vært med på utviklingen av den fantastiske standarden på sushi.
Go to: Sushi BarSushi Bar innførte sushi til Trondheim og har vært med på utviklingen av den fantastiske standarden på sushi.
Trondheim er en ølby med lange, lokale bryggeritradisjoner. Den skummende drikken produseres på nye og gamle bryggeripuber som Trondhjem Mikrobryggeri (Trondheims eldste) og ØX Taproom, og i mer tradisjonsrike bryggerier som E.C. Dahls.
Alt øl som serveres hos Trondhjem Mikrobryggeri er brygget på stedet.
Go to: Trondhjem MikrobryggeriAlt øl som serveres hos Trondhjem Mikrobryggeri er brygget på stedet.
Fersk nylaget sushi, en stor bacon cheese burger eller en saftig biff? På Cowsea kan du bestille mat fra både…
Go to: CowseaFersk nylaget sushi, en stor bacon cheese burger eller en saftig biff? På Cowsea kan du bestille mat fra både…
Søk og sjekk ut tilbudene nedenfor.
Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.
Trøndelag er på alle måter et midtpunkt og et perfekt utgangspunkt for å oppleve norsk natur, kultur og historie fra urbane Trondheim til historiske severdigheter som Røros og Stiklestad.
De siste årene har matfestivaler blitt et stort fenomen her til lands, og i dag kan man nyte arrangementer over hele landet, gjennom hele året.
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Kjør en 12-minutters omvei fra E6 gjennom Trøndelag! Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy finner du kortreiste delikatesser og hjemmelagde opplevelser du ikke vil gå glipp av.
Tilbake til toppen