VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bocuse d’Or 2019
Bocuse d’Or 2019.
Photo: Tom Haga
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med Christian André Pettersens bronse fra Bocuse d’Or 2019 ble Norge nasjonen med flest medaljer til sammen i verdens mest anerkjente kokkemesterskap – til og med flere enn Frankrike.

Publisert: 1. februar 2019

Nyskapende norske mesterkokker er pådrivere for en kulinarisk revolusjon i Norge. Annethvert år møtes 24 av verdens mest lovende kokker i Lyon i Frankrike for å delta i verdens mest prestisjefylte kulinariske mesterskap. Siden starten av konkurransen i 1987 har Norge vunnet fire gull, tre sølv, og nå til sammen tre bronsemedaljer. Det gjør oss til landet med flest utmerkelser i Bocuse d’Or.

Arktisk-asiatisk kjøkken

Pettersen overbeviste dommerne med en delikat og original arktisk meny inspirert av barndommen i Bodøs robuste innland, der han vokste opp med en filippinsk mor og norsk far, som begge var kokker. Oppveksten har påvirket hans kulinariske visjoner og teknikker, og han sier selv at «min identitet, min personliget og min mat deler alle samme opphav: en sømløs blanding av øst og vest, Norge og Asia, det naturlige og det tekniske». Pettersen uttaler også at «konkurransen fremmer faget på en viktig måte, samtidig som den promoterer interesse for Norge som et reisemål for matelskere».

Matkunst i verdensklasse

Stadig flere norske restauranter har de siste årene blitt tildelt stjerner i Michelin-guiden, og i 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge med hele tre av tre mulige stjerner i den prestisjetunge guiden. Når Under, som blir verdens største restaurant under havflaten, åpner våren 2019 i Lindesnes, vil Norge rykke enda høyere opp på kravstore gourmeters bucketliste.

Dette årets Bocuse d’Or er langt fra den eneste internasjonale konkurransen der Norge nylig har briljert. I november 2018 tok lokalosten Fanaosten fra ysteriet Ostegården gullmedaljen i Verdensmesterskapet i ost i Bergen, og en geitost fra Telemark kom på andreplass. Dette var andre gang en norsk ost gikk helt til topps i verdens største ostekonkurranse. I 2016 ble blåmuggosten Kraftkar fra den lille produsenten Tingvollost utpekt som mesternes mester – ganske enkelt tidenes beste ost.

Bocuse d’Or
Bocuse d’Or.
Photo: Tom Haga

Frisk, vittig og ujålete

Verdens mest innflytelsesrike matskribenter følger fornyelsen av norsk matkultur nøye. «Med et likestilt og oppriktig utgangspunkt er den nye, norske varianten av nordisk kjøkken frisk, vittig og upretensiøs», ifølge Alexander Lombrano i New York Times. Han bruker til og med merkelappen «relativt rimelig». Lombrano påpeker også at norske restauranters økende appell «ikke er best definert av Michelin – hvor det dominerende genet er gallisk, gastronomisk finesse – men snarere en utsøkt, lokal matkultur basert på landets enestående sjømat og andre ingredienser, med smak av skiftende årstider».

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er et verdensmesterskap i kokkekunst som arrangeres annethvert år i Lyon i Frankrike. Kandidater fra 24 land gir alt de har i håp om å vinne verdens mest prestisjefylte kulinariske konkurranse.

Siden første mesterskap i 1987 har Norge oppnådd fem gullmedaljer, tre sølv og nå tre bronse.

Tidligere Bocuse d’Or-vinnere og restaurantene deres

Bent Stiansen
Restaurant: Statholdergaarden i Oslo

Charles Tjessem
Restaurant: Villa Skeiene i Sandnes i Stavangerregionen

Geir Skeie
Restaurant: Brygga 11 i Sandefjord

Ørjan Johannessen
Restaurant: Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune sør for Bergen.

Sulten på mer?

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages