Skip to main content

Sportsarrangementer

Blod, svette og gledestårer!

Selv om fotball er den største idretten i Norge, er nok vintersport enda viktigere for den norske identiteten. Her finner du et bredt utvalg sportsarrangementer.

I Norge skryter vi av en rik idrettsarv og kjærligheten for friluftsliv. Fra ski- og snowboardkjøring om vinteren til fotturer og sykling om sommeren, vi nordmenn er lidenskapelige når det gjelder å være aktive og nyte naturen.

Scroll deg nedover og utforsk noen av de mest spennende og populære idrettsarrangementene Norge har å tilby. Enten du er tilskuer eller deltaker, vil disse arrangementene garantert å gi en uforglemmelig opplevelse og en sjanse til å se noen av landets mest spektakulære landskap.

Arctic Race of Norway

Sykkelrittet Arctic Race of Norway sendes på tv over hele verden, men lite slår det å stå på kloss hold og høre pusten til utøverne idet de raser forbi. Forbered deg på jublende folkemengder, oppfinnsomme aktiviteter og hyggelig vertskapnår verdens beste syklister erobrer Nord-Norge i august. Det er også så mye mer enn bare et sykkelritt; det er en feiring av den imponerende naturen og rike kulturen i nord!

Holmenkollen Skifestival

Dette er en av de mest prestisjetunge vintersportarrangementene i verden med hopp, langrenn, kombinert og skiskyting. Arrangementet finner sted i Oslo hvert år i mars og tiltrekker seg tusenvis av tilskuere.

I tillegg til konkurransene tilbys det en rekke aktiviteter for publikum, inkludert skikurs, guidede turer og kulturelle arrangementer. Besøkende kan også bryne seg på hopprenn i en mindre bakke, som er designet for nybegynnere.

Norway Cup

Norway Cup er en internasjonal fotballturnering for ungdom som arrangeres årlig i Oslo. Det er en av verdens største fotballturneringer for unge spillere, og det strømmer til fotballag fra hele verden. Arrangementet varer en uke i slutten av juli og har vært en fremtredende begivenhet i den internasjonale fotballkalenderen for ungdom siden oppstarten i 1972.

I tillegg til fotballkampene, tilbyr Norway Cup en rekke kulturelle og sosiale aktiviteter, som skaper feststemning gjennom hele uken.

Ekstremsportveko

Ekstremsportveko er en årlig begivenhet som finner sted på Voss, "adrenalinhovedstaden" i Norge. Det er en av de største og mest anerkjente ekstremsportfestivalene i verden. Ekstremsportveko samler utøvere, entusiaster og tilskuere fra hele verden for å delta i og overvære et bredt spekter av spennende aktiviteter.

Arrangementet er i slutten av juni, og du kan bli med eller se på blant annet paragliding, longboarding, rafting, klatring, basehopping og mye mer.

Midnight Sun Marathon

Midnight Sun Marathon er et maratonløp som arrangeres i Tromsø i juni hvert år. Det er kjent for å være et av de mest unike og pittoreske maratonløpene i verden, på grunn av beliggenheten og tidspunktet for løpet. Med midnattssol som skinner gjennom hele natten, blir det en helt magisk atmosfære! Løpet tilbyr ulike distanser, inkludert fullmaraton, halvmaraton, 10-kilometer og et barneløp.

Birkebeinerrennet

Birkebeinerrennet er Norges mest tradisjonsrike turrenn på ski og går hvert år fra Rena til Lillehammer. Rennet er 54 kilometer og mer enn 15 000 stiller på startstreken hvert år.

Atmosfæren under Birkebeinerrennet er elektrisk, med tusenvis av tilskuere som heier på skiløperne mens de beveger seg gjennom løypa. Rennet er en sann test av viljestyrke, utholdenhet og styrke, og de som fullfører, opplever en utrolig følelse av mestring. De arrangerer også et løp til fots og et sykkelritt i sommermånedene.

Norseman Xtreme Triathlon

Norseman Xtreme Triathlon regnes som en av de tøffeste triatlonkonkurransene i verden. Løpet starter fra Hardangerfjorden, der deltakerne hopper av en ferge og svømmer 3,8 kilometer til land. Sykkeldelen dekker 180 kilometer i utfordrende terreng, inkludert en klatring opp den berømte «Zombie Hill», en 10 kilometer lang bratt stigning med helninger opptil 10 prosent. Den siste delen av løpet innebærer et maratonløp, med målstreken plassert på toppen av Gaustatoppen, 1850 meter over havet.

Løpet har et unikt format, der ingen hjelpestasjoner eller ekstern støtte er tillatt. Deltakerne må bære alt av sitt eget utstyr, mat og vann.

Oslo Maraton

Dette populære langdistanseløpet finner sted i september. Løypa tar deltakerne gjennom Oslos gater, forbi mange av hovedstadens kjente landemerker.

Maratondistansen tiltrekker seg en mangfoldig gruppe deltakere, fra eliteutøvere som sikter mot en rask tid til nybegynnere som ønsker å fullføre distansen for første gang. Arrangementet er åpent for deltakere i alle ferdighetsnivåer og aldre, og den inkluderende atmosfæren er en viktig del av arrangementets appell.

Sjekk ut Jimmy «The Runner» Vika sine seks norske favorittmaraton og andre løp.

Norges beste maraton og andre løp

Kommende sportsarrangementer

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Les også

Sider du nylig har besøkt