Matmekkaet
Trondheim og Trøndelag
Europeisk Matregion
Velkommen til en uforglemmelig smaksreise i Trøndelag, der toppkokkene kan briljere med noe av verdens beste sjømat …
... og trylle med smakene fra fjellet. Rå og urørt villmark.
Multer.
Reinsdyrkjøtt.
Fisk, rett fra havet og innsjøene våre.
Hvor grensesprengende kokker skaper magi …
… med råvarene de finner rundt seg.
Duggfriske grønnsaker som vokser så lenge og sakte at de får en helt unik smak.
Kos deg!
Velkommen til Trondheim og Trøndelag,der hvert måltid er en reise innen kulinarisk ekspertise.
Dette må du prøve:
• Krabbe, sjøkreps og andre skalldyr fra Hitra og Frøya.
• Sjømat og ferskvannsfisk fra hele regionen.
• Reinsdyr-, elg- og hjortekjøtt.
• Spekemat og hjemmelaget flatbrød.
• «Hjemmelaget» bakst: Lefse, lemse, pjalt
• Selvplukkede multer
• «Nidelven Blå» fra Gangstad Gårdsysteri, «Kraftkar» blåmuggost fra Tingvollost, og andre prisvinnende oster fra Eggen Gårdsysteri, Munkeby kloster, Elvekanten Ysteri, Hitra Gårdsmat, Helgebostad, Grindal Ysteri, Orkladal Ysteri.
• Matmerker å se etter: Rørosmat, Trondheims Matperler.