There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels – en annerledes hotellkjede
Thon Hotels – fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels – finn dine favorittreisemål
Classic Norway Hotels – fra særegne hoteller til autentiske rorbuer
Citybox – moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
DanCenter – din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking – finn en koselig hytte til norgesferien
Campcation – Bestill camping over hele Norge med Campcation
Campanyon - Unik overnatting i naturen
Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - reis med buss over hele Norge
NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten – "Verdens vakreste sjøreise"
Fjord Tours – Norge i et nøtteskall® – Norges mest populære tur
Authentic Scandinavia – reiser satt sammen av lokalkjente
Up Norway – luksus skreddersydd av kjennere
Discover Norway – opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norrøna Hvitserk – ekspedisjoner og eventyrreiser
Booknordics.com – aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Brim Explorer – stille fjordturer med elektrisk katamaran
Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!
Go Fjords – turer og aktiviteter over hele Norge
Norwegian Holidays – pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Stromma – sightseeing med buss og båt i norske byer
My Nordic Travel – Lag din egen reiserute
Skiferie i Rauland – Stå på ski i herlig høyfjellsnatur
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og turen opp er blant Norges mest kjente fjellturer. Hvert år øker interessen for Preikestolen, og i 2019 gikk mer enn 330 000 tur til den spesielle fjellformasjonen.
Hovedredningssentralen (HRS) koordinerer alle lete- og redningsdaksjoner i fjellet.
51 51 70 00 – HRS Sør-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
Andre nødsituasjoner:
110 – Brann
112 – Politi
113 – Medisinsk
120 – Assistanse til sjøs
22 59 13 00 – Giftinformasjonen
1412 TDD (teksttelefon før døve og hørselshemmede)
Denne middels krevende rundturen – som starter ved Preikestolen Fjellstue – er åtte kilometer lang, og du bør beregne fire timer på å fullføre. Du kan bli med på en av de guidede turene som går daglig fra april til oktober (avhengig av værforhold), beundre klippen fra en sightseeingbåt på fjorden, eller gjør begge deler – noen turoperatører tilbyr en kombinasjon av fjelltur og cruise.
Ønsker du å oppleve Preikestolen uten store folkemengder, kan du starte turen om natten og samtidig få med deg en spektakulær soloppgang. Eller du kan gå litt utpå ettermiddagen.
De nærmeste overnattingsmulighetene er Preikestolen Fjellstue og Lilland Hotell. Du kan også overnatte i Stavanger. Derfra kan du dra på dagscruise på Lysefjorden.
Du kan gå til Preikestolen. Sommersesongen strekker seg fra april til oktober/november. I vinterhalvåret og på dager med dårlig vær er det viktig å følge rådene fra vertene på parkeringsplassen
Turen til Preikestolen tar fire timer opp og ned igjen, og er totalt åtte kilometer lang. Strekningen har en stigning på 500 meter, og enkelte partier er bratte. Turen har middels vanskelighetsgrad, og du bør ha litt erfaring med vandring i røft terreng.
Hvis du er uerfaren med fjellturer eller føler deg usikker på å gå en slik tur uten følge, anbefaler vi at du deltar på en guidet tur – spesielt om vinteren. En god guide sørger for at du får en fantastisk (og trygg) opplevelse.
Hvert år rykker frivillige redningsmannskaper ut for å hente turister i fjellet. Noen er slitne, skadd og usikre på veien videre, mens andre har mistet retningen på grunn av mørket. Disse turistene er ofte tynt kledd og mangler passende utstyr. Derfor bør du lese deg opp på sikkerhet i fjellet før du legger ut på tur, slik at ikke du støter på de samme problemene.
Undersøk lengde, varighet og anbefalt fysisk form for fotturen du vil legge ut på.
Sjekk værforholdene, og lytt alltid til råd fra lokale fjellfolk.
Kjøp eller lei riktig utstyr til turen.
Ta alltid med nok mat, drikke og ekstra klær i ryggsekken.
Sjekk mulighetene for å delta på en guidet tur.
Velg aldri jeans, joggesko eller andre hverdagsklær.
Start turen tidlig på dagen for ikke å risikere å bli overrasket av mørket.
Ikke gå turen hvis du ikke er i god fysisk form.
Ikke belag deg på kart på mobil, da det sjelden er god dekning i fjellet.
Ikke legg igjen noe på veien. Alt du tar med deg skal være med tilbake til start, også søppel.
Selv når det er meldt sol og godt vær, kan værforholdene endres raskt. Derfor bør du alltid sjekke værmeldingen og spørre lokalkjente til råds før turstart. Ikke legg ut på tur hvis det er meldt sterk vind, mye regn eller tåke.
Pakk en solid 30-liters ryggsekk for å få plass til alt du trenger. Kart og kompass, førstehjelpsutstyr, fulladet mobiltelefon og hodelykt er bare noen av tingene vi anbefaler at du tar med i sekken. Lenger ned på siden finner du en fin pakkevideo med hele listen.
Ta alltid med riktig fottøy. Turstøvler anbefales. Deler av turen til Preikestolen går i røft terreng, og du vil trenge solid fot- og ankelstøtte. Det kan være sterke vindkast på Preikestolen, så kle deg i vind- og vanntett yttertøy. Et ekstra klesskift, inkludert lue, votter og skjerf, må være med i ryggsekken din.
Ta alltid med nok mat og drikke til turen. Husk at du må orke å gå hele turen tilbake også.
Det er ingen toaletter langs stiene, så bruk fasilitetene på parkeringsplassen før du starter turen. Hvis du må gå underveis, hold deg på nedsiden av stiene, med god avstand fra bekker og innsjøer. Ta med søpla tilbake til parkeringsplassen.
Turen starter på Preikestolen fjellstue. Fra mars til november er det bussforbindelse daglig fra Stavanger via Jørpeland sentrum og videre til Preikestolen. Du kan kjøre bil fra Stavanger til Preikestolen Fjellstue via en undersjøisk tunnel som tar deg til Solbakk. Herfra følger du skilting til Preikestolen.
Hvis du kommer fra Sandnes, kan du ta fergen fra Lauvvik til Oanes og kjøre videre opp til Preikestolen fjellstue.
Avgiftsbelagt parkering ved Preikestolen fjellstue.
Se andre transportalternativer til Preikestolen.
Det er mange muligheter for vandring i nærheten av Preikestolen og i områdene rundt Stavanger og Ryfylke.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.
Besseggen er en av Norges mest kjente fjellturer. Hvert år vandrer rundt 60 000 turister opp eggen, som byr på fantastisk utsikt.
Koselige trehus, kul gatekunst, hvite strender og vandreturer i verdensklasse! Stavanger byr på mange overraskelser – og noen av Norges aller beste restauranter. Her får du siddisenes egne tips til hva du bør bruke helgen på i Stavanger.
Stavanger byr på koselige gater, trendy gatekunst og noen av landets beste restauranter. Byen er også en super base for naturattraksjoner som Lysefjorden, Solastranden og Preikestolen.
Norge er en naturlig lekeplass og vårt nærmeste ferieparadis. Her kan du vandre, sykle og padle, gå på ski og fiske i naturskjønne omgivelser – hele året.
Trolltunga er helt klart en av Norges mest spektakulære fjellformasjoner, der den svever omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet.
Fra Preikestolen og Kjerag til laksesafari og biltur langs en nasjonal turistveg – I Ryfylke er naturen selve hovedattraksjonen. Hva skal du gjøre først?
Fra Romsdalseggen kan du nyte utsikten til Romsdalsfjellene Kongen, Dronninga og Store Trolltind. Store deler av denne vakre turen går over selve eggen.
Fjellet kaller! Bli bergtatt av norske fjelltopper. Gå flotte fotturer i fjellet, sykle, padle, gå på ski og spis god lokalmat i fjellheimen. Overnatt på koselige hytter, fjellstuer og høyfjellshotell.
Borte er tradisjonelle trekk som laftede vegger, små glugger og gress på taket. Stadig oftere møter du turisthytter med ny og spennende design langt utenfor allfarvei.
Tilbake til toppen