VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

10 opplevelser som gir deg ADRENALINKICK

Adrenaline-filled activities .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com
Adrenaline-filled activities .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com

Hjertet i halsen. Klam i henda. Gelé i beina.

Det er nå eller aldri!

Adrenaline rush .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com
Adrenaline rush .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com

Så bare hopp i det!

Ingenting slår den sinnssykt gode følelsen etterpå. Du klarte det!

Du føler deg våken, skjerpet og levende. Og faktisk også ekstra glad i den du delte opplevelsen med, ifølge forskerne.

Action-packed activities .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com
Action-packed activities .
Photo: Jakob Ingimundarson / Visitnorway.com

Høyt, lavt, rått og vått. Actionfylte opplevelser som surfing, strikkhopp og rafting får hjertet til å banke ekstra fort. Det er nervepirrende, men også heeelt konge! Hvorfor er det sånn?

  Når du blir med på en aktivitet som utfordrer deg, pumpes adrenalin og dopamin ut i kroppen. Det får deg til å føle deg bra, og noen blir faktisk helt hekta på det.

  Forskere har dessuten funnet ut at følelsen av frykt faktisk ligner veldig på følelsen av å være forelsket eller tiltrukket av noen. Når du overkommer den frykten, fylles du av godfølelse og kjærlighetshormoner.

  Sterke opplevelser gir derfor sterke bånd til de du deler opplevelsen med. Slike aktiviteter er som skapt for å imponere din neste date. Eller kanskje du bare vil vise at du er like tøff som barna dine? På en aktivitetsferie i Norge kan du kombinere episke utendørsaktiviteter med naturopplevelser av de sjeldne. Tar du utfordringen?

  Her er ti tips til kule aktiviteter som garantert vil få opp pulsen og godfølelsen i ferien!

 1. 1. Zipliner

  Forestill deg at du sprer vingene og flyr idet du setter utfor i en av landets zipliner. I dag finnes det mange å velge mellom, enten du vil sveve over en by, en skog eller et fjellandskap.

  Ziplinen i Flåm er den lengste av dem alle. Med sine imponerende 1381 meter er den faktisk den lengste i hele Skandinavia. Nyt utsikten – men gjør det fort, for ziplinen har en toppfart på 100 kilometer i timen! Eller prøv deg som "skihopper" i Holmenkollenkollen med Kollenvsvevet!

 2. 2. Rafting

  Kjenn at blodet bruser og naturkreftene rår idet du driver ned gjennom trange juv og fossende stryk og vannfall! Visste du at Norge er kjent for å ha noen av verdens beste raftingelver? Blant høydepunktene er Sjoa, Driva, Trysilelva og elvene i Evje og «adrenalinhovedstaden» Voss.

  Det tilbys mange ulike raftingturer, så gjør litt research og velg en som passer deg (og dine nerver) best.

 3. 3. Juving, grotting og strikkhopping

  Juving er det norske ordet for «canyoning» og går ut på at du, iført våtdrakt, hjelm og redningsvest, hopper fra klipper, svømmer i huler, aker i naturlige sklier og rappellerer ned fjellsider og fosser. Ikke for sarte sjeler, men en frisk og spennende opplevelse som garantert gir sug i magen!

  Dersom du vil utforske mer av fjellets forunderlige formasjoner, kan grotting, eller guidede grotteturer i spennede krinkelkrokgrotter, være et spennende alternativ. 

  Klar for mer? Tøy strikken over en dal, fjord eller foss! Strikkhopp tilbys flere steder i landet, og byr på et kick av en annen verden.

 4. 4. Terrengsykling

  Opplev Norges fjell, skoger og åpne landskap på to hjul! Med et variert terreng, tilrettelagte løyper og fete parker er landet vårt et paradis for enhver sykkelentusiast.

  Du kan ta med deg terrengsykkelen (eventuelt leie en) så å si overalt i Norge. På listen over spesielt ettertraktede reisemål finner du blant annet Trysil, Hallingdal, Lyngenfjordregionen og Hafjell. Stadig flere alpinanlegg forvandles til sykkelparker om sommeren, der du kan ta heis til toppen, for så å suse ned preppa løyper. Bare husk hjelm! GoPro? Og stivettreglene!

 5. Last ned Visit Norway-appen
  (kun på engelsk)

  I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

  iPhone: Visit Norway for iOS
  Android: Visit Norway for Android

 6. 5. Klatring

  Klatring byr på en herlig miks av mestring, spenning og nærkontakt med naturen. Fjellklatring, isklatring, sportsklatring, buldring og klyving – klatring er så mangt, og fra nord til sør tilbys det guidede klatreturer, -kurs og -løyper for alle nivåer. Åndalsnes i Romsdalen er kjent som selve hovedsetet for fjellsport, og et supert utgangspunkt for ulike klatreeventyr. På Norsk Tindesenter kan du lære om norsk tindehistorie og bryne deg på landets høyeste innendørs klatrevegg på 21 meter.

  Du kan også ta tempen på høydeskrekken i en av landets mange klatreparker, hvor du kan balansere, huske og bryne deg på utfordrende hindre og elementer mellom trærne. Flere av parkene har også zipliner, taubaner og hoppetårn.

 7. 6. Via ferrata

  Klar for en opptur? Via ferrata betyr jernvei på italiensk og er en form for fjellklatring der du er trygt festet til en vaier hele veien. Stadig dukker det opp nye, og i dag finnes det et tjuetalls via ferrataer rundt omkring i landet, blant annet i HardangerValdres, Nordfjord, Åndalsnes og Hemsedal.

  Via ferrataenes lengde, høyde og vanskelighetsgrad varierer, så du trenger ikke tidligere klatreerfaring. Utsikten er alltid ekstrem!

 8. 7. Sommerski

  Fres ned lange, myke løyper med en himmelsk utsikt over fjord og fjell. På Stryn Sommerskisenter, Galdhøpiggen Sommerskisenter og FONNA Glacier Ski Resort i Hardanger kan du nyte herlig vintermagi ­midt på sommeren! De to sistnevnte tilbyr flere nedfarter med ulik vanskelighetsgrad, og parker med rails, hopp og annen moro. FONNA Glacier Ski Resort tilbyr også brevandring.

  Åpningstidene til sommerskisentrene avhenger av snø- og værforhold, så ta gjerne en titt på snørapportene før du tar med skiene på sommerferie.

 9. 8. Ribturer

  Kom tett på naturen og opplev fjordene, midnattssola, havørner eller spekkhoggere på en ribsafari. Ribbåter er robuste og stabile fartøy som egner seg godt til fartsfylt moro på sjøen. Så uansett hvor ferden går, kan du belage deg på bølger og bakoversveis! I Hellesylt på Vestlandet kan du bli med på elektriske ribturer med Bonseye.

 10. 9. Dykking

  Store naturopplevelser venter også under vann, og i Norge har vi et hav av muligheter. Studer livet under vannoverflaten i Salstraumen i Nord-Norge, i fjordene på Vestlandet eller i skjærgården på Sørlandet. Dykk etter sjeldne fiskearter, hummer og kongekrabber – eller velg deg et vrak. I Lindesnes kan du til og med spise middag under vann, på verdens største undervannsrestaurant, Under.

  Langs hele kysten finnes dykkersentre som tilbyr kurs og guidede dykk. Og takket være golfstrømmen er vanntemperaturen levelig hele året.

 11. 10. Bølge- og vindsurfing

  Få ting kan måle seg med følelsen av å ri på en bølge etter lang tids venting i vannet. For surfing er tålmodighet, timing og trening – men først og fremst pur lykke når du først fanger bølgen, og ikke den deg. Fra Larvik i sør, via Jæren og Stadtlandet i vest til Lofoten i nord, venter bølger og surfeforhold som (nesten) får Bali og Hawaii til å blekne.

  Nordmenns interesse for vindsurfing er også stadig voksende, og flere steder i landet legger vind og vann til rette for supre forhold.

  Mange norske surfeskoler tilbyr pakker som inkluderer overnatting, surfetimer, brett og nødvendig utstyr.

 12. Dette var ti tips til opplevelser med puls. Skal du ha med barna? Her er ti tips til familievennlige natureventyr. Bo ekstra godt på et koselig, miljøvennlig hotell på et bærekraftmerket reisemål – eller prøv deg på glamping!

  Last ned Visit Norway-appen
  (kun på engelsk)

  I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

  iPhone: Visit Norway for iOS
  Android: Visit Norway for Android

Få hjertet til å banke ekstra fort

Actionfylte eventyr styrker båndene til de du deler opplevelsen med – bare se på disse historiene!

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen