Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Loen Loen
Credits
Loen.
Photo: Ernst Riha
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Ta turen til nye høyder

Lite slår lykkefølelsen man oppnår etter å ha fullført en krevende klatretur. Klatring i norske fjell og fosser bør by på utfordringer selv for deg med mye kraft i klypa.

I gamle dager var fjellklatring sett på som en eliteaktivitet, men i dag er klatring både innendørs og utendørs en populær treningsform for hele folket. For noen er det en måte å holde seg i form, men for flertallet er klatring en morsom måte å oppnå store naturopplevelser og høyt adrenalinnivå.

En av de mest populære klatredestinasjonene er Lofoten, med gode buldremuligheter og bratte klipper som stiger rett opp fra havet. Om sommeren har du ubegrenset med klatretid, takket være midnattssolen. Men sjekk været før du drar, for det kan regne mye i sommermånedene.

Romsdalen er et annet eldorado for klatring og fjellsport. Her finner du blant annet Romsdalhorn, Vengjetind og Kvanndalstind. 

 

Om vinteren kan du kjøre øksa inn i isen og klatre på frosne fosser i blant annet Eidfjord og på Rjukan. Sistnevnte har mer enn 150 fosser med ulike vanskelighetsgrader, og her arrangeres isklatringsfestivalen Rjukan Icefestival hvert år i februar. Men vær forsiktig og husk at isklatring uten guide bare er for svært erfarne isklatrere.

For yngre og mindre erfarne klatrere kan utendørs klatreparker være en god introduksjon til klatring. Er været dårlig, finnes det innendørs klatrevegger i mange byer.

Klatresteder i Norge på topp i Tripadvisor

Adrenalinkick i frossen foss

Å klatre i frosne fosser er en ekstraordinær og ekstrem opplevelse, men handler mer om teknikk enn rå styrke. Dag E. Hagen, redaktør for magasinet Klatring, anbefaler gode steder for isklatring.

Klatreparker: Morsom mestring

Utendørs klatreparker er ideelle for unge og mindre erfarne klatrere, med zip liner og taubaner. Når det er sagt, kan noen av de mer vanskelige løypene ta deg så høyt som 20 meter opp i trærne. Her er noen av tilbudene med høyest score hos Tripadvisor.

Planlegg en topp klatreferie

Søk deg fram til passende destinasjoner og aktiviteter.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad