<br />

Unknown Component
civid: 6290c9ef03688d7cbc240867
name: plugins_common_social_share (widget)

Mat og drikke i Trondheim

En pilegrimsreise for matelskeren

Den lokale matkulturen i Trondheim har dype røtter som vokser og finner nye veier. Byen er et kulinarisk episenter med god tilgang til råvarer fra både sjø og land.

Folk har reist til Trondheim siden lenge før vikingtiden. Ikke bare var det Norges vikinghovedstad og senere et høytidelig pilegrimsmål, regionen var også en yndet matdestinasjon. Her oppdaget folket både fjorden og fjellet, med sjømat og dyreliv i overflod. Jorda rundt Trondheim er også blant den mest fruktbare i landet – den perfekte grobunn for råvarer i verdensklasse. Dette er virkelig «the home of Nordic flavours».

De som jobber med mat og drikke i Trondheim i dag, er nytenkende.

– Vi er ikke er den største byen, og derfor jobber vi hardt for å gi deg det beste vi har å by på, sier Renée Fagerhøi, som er kokk og eier av Bula Neobistro.

Renée vokste opp i utkanten av sentrum og lærte seg tidlig alt fra baking og høsting til slakting av fjørfe. Hun har kalt spisestedet sitt Bula fordi hun vil at det skal være et avslappet sted der man kan treffe venner, ta en matbit og få seg noe noe å drikke.

– Trondheim er et supert sted å dra til hvis du vil ha litt av alt, sier Renée.

Overalt i byen blir lokale råvarer og mattradisjoner mikset med nye ideer. Det ser man særlig på steder som To Rom og Kjøkken, 73 Bar & Restaurant og michelinrestaurantene Credo, Fagn og Speilsalen på Britannia. 

Sellanraa Bok & Bar lager mat som hyller de lokale matprodusentene – en typisk mattrend her i Trondheim. Spesialitetene i regionen er små- og storvilt, lam, bær, skalldyr og annen sjømat.

En bølge av nye mikrobryggerier og kaffebarer viderefører Trondheims lange bryggeritradisjon. På Torvet er det bondens market flere ganger i året, og i begynnelsen av august hvert år kan du fråtse i god mat på Trøndersk Matfestival.

I 2022 blir dessuten byen europeisk gastromoniregion, noe som vil glede matelskere fra hele verden. 

– Trondheim er stedet å være. Jeg håper vi sees snart, avslutter Renée på Bula Neobistro.

Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Fremdeles sulten?

Søk og sjekk ut tilbudene nedenfor.
Finn mer inspirasjon på Trondheims offisielle nettsted.

Les også

Sider du nylig har besøkt