Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Amodtfallene, Sjoa Amodtfallene, Sjoa
Credits
Amodtfallene, Sjoa.
Photo: Sjoa Rafting / www.sjoarafting.no
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Vilt, vakkert og vått

Rafting er ikke for sarte sjeler, men gir deg utvilsomt en spenning bare nærkontakt med naturen kan produsere.

Det er fort gjort å bli avhengig av adrenalinrushet som bruser gjennom kroppen når naturkreftene i en fykende fart frakter deg nedover fossede elver og gjennom trange juv – og det er ikke uten grunn at raftingentusiaster fra alle verdenshjørner lokkes til nettopp Norges elver og stryk. Flere av elvene krever en viss grad av teknisk kompetanse, mens andre turer er mer familievennlig og går gjennom roligere stryk.

Sjoa er trolig landets mest kjente raftingdestinasjon med et bredt tilbud for både nybegynnere og erfarne raftere. Hvis du er ute etter et skikkelig kick, kan du prøve Norges mest utfordrende raftingtur. Den går i den nederste delen av Sjoa og er først og fremst egnet for dem med en god del erfaring. 

Men raftingmuligheter er å finne mange andre steder i landet også. I Trøndelag er Driva mest kjent, og på Østlandet kan du for eksempel prøve Trysilelva i Hedmark, Dagali eller Setesdalen. På Vestlandet er Voss og Jølstra i Sogn og Fjordane gode alternativer. 

Turenes vanskelighetsgrad setter ulike krav til alder og kondisjon hos deltakerne. Sikkerheten står i høysetet for arrangørene og disse holder derfor nødvendig utstyr som hjelm, våtdrakt og redningsvest. Selv må man sørge for varmt ullundertøy, ullgenser og tykke ullsokker. For ja, vi skal vel ikke legge skjul på at det kan bli både fuktig og friskt ... 

Populære raftingdestinasjoner på TripAdvisor

Populære raftingelver

  • Driva i Trøndelag 
  • Sjoa i Gudbrandsdalen
  • Trysilelva i Hedmark 
  • Ølstra i Sogn og Fjordane  
  • Ostedalselva i Sogn og Fjordane
  • Elvene i Setesdalen 
  • Elvene i Voss (Raundalselva, Strandaelva og Vosso)
  • Mandalselva i Lindesnesregionen 

Flere raftingmuligheter

Her kan du søke deg fram blant en rekke tilbud rundt om i landet. 

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad