VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Venninnetur i Osloregionen
Venninnetur i Osloregionen.
Photo: One Big Happy Family / Visitnorway.com
Fire damer slapper av ved bassenget inne på Engø gård på Tjøme, Østlandet
Engø gård på Tjøme.
Photo: Nikolas Gogstad Andersen

Tips til venninneturer i Osloregionen

Ikke bare snakk om det, planlegg det – nå! En jentetur med venninnene er sunt for både kropp og sjel, og gir nye minner for livet. Hva med en langhelg i Osloregionen, som har noe for alle?

  Er det lenge siden du var på tur med de beste damene? De som får deg til å le, smile og kanskje til og med gråte en skvett? Har dere snakket om det så mange ganger, men liksom aldri funnet datoen...? Vel, bare start planleggingen. Nå! Det finnes få ting du får mer igjen for i livet, enn å investere tid på både vennskaps- og opplevelseskontoen.

  Noe for alle

  Så er det jo ofte sånn at noen liker litt action, mens andre bare vil slappe av med et glass bobler på spa eller trenger litt kulturelle impulser. En natt eller to under samme tak, sånn som i gamle dager, gir dere også god tid til en grundig oppdatering.

  Derfor er det perfekt å ha en opplevelsesrik langhelg sammen i et område som kan tilby noe for alle. I så måte er Osloregionen unik. Selv om hovedstaden har mer enn nok å tilby for å holde dere i ånde en hel helg, er det også flott å kombinere litt urbane impulser med en tur ut til et av de andre herlige stedene i regionen. Fra Oslo S har dere nemlig et vell av muligheter tilgjengelig innen en knapp time eller to, enten dere skal på dagstur, overnatte en natt eller tilbringe en hel langhelg.

  Fra fjord til fjell

  Med bil, buss eller tog kan dere komme dere opp på fjellet, padle på stille skogsvann, utforske en av de mange koselige kystidyllene langs Oslofjorden, eller nyte et glass bobler i fjæra – med tærne i sjøen. Ja, dere kan faktisk reise helt til Verdens Ende! Eller besøke et av verdens hotteste arkitektur- og kunstreisemål akkurat nå, nemlig Kistefos i Hadeland.

  Her får du tips til en perfekt venninnetur.

 1. 1. Hovedstadshelg

  Oslo er et naturlig utgangspunkt for en dag eller to med utforsking. Besøk noen av de nye attraksjonene i Oslo-området, som Deichmanske bibliotek og Munchmuseet, se spennende skulpturer i Ekebergparken, gå en tur langs havnepromenaden, utforsk (gate)mathallene og book tid i en av Oslos stadig flere (flytende) saunaer. Da kan alle bade, hele året – ikke bare gjengens ståltøffe isbadedronning!

  Rund av dagen med en trendy cocktail, sjekk kulturkalenderen for en artig konsert eller teateropplevelse – eller kanskje dere bare vil fortsette skravlerunden på en hyggelig bar?

  Få flere tips til venninneturen hos Visit Oslo.

 2. 2. Kunsthelg

  Ja, vi elsker kunst! Allerede i Sandvika byr Henie Onstad-senteret på kunstutstillinger av internasjonalt format. Gjør gjerne et stopp her på vei opp til Kistefos på Hadeland, der den nye, spektakulære galleribygningen The Twist har løftet skulpturparken til et helt nytt nivå. Avslutt med en shopping-runde på Hadeland Glassverk, før dere tester ut glamping, superkortreist mat og prisbelønte oster på Thorbjørnsrud Hotel, eller et av de fine gårdshotellene i området.

  Få flere tips til venninneturen hos Visit Innlandet og Visit Osloregionen.

 3. 3. Oslofjordens vestside

  Ta en roadtrip langs småveiene på Oslofjordens vestre flanke gjennom kystidyller som Vollen og Sætre, til lunsjstopp på Hurumhalvøya, for eksempel i koselige Holmsbu eller på nydelige Villa Malla i Filtvet.

  Det er en reell fare for å strande på den hvite bukta her – men flere strender lokker i flotte Vestfold. Spesielt når du nærmer deg sommerperler som Horten, med fotomuseet Preus og spennende vikinghistorie, Edvard Munchs vakre Åsgårdstrand og showbyen Tønsberg.

  Fortsett gjerne ut til øyparadiset Tjøme, med blankskurte svaberg på Verdens Ende. Like vakkert året rundt. Stopp for afternoon tea og et spaopphold på fjonge Engø gård eller på Farris bad i Larvik. Spreke damer vil også elske å rusle langs kyststien utenfor kunstnerbyen Stavern, som er kåret til Norges koseligste sommerby.

  Flere tips til venninneturen finner du på hjemmesiden til Visit Vestfold og Visit Greater Oslo.

 4. Tips til ting å gjøre i Osloregionen

  Osloregionen har mye å by på for venninnegjengen. Kanskje vil dere tilbringe mer tid her? Her er tips til ting å gjøre:

  Rundturer i Osloregionen

  I Ibsens fotspor

  En kulturell rundreise

  Oppdag Oslo på sykkel

  Den grønne snarvei

 5. 4. Oslofjordens østside

  Her ligger også småbyperlene på rekke og rad! Start gjerne i trehusbyen Drøbak, med nissehus, akvarium og nisjebutikker. Ta båten over sundet til Oscarsborg for lunsj – og husk badetøy! Like i nærheten i ligger Ramme gård, et unikt kulturreisemål med en nydelig park, økologisk mat og kunstutstillinger.

  Lenger sør kan dere ta en avstikker til Moss og vakre Jeløya med spennende kunst på Galleri F15 og gode kringler på Aalby gård. Dere kan også unne dere en staselig natt eller afternoon tea på elegante Refsnes gods.

  Et besøk i den superkoselige gamlebyen i Fredrikstad hører også med – med vintagebutikker og blomsterpyntede bakgårder. Er været bra, frister det kanskje også med en badetur til svabergene på Hvaler og overnatting i et fyr?

  Lengst sør, på grensen mot Sverige, venter festningsbyen Halden og en flott kano- eller sykkeltur langs Haldenkanalen.

  Få flere tips til venninneturen på hos Visit ØstfoldVisit Greater Oslo og Visit Fredrikstad og Hvaler.

 6. 5. Skogens ro

  Noen ganger er det å komme vekk fra det hele det viktigste. Å komme ut i de dype skogene for å nyte roen og freden, og bare være dere. Enten det er på hesteryggen, på en padletur, på bærtur eller foran bålet. Bo i en stilig tretopphytte eller et svevetelt.

  En kort togtur nordøst for Oslo ligger den koselige, lille byen Kongsvinger. Her kan du vandre blant historiske hus og spisesteder med sjel i Øvrebyen. På toppen troner vakre Kongsvinger festning med eget hotell og vakker utsikt mot Norges lengste elv, Glomma. Fortsett videre til sagnomsuste Finnskogen, der dere også kan vandre langs Finnskogleden, padle eller reise videre mot Elverum.

  Flere tips til venninneturen finner du hos Visit Elverum, Visit Greater Oslo og Kongsvinger og Hamar.

 7. 6. Gårdstradisjoner og fjelluft

  Er man mer av den komfortable typen, er det å bo på et tradisjonsrikt fjellhotell i Lillehammer-regionen en perfekt ramme rundt en venninnetur, bare halvannen time med tog fra Oslo. Her kan man også sykle, ri på hest og gå flotte fotturer. Lillehammer byr også på shopping og kulturimpulser, blant annet det lekre Kunstmuseet og pur nostalgi i friluftsmuseet Maihaugen.

  Et annet godt alternativ er å ta inn på en av de staselige Mjøsgårdene og oppleve lokal kultur, spennende mattradisjoner og akevitthistorie. I Hamar er det verdt å utforske den vakre, historiske Domkirkeodden og rusle langs strandpromenaden ved Mjøsa, Norges største innsjø.

  Få flere tips til venninneturen på hjemmesidene til Visit Lillehammer og Hamar.

 8. Tips til ting å gjøre i Osloregionen

  Osloregionen har mye å by på for venninnegjengen. Kanskje vil dere tilbringe mer tid her? Her er tips til ting å gjøre:

  Rundturer i Osloregionen

  I Ibsens fotspor

  En kulturell rundreise

  Oppdag Oslo på sykkel

  Den grønne snarvei

  Trenger du mer inspirasjon til utflukter på Østlandet? Legg opp til en kulinarisk helaften i hovedstaden, kjenn havbrisen på øyhopping i Oslofjorden eller ta en tur på Den grønne snarvei.

Unike overnattinger

Skravle hele dagen – og halve natten. Disse stedene byr på det lille ekstra.

Helt avslappet

Spa dere ned. Sammen. Og nyt livet.

Morsomme aktiviteter

Gjør noe gøy! Aktiviteter som er nye eller utfordrer litt, skaper nye, sterke bånd mellom mennesker. Tør dere?

Se filmglimt

Vi inviterte fire venner på jentetur til Osloregionen.

Flere tips til venninneturen

Fra unike overnattingssteder til kulturell input – her er flere gode ideer til venninneturen.

Unike overnattinger
Herskapelig og jordnært ​​​​Hoel Gård – en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya med en… Read more
Hoel Gård – en perle ved Mjøsa
Opplev tretopphyttene i Brumunddal Norges første tretopphytter finner du i skogsvillmarka i Ringsaker 1,5 time nord for Oslo. ​​​​​ Vi har seks… Read more
Tretopphyttene AS - Unike hytter i Brumunddal
PAN Tretopphytter er en turistsatsing som vever norske bygdetradisjoner sammen med et urbant og nyskapende designvalg. Kombinasjonen blir en… Read more
Pan Tretopphytter
Sov godt i høyden mellom tretoppene i Halden. Read more
Tretopphytter På Grensen
Velkommen til WonderINN! Med fantastisk utsikt over Nord-Europas største innlandsdelta er WonderINN bokstavelig talt en bortgjemt perle.… Read more
The WonderInn Mirrored Glass Cabin
En unik opplevelse med overnatting i verdens eneste elgtårn. Read more
Elgtårn i Espedalen
Vårt ønske, vår drøm, er å skape opplevelser for deg. Overnatting av høy standard, midt i naturen. Read more
Eventyrlige opplevelser | Når drømmer blir sanne
Vi ønsker næringsliv og private grupper velkommen til Mjøsli Lodge! Inntil 16 sengeplasser. Read more
Mjøsli Lodge
Spahotell i Osloregionen
Rett utenfor Oslo sentrum, på Kolbotn, finner du et av Nordens ledende spa- og velværesenter. 10.500 kvadratmeter med jungelsauna, tyrisk hamam,… Read more
The Well
Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik. Det eksklusive spa-hotellet noe helt spesielt i nordisk sammenheng. Read more
Farris Bad
Son Spa ligger 40 minutter fra Oslo rett ved fjorden. Hotellet har 148 rom i ulike størrelser og kategorier, en gjestebrygge, innendørs… Read more
Son Spa
Fart og moro i Osloregionen
Skandinavias eneste bob- og akebane. Her kan du kjøre bob både sommer og vinter! Read more
Hjulbob i Lillehammer Olympiske Bob- og akebane
Velkommen til Romsåsen Gruveopplevelser - Aktivitetspark! Her kan små og store  teste seg i vår tøffe zipline over… Read more
Romsåsen Gruveopplevelser - Aktivitetspark, Askim
Klatrepark for hele familien - høye opplevelser for alle! Read more
Klatrepark - Klatring på Grensen
Sommerens vakreste eventyr! Rideferie på Venabygdsfjellet, tilpasset ditt nivå. Rideturer, rideferier og rideweekends i sommer- og høstsesongen. Read more
Venabustallen
SNØ er en av verdens eneste helårsarenaer for snøopplevelser som forener langrenn, alpint, snowboard, freeski og isklatring under… Read more
SNØ
Hafjell Bike Park ledende på heisbasert sykling. Her finner løyper tilpasset alt fra helt nybegynnere til drevne syklister, i tillegg til KIDS løyper. Read more
Hafjell Bike Park
Fartsfylte opplevelser på Mjøsa Read more
RIB-safari Mjøsa
Hos Go Rafting Sjoa får du rafting og andre aktiviteter i, over og ved Sjoa! Vår base for rafting ligger rett ved elven Sjoa, som er kjent som en av… Read more
Go Rafting Sjoa
Har du noen gang tur med en alpakka? Nå har du muligheten! En kort kjøretur fra Oslo finner du Alpakkavandring, Alexandra Martinsen og Bjørn Brændshøi… Read more
Alpakkavandring
Drøbak Rib Safari tar deg Håøya rundt og viser deg vår vakre  skjærgård. Spenning og opplevelser i sikre… Read more
Drøbak RIB Safari
Welcome to Modern Activity Cente - Scandinavias largest wind tunnel, with virtual reality simulator and an augmented reality climbing wall, a café,… Read more
Modern Activity Center
All Onboard tilbyr aktiviteter for grupper som: Seiling og regatta, fjellklatring og rappellering, searafting med rib, ipad race, mobilt escaperooom,… Read more
All Onboard
Det nasjonale seilflyanlegget er Norges største og best utviklede luftsportsanlegg! Read more
Ole Reistad Senter
Elg er ikke noe de aller fleste ser hver dag. Det er noe veldig fasinerende over disse store majestetiske skapningene. En blir veldig… Read more
Elgsafari i Trøgstad
Gallerier og kunstmuseer i Osloregionen
Kun få minutter unna Oslo sentrum med trikk ligger Ekebergparken. Parken kombinerer en lang historie, vakker natur, flotte utsiktspunkter og… Read more
Ekebergparken skulpturpark
Opplev vakre Kistefos Velkommen til Kistefos - stedet hvor kunst, skulptur, arkitektur og industrihistorie smelter sammen i en unik… Read more
Kistefos – kunstdestinasjon med en twist!
Av hensyn til smittevern har Astrup Fearnley Museet innført tidsbegrensning på besøket. Når du kjøper billett… Read more
Astrup Fearnley Museet
Henie Onstad er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillings-, musikk- og aktivitetsprogram, og en sentral… Read more
Henie Onstad Kunstsenter
Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en… Read more
Lillehammer Kunstmuseum
I den gamle hovedbygningen på Billerud er det kunstgalleri, basisutstilling og veggmalerier av Peder Balke. Utstillinger i galleriet i sommersesongen.… Read more
Peder Balke-senteret
På Midtåsen ligger en egen paviljong og skulpturpark hvor 16 av kunstneren Knut Steens verk er samlet. Skulpturene er plassert i naturskjønne… Read more
Midtåsen Skulpturpaviljong
Skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), deriblant kjente statuer som Sinnataggen , Monolitten… Read more
Vigelandsparken
Galleri F15 er en av de eldste og mest tradisjonsrike institusjonene for formidling av samtidskunst i Norge. Velkommen! Read more
Galleri F15 Alby gård
Galleri Würth - skiftende utstillinger av Würth sin private samling. Read more
Galleri Würth
Det hersker en spesiell ro og atmosfære i den gamle og ærverdige festningsbyen. I denne unike atmosfæren har Bastion 5 etablert et kunst og… Read more
Bastion 5
Opplev Glasslåven Kunstsenter på Gran Glasslåven Kunstsenter AS er et særpreget kunstsenter for produksjon og visning av… Read more
Glasslåven Kunstsenter
Kulturdestinasjonen Ramme  Ramme har nå åpnet og ligger kun 40 minutters kjøring fra Oslo sentrum.     Generell… Read more
Kulturdestinasjonen Ramme
På Haugar Vestfold kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan du oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp.… Read more
Haugar Vestfold Kunstmuseum
Museet byr på opplevelser innenfor hele fotografiets bredde: fra de tidligste tekniske og vitenskapelige eksperimenter til dagens fotografiske… Read more
Preus museum
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Østlandet tilbyr også ...

  Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bli inspirert

  Nyt Norge

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages