There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og turen opp er blant Norges mest kjente fjellturer. Hvert år øker interessen for Preikestolen, og i 2017 gikk mer enn 300 000 naturelskere til den spesielle fjellformasjonen.
Turen til Preikestolen tar fire timer opp og ned igjen og er totalt åtte kilometer lang. Strekningen har en stigning på 500 meter, og enkelte partier er bratte. Turen har middels vanskelighetsgrad, og det er lurt å ha litt erfaring med vandring i tøft terreng. Preikestolen kan nå besøkes hele året. Sommersesongen strekker seg fra april til oktober/november. I vinterhalvåret og på dager med røft vær er det viktig å følge rådene fra Preikestolens stab, som møter deg på parkeringsplassen.
Pakk en solid 30-liters ryggsekk for å få plass til alt du trenger. Kart og kompass, førstehjelpsutstyr, fulladet mobiltelefon og hodelykt er bare noen av tingene vi anbefaler at du tar med i sekken. Under finner du hele listen over nødvendig utstyr.
Ta alltid med riktig fottøy. Turstøvler anbefales. Deler av turen til Preikestolen går i røft terreng, og du vil trenge solid fot- og ankelstøtte. Preikestolen har innimellom sterke vindkast, så kle deg i vind- og vanntett yttertøy. Et ekstra klesskift, inkludert lue, votter og skjerf, må være med i ryggsekken din.
Turen starter på Preikestolen fjellstue, og du kommer dit med en kombinasjon av bil og båt. Det går også buss fra Stavanger. Hvis du kjører egen bil fra Stavanger, kan du ta fergen mellom Stavanger og Tau og kjøre til Preikestolen fjellstue via Jørpeland og Rv13. Hvis du kommer fra Sandnes, kan du ta fergen fra Lauvvik til Oanes og kjøre videre opp til Preikestolen fjellstue. Se andre transportalternativer til Preikestolen.
Hovedredningssentralen (HRS) koordinerer alle lete- og redningsdaksjoner i fjellet.
51 51 70 00 – HRS Sør-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
Andre nødsituasjoner:
110 – Brann
112 – Politi
113 – Medisinsk
120 – Assistanse til sjøs
22 59 13 00 – Giftinformasjonen
1412 TDD (teksttelefon før døve og hørselshemmede)
Ta alltid med nok mat og drikke til turen. Husk at du må orke å gå hele turen tilbake også.
Hvis du er uerfaren med fjellturer eller føler deg usikker på å gå en slik tur uten følge, anbefaler vi at du deltar på en guidet tur. En god guide kan gjøre en dårlig dag til en fantastisk opplevelse.
Det er mange muligheter for vandring i nærheten av Preikestolen og i områdene rundt. Se informasjon om andre og/eller enklere turer.
Selv når det er meldt sol og godt vær, kan værforholdene endres raskt. Derfor bør du alltid sjekke værmeldingen og spørre lokalkjente til råds før turstart. Ikke legg ut på tur hvis det er meldt sterk vind, mye regn eller tåke.
En solid ryggsekk med riktig utstyr er avgjørende for at du skal få en trygg opplevelse i fjellheimen. Velg en sekk som rommer 30 liter, så er du sikker på å få plass til alt du trenger.
Hvert år rykker norske frivillige redningsmannskaper inn i fjellet for å hente turister som er slitne, skadde eller usikre på veien videre, eller som har mistet retningen på grunn av mørket. Disse turistene er ofte tynt kledd og mangler passende utstyr. Derfor er det enkelte ting du må huske før du legger ut på tur i norske fjell.
Hovedredningssentralen (HRS) koordinerer alle lete- og redningsdaksjoner i fjellet.
51 51 70 00 – HRS Sør-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
Andre nødsituasjoner:
110 – Brann
112 – Politi
113 – Medisinsk
120 – Assistanse til sjøs
22 59 13 00 – Giftinformasjonen
1412 TDD (teksttelefon før døve og hørselshemmede)
Preikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over…
Go to: PreikestolenPreikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over…
BaseCampen egner seg svært godt som base for et opphold på flere dager, med både aktive opplevelser til lands…
Go to: Preikestolen BaseCampBaseCampen egner seg svært godt som base for et opphold på flere dager, med både aktive opplevelser til lands…
Vær og vind snur fort i fjellet. Her får du nyttige klestips og gode råd om hvordan du får en tryggere – og hyggeligere – fjelltur.
Turer i norske fjell kan være utfordrende for selv de sprekeste av oss. Derfor er det viktig å være godt forberedt. Ha alltid med deg riktig utstyr og nok mat og drikke, og sjekk værmeldingen før du går.
Det er ingen grunn til å sitte stille på norgesferien. Finn ting å gjøre enten du er ved kysten, i fjellet eller et sted midt i mellom.
Naturen og fjellene har gjort turtradisjonen til en del av vårt felles arvestoff. De siste årene har økt satsing på lokal mat, design og arkitektur gitt rammene rundt turopplevelsen en helt ny dimensjon.
Norske fjelltopper er blant våre aller viktigste nasjonalikoner. Lokal mat og arkitektoniske perler integrert i mektige landskap gir turene en ekstra dimensjon.
Alle har lov til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge. Allemannsretten er et gratis fellesgode og en del av vår kulturarv.
Tilbake til toppen