Skip to main content

Med EL-sykkel er sykkelferien blitt for alle! Velg mellom sykkelruter for nybegynnere eller erfarne syklister, langs fjord, over fjellvidder eller gjennom koselige daler. Du kan også leie sykkel, eller bestille en ferdigpakket sykkelferie.

Ferie på to hjul

Det er fort gjort å tenke at en sykkelferie i Norge kun er for sprekinger i kondomdrakt. Vi har tross alt en del høye fjell og dype daler! Men med litt research og planlegging vil selv uerfarne sofatråkkere kunne finne spennende, og ikke minst opplevelsesrike, sykkelruter landet rundt. Eller kanskje du bare vil leie en sykkel for en dag eller to og utforske området du er i? Mulighetene er mange!

Med elsykkel blir sykkelturen enda lettere, og booker du en ferdigpakket tur på sykkel, kan du også se etter turer der bagasjetransport er inkludert.

Oppdag skjulte perler langs snirklende landeveier, få opp pulsen i fjellene eller planlegg en hel norgesferie fra sykkelsetet!

Landeveissykling

Finn din egen vei, eller følg en av landets flotte opptråkkede sykkelruter!

Våre Nasjonale sykkelruter er et nettverk med lange sykkelveier, og mange av rutene tar deg fra by til by utenom den verste trafikken, og gir deg muligheten til å oppleve kulturelle og historiske steder underveis. Vi har også en rekke fantastiske, kortere sykkelruter, som for eksempel  Rallarvegen, som flere ganger er blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur.

Eller kanskje du vil kombinere syklingen med smakfulle opplevelser? Da bør du sjekke ut Den Gyldne Omvei på to hjul.

Trykk på bildet under, for å se noen av Norges fineste sykkelturer:

Terrengsykling

Terrengsykling er blitt den nye nasjonale farsotten de siste årene, og stisykling er blitt en egen sport. Mange steder finner du dedikerte sykkelløyper, laget av entusiaster. Ellers må du passe på å følge stisyklingsreglementet, om varsom ferdsel på to hjul i naturen. 

Mest gira på å sykle nedover enn oppover? Sett utfor en av våre kule downhill-løyper!

Som sommeren gjøres bakkene i mange av våre populære skisteder, som for eksempel Hafjell, TrysilGeilo og Hemsedal om til noen av landets festeste sykkelanlegg. Her kan du ta heis opp og bryne deg på alt fra rollercoaster-løyper og tekniske, bratte og svingete skogsløyper. Eller tråkke deg videre ut i naturen på flotte, dedikerte flytstier. I tillegg finner du både sykkelvennlige overnattingssteder, sykkelutleie og sykkelverksteder i områdene.

Om du vil sykle om vinteren, er det også mulig! Prøv fatbiking for en helt unik vinteropplevelse.

Sykkelritt

Om du er glad i konkurranser, kan du delta på flere årlige sykkelritt i Norge, på sykkelsetet eller fra sidelinja som publiku,. Arctic Race of Norway er et av de mest kjente, og her konkurrerer noen av verdens beste syklister i storslåtte omgivelser.

Dersom du heller vil kjenne på konkurranseinstinktet selv, kan du bryne deg på det 86 kilometer lange rittet Birken eller det 543 kilometer lange landeveisrittet Styrkeprøven.

Planlegg sykkelferien

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Finn sykkeltilbud

Dra på en rolig landeveistur gjennom koselige småsteder og vakker natur, eller sus ned smale stier på terrengsykkel i et fett anlegg. Her kan du søke etter ruter og sykkelutleie i hele landet.

Sider du nylig har besøkt