Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hellesylt Hellesylt
Credits
Hellesylt.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB - Vistinorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Norge på to hjul

Om du vil slite deg opp en bratt fjellside, finne din indre Hushovd på landeveien eller sykle i ro og fred mellom koselige småbyer, har Norges varierte landskap passende utfordringer for både nybegynnere og erfarne sykkelentusiaster. 

Sykkelfeberen raser, og stadig flere nordmenn og utenlandske turister legger sykkelferien til Norge. Syklister på alle nivåer, fra racere i kondomdrakt til uerfarne sofasyklister, kan finne spennende sykkelruter med litt research og planlegging. Hiv deg utfor en downhill-løype, dra på terrengsykling i villmarka eller sykle langs naturskjønne landeveier.

På klisjéplakatene står det: «Tar ikke veiene pusten fra deg, gjør utsikten det.» Sykle Kystriksveien fra Bodø til Trondheim, forbi nordnorske fjell, middelalderkirker, sandstrender og flere tusen øyer. Eller opplev midnattssol, fuglefjell og små fiskevær i Lofoten og Vesterålen.

Rallarvegen med sine bratte nedstigninger og ville fossefall er kåret til Norges flotteste sykkelvei av magasinet Reiser og Ferie.

Turen starter på Haugastøl eller Finse og følger Bergensbanen opp til dens høysete punkt, Taugevatn, 1301 meter over havet. Så går veien ned til fjorden i Flåm.

Hvis du ikke vil bruke for mye tid på å planlegge, har Norge ti nasjonale sykkelruter som går gjennom hele landet. Disse rutene tar deg fra by til by utenom den verste trafikken og gir deg muligheten til å oppleve kulturelle og historiske steder underveis.

Miljø og klima står på den politiske dagsordenen i hele verden. Velger du sykkel istedenfor bil, vil du bli tatt godt imot av de fleste, samtidig som du er nær naturen, opplever lokale tradisjoner og finner bortgjemte småsteder du ikke ville oppdaget ellers.

Ad

Syklist velkommen gjør det enkelt

At syklister er velkomne, er forhåpentligvis selvsagt. Men Syklist velkommen er en ordning som finnes i mange europeiske land, inkludert Norge. Bedrifter, overnattingssteder og turistinformasjoner med dette merket forplikter seg til å være spesielt gode verter for syklister. De tilbyr sykkelparkering, lappesaker, informasjon om ruter i nærheten og mye mer.

Les mer på: cyclingnorway.no

Finn inspirasjon til sykkelferien

Stivettregler

Oppførsel og folkevett på sti

Det å ha flotte stier å sykle på er ikke en rettighet, men et privilegium. Norsk Organisasjon for Terrengsykling ønsker at du tenker over hvordan du kan ta vare på stiene du ferdes langs. Her er de viktigste retningslinjene for stivett:

  • Vær hensynsfull og hyggelig i møte med skiløpere og gående.

  • Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre

  • Ikke lag nye spor. Dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen.

  • Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.

  • Unngå å sykle i skiløyper når det er gjennomslagsføre og du setter dype spor. 

  • Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.

  • Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.

  • Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.

  • Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.

  • Unngå de mest populære utfartsstedene i kjernetiden på lørdager og søndager og ellers når trafikken er stor i skiløypene.

Finn sykkeltilbud

Søk etter ruter og sykkelutleie i hele landet. 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad