– Hvorfor har Trondheim blitt et matmekka?
– Jeg tror det er fordi vi har
noen av landets beste ingredienser.
– Fersk sjømat fra fjorden, lokalprodusert kjøtt og fantastiske grønnsaker.
Live Krangnes Edvardsen, kokk
Kulturtriangel i Trondheim
Med kokk Live Krangnes Edvardsens
– Jeg drar gjerne hit etter en lang dag på kjøkkenet. Jeg liker at man bare kan slappe helt av og kose seg med en kopp kaffe og en bolle.
Nyt nystekte bakervarer og en varm kopp kaffe i den koselige kafeen ...
... eller gjør som Live og ta med
godsakene ut i den sjarmerende hagen.
– Fra hagen kan du se Bakklandet med sine tradisjonelle, fargerike trehus, i tillegg til
Gamle Bybro og bryggene langs Nidelven.
Det er veldig vakre og avslappende omgivelser.
– Like ved Streif går det også en sti langs elven
som du kan følge rundt hele byen.
Trondheim byr på mer enn bare god mat.
Live tar oss med videre inn i byen. En fem-minutters gåtur fra den "hemmelige kafeen" ved elven, står Trondheims største og mest berømte landemerke ...
… Nidarosdomen, verdens nordligste gotiske katedral.
– Alle som besøker byen bør dra til Nidarosdomen. Den er vakker å se på fra utsiden, men det er enda mer å oppleve inne.
Legg merke til det skyhøye taket og de vakre glassmaleriene i domkirken. Bli med opp 172 trappetrinn for en fantastisk utsikt over byen.
Et besøk i katedralen oppleves forskjellig gjennom de ulike årstidene.
På høsten og vinteren kan du studere alle de tusen skulpturene som gir domkirken et mystisk uttrykk ...
... mens du på våren og sommeren får oppleve det fantastiske lyset når solen skinner inn gjennom det fargerike rosevinduet.
Etter en dag med mange inntrykk er det kanskje tid for avslapping og mer deilig mat? Lives siste kulturelle høydepunkt har alt du trenger.
8-minutters gange fra Nidarosdomen ligger et ærverdig og luksuriøst bygg.
Velkommen til femstjernes Britannia Hotel.
– Jeg har alltid hatt lyst til å tilbringe en natt på Britannia. Hotellet er så lekkert og luksuriøst.
En guidet tur med en kokk inkluderer selvsagt også et besøk på hotelletkjøkkenet.
Dagens meny består av delikatesser som kamskjell, andelever, hummer og epleterte til dessert – nam!
– Det høres helt fantastisk ut – og smaker skikkelig godt!
Utsøkte viner som passer perfekt til måltidet?
Det sørger hotellets ansvarlige vinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, som Michelinguiden kåret til årets nordiske sommelier i 2021, for.
– Den kulinariske opplevelsen på Britannia er helt utrolig. Rettene er av meget høy kvalitet, og baren er kjent for sine gode drinker.
Sulten på mer?
Reiser du til Trondheim om sommeren, kan du bli med på feiringen av trøndersk mat- og drikkeopplevelser på Trøndersk Matfestival.