Skip to main content

Vår norske kokebok

En kulinarisk mat- og reiseguide

Har du lyst på fruktbonde Kari Nyhuus' episke eplekake? Eller kanskje du vil imponere venner og familie med pepperkrabbe fra Hitra? Her finner du oppskrifter på både fantastiske norske matretter og særdeles smakfulle reiser landet rundt!

Utforsk Visit Norways kokebok! Her samler vi oppskrifter fra hele landet, både tradisjonelle retter og oppskrifter fra noen av landets beste kokker  – samt fra lokalmatprodusenter og folk vi møter som lager rettene vi bare MÅ prøve ut hjemme også! Saftig lam, reinsdyrretter og søt multekrem, her finner du noe for enhver smak.

Oppskriftsidene inneholder også masse herlig inspirasjon til hvor du bør reise og hva du bør smake på de ulike stedene i landet vårt.

Havet, innsjøene, fjellene og de frodige landsbruksregionene våre gir oss mulighet til å høste noen av verdens beste råvarer. Dette har ført til en kulinarisk revolusjon i Norge, der gamle mattradisjoner kombineres med nye, moderne vrier. Det er ikke uten grunn at Norge kan skilte med flest titler i den prestisjetunge Bocuse d’Or!

Er du klar for å kokkelere? Føl deg som en proff når du prøver ut oppskriftene i Vår norske kokebok! Det vil jevnlig bli lagt til flere herlige retter.

Sjømat I Vegetar I Dessert I Kjøtt I Gourmet I Jul

Norge: Det mestvinnende landet i Bocuse d'Or

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Vegetaroppskrifter

Prøv disse smakfulle rettene – helt uten kjøtt.

Søtt og godt

Eplekake fra Fruktbygda, varm sjokolade fra Hotel Bristol og masse annet godt!

Turmat

Disse rettene er er perfekte å ha med på tur!

Nyt førsteklasses sjømat!

Ute etter den beste sjømaten Norge har å tilby?

Smaken av jul

Ribbe, julesild, gløgg og alt annet du trenger til jul!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt