Skip to main content

10 000 skritt

Utforsk byene på 10 000 skritt

Vi nordmenn går veldig mye. Og noe av det vi setter aller mest pris på med byene våre, er at det er så utrolig enkelt å komme seg rundt til fots. Bykjernene er så kompakte og fulle av opplevelser at man ikke trenger å kaste bort tiden på bilkjøring, trikk, buss eller T-bane.

Derfor inviterte Visit Norway med seg fem reisegladeeuropeere ut for å teste hvor utrolig mye man faktisk kan få med seg på bare 10 000 skritt i de store norske byene. Deltakerne fikk tildelt ulike ruter på syv-åtte kilometer som tok dem innom verdenskjente kunstmuseer, sjarmerende nabolag, fargerike gatematmarkeder, og naturskjønne parker.

Visste du at Oslo ble utpekt til europeisk miljøhovedstad i 2019 for sin innsats for å bevare naturområder og redusere forurensing? Mange sentrale områder i Oslo er bilfrie, noe som gjør byen enda mer tilgjengelig for fotgjengere. Og mange byer følger etter. Å dra på oppdagelsesferd til fots er lekende lett når attraksjoner, restauranter og hoteller befinner seg innen gåavstand i sentrum. I tillegg får man brukt sansene mye mer når man opplever nye steder til fots.

Gjør som våre frivillige. Ta på deg et par gode sko og gå 10 000 skritt i den retningen du føler for å gå!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt