VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

De beste norske matopplevelsene

— måltidene du aldri glemmer

Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
  1. Åh… nam! Det var bare så utrolig godt!

    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
  2. Det finnes mat som gjør deg mett – og det finnes mat som tar deg til himmelen.

    Og ikke minst finnes det stadig flere fabelaktige restauranter og matprodusenter i Norge, som kan gi deg gastronomiske opplevelser i verdensklasse: 

    RE-NAA

    Som den eneste med to stjerner i Michelinguiden 2020 er gourmetrestauranten RE-NAA selve juvelen av norske Michelinrestauranter.

    Restauranten ligger i Stavanger, helt ut på vestkysten av Norge. Her blir du servert en kulinarisk forestilling med lokal forankring på fatet.

    Hvis du har appetitt for Stavanger, så har de flere topprestauranter.

    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
  3. UNDER

    I 2020 fikk også restaurant Under i Lindesnes Michelin-stjerne. 

    Den spektakulære undervannsrestauranten er den største av sitt slag i verden og ligger fem meter under havets overflate — så her mangler det ikke på middagsunderholdning! 

    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong
    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong

    CORNELIUS

    Hørt om "Meteorologisk meny"? På Cornelius bestemmes nemlig menyen av været akkurat den dagen. Uavhengig av vær og vind er den en av Norges beste sjømatrestauranter, og båtturen ut dit, fra Bryggen i Bergen, er en opplevelse i seg selv!

    Den kulinariske byen Bergen kan også smykke seg med Michelin-stjerne til BARE Restaurant.

    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway
    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway

    Som matdestinasjon er Oslo et populært besøksmål. Hovedstadens restaurantscene er stor og mangfoldig — her får du alt fra rimelig verdensmat i mathaller til det beste av det nordiske kjøkkenet.

    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com
    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com

    MAAEMO

    Sikter du etter et spisested i internasjonal toppklasse i Oslo, så er Maaemo stedet for deg! I 2018 ble restauranten rangert til verdens 35. beste restaurant.

    Som den første i Norge hadde Maaemo tre stjerner i Michelinguiden. Med flytting til nytt bygg forsvant også stjernene — men med nyåpnede dører i Barcode ligger alt til rette for å få dem tilbake! 

    MAAEMO in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories
    Maeemo in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories

    SPEILSALEN BRITANNIA

    Stadig flere får smaken på trøndersk mat og matkultur, og i 2022 får regionen gjev status som Europas gastronomi-region.

    I elegante omgivelser i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, vil du kunne oppleve en stjernepremiert matreise, skapt av Christopher Davidsen, som er offisiell verdensmester i kokkekunst.

    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
  4. CREDO

    Credo i Trondheim kan juble dobbelt, da de i 2019 fikk Michelins første pris for bærekraft ved siden av stjernen som fortsatt står.

    Under et måltid her blir du tatt med på en tur gjennom trønderske gårder, fiskevann og hager hvor råvarene vokser.

    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo
    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo

    For det er nettopp det at maten går rett fra jord til bord som er noe av det mest unike ved norsk mattradisjon.

    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS

    Kvitnes Gård

    Kvitnes Gård i Vesterålen, for eksempel, får du skikkelig luksus på landet. Med noen av de beste råvarene i verden og en av Norges beste kokker, Halvar Ellingsen, ved kniven, vil du få et måltid du trolig vil huske i lang tid.

    For flere luksuriøse matopplevelser på landet kan du for eksempel booke bord på Boen Gård eller Engø Gård.

    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
  5. På Norges historiske og tradisjonsrike hoteller og spisesteder kan du oppleve lokale mattradisjoner på høyt nivå, med smak av førsteklasses sjømat eller av fjell og vidde, som er "vilt godt!"

    For eksempel hos noen av Norges mest kjente kokker, som fjellmat-kongen Arne Brimi på Vianvang i Lom (bildet) eller hos gullmedaljevinner i Bocuse d´Or Lyon 2015, Ørjan Johannessen, på Bekkjarvik i Austervoll.

    Vianvang .
    Photo: Brimi.no
    Vianvang .
    Photo: Brimi.no

Takket være våre syrlige og friske epler har Norge på få år dessuten blitt ett av verdens beste land på sider. Spesielt i Hardanger, der deres "Sider frå Hardanger" er en beskyttet betegnelse på linje med Champagne.

Vi har også frukt og bær i verdensklasse, og en enkelt kurv nyplukkede jordbær, bringebær eller moreller kan ta deg til himmels. 

Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
  • I vårt langstrakte land er det nemlig mulig å få unike matopplevelser som du ikke får andre steder i verden.

    Bli med på kongekrabbefiske og spis dem nykokte i Kirkenes, eller nyt nytrukken skrei i Lofoten og Vesterålen.

    Du får også førsteklasses sjømat servert på de mange gode restaurantene i nord.

    King crab safari in Finnmark .
    Photo: Siv Nærø / Visit Norway
    King crab safari in Finnmark .
    Photo: Siv Nærø / Visit Norway

    Norsk matkultur byr på mange spennende overraskelser ...

    Er du klar for å utforske våre merkeligste matradisjoner?

    Smalahovetunet in Voss .
    Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
    Smalahovetunet in Voss .
    Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
  • Nyt Norge

    Norge har mange andre smaker som både vil glede og overraske smaksløkene dine.

    Se våre beste tilbud

    Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

    Your Recently Viewed Pages

    Tilbake til toppen