Skip to main content

Tips til venninneturer i Osloregionen

Ikke bare snakk om det, planlegg det – nå! En jentetur med venninnene er sunt for både kropp og sjel, og gir nye minner for livet. Hva med en langhelg i Osloregionen, som har noe for alle?

Er det lenge siden du var på tur med de beste damene? De som får deg til å le, smile og kanskje til og med gråte en skvett? Har dere snakket om det så mange ganger, men liksom aldri funnet datoen...? Vel, bare start planleggingen. Nå! Det finnes få ting du får mer igjen for i livet, enn å investere tid på både vennskaps- og opplevelseskontoen.

Noe for alle

Så er det jo ofte sånn at noen liker litt action, mens andre bare vil slappe av med et glass bobler på spa eller trenger litt kulturelle impulser. En natt eller to under samme tak, sånn som i gamle dager, gir dere også god tid til en grundig oppdatering.

Derfor er det perfekt å ha en opplevelsesrik langhelg sammen i et område som kan tilby noe for alle. I så måte er Osloregionen unik. Selv om hovedstaden har mer enn nok å tilby for å holde dere i ånde en hel helg, er det også flott å kombinere litt urbane impulser med en tur ut til et av de andre herlige stedene i regionen. Fra Oslo S har dere nemlig et vell av muligheter tilgjengelig innen en knapp time eller to, enten dere skal på dagstur, overnatte en natt eller tilbringe en hel langhelg.

Fra fjord til fjell

Med bil, buss eller tog kan dere komme dere opp på fjellet, padle på stille skogsvann, utforske en av de mange koselige kystidyllene langs Oslofjorden, eller nyte et glass bobler i fjæra – med tærne i sjøen. Ja, dere kan faktisk reise helt til Verdens Ende! Eller besøke et av verdens hotteste arkitektur- og kunstreisemål akkurat nå, nemlig Kistefos i Hadeland.

Her får du tips til en perfekt venninnetur.

1. Hovedstadshelg

Oslo er et naturlig utgangspunkt for en dag eller to med utforsking. Besøk noen av de nye attraksjonene i byen, som NasjonalmuseetMUNCH og Deichmanske bibliotek, se spennende skulpturer i Ekebergparken, gå en tur langs havnepromenaden, utforsk gatemathallene og book tid i en av Oslos stadig flere flytende saunaer! Da kan alle bade, hele året – ikke bare gjengens ståltøffe isbadedronning!

Rund av dagen med en trendy cocktail, sjekk kulturkalenderen for en artig konsert eller teateropplevelse – eller kanskje dere bare vil fortsette skravlerunden på en hyggelig bar?

Få flere tips til venninneturen hos Visit Oslo.

2. Kunsthelg

Ja, vi elsker kunst! Allerede i Sandvika byr Henie Onstad-senteret på kunstutstillinger av internasjonalt format. Gjør gjerne et stopp her på vei opp til Kistefos på Hadeland, der den nye, spektakulære galleribygningen The Twist har løftet skulpturparken til et helt nytt nivå. Avslutt med en shopping-runde på Hadeland Glassverk, før dere tester ut glamping, superkortreist mat og prisbelønte oster på Thorbjørnsrud Hotel, eller et av de fine gårdshotellene i området.

Få flere tips til venninneturen hos Visit Innlandet og Visit Osloregionen.

3. Oslofjordens vestside

Ta en roadtrip langs småveiene på Oslofjordens vestre flanke gjennom kystidyller som Vollen og Sætre, til lunsjstopp på Hurumhalvøya, for eksempel i koselige Holmsbu eller på nydelige Villa Malla i Filtvet.

Det er en reell fare for å strande på den hvite bukta her – men flere strender lokker i flotte Vestfold. Spesielt når du nærmer deg sommerperler som Horten, med fotomuseet Preus og spennende vikinghistorie, Edvard Munchs vakre Åsgårdstrand og showbyen Tønsberg.

Fortsett gjerne ut til øyparadiset Tjøme, med blankskurte svaberg på Verdens Ende. Like vakkert året rundt. Stopp for afternoon tea og et spaopphold på fjonge Engø gård eller på Farris bad i Larvik. Spreke damer vil også elske å rusle langs kyststien utenfor kunstnerbyen Stavern, som er kåret til Norges koseligste sommerby.

Flere tips til venninneturen finner du på hjemmesiden til Visit Vestfold og Visit Greater Oslo.

4. Oslofjordens østside

Her ligger også småbyperlene på rekke og rad! Start gjerne i trehusbyen Drøbak, med nissehus, akvarium og nisjebutikker. Ta båten over sundet til Oscarsborg for lunsj – og husk badetøy! Like i nærheten i ligger Ramme gård, et unikt kulturreisemål med en nydelig park, økologisk mat og kunstutstillinger.

Lenger sør kan dere ta en avstikker til Moss og vakre Jeløya med spennende kunst på Galleri F15 og gode kringler på Aalby gård. Dere kan også unne dere en staselig natt eller afternoon tea på elegante Refsnes gods.

Et besøk i den superkoselige gamlebyen i Fredrikstad hører også med – med vintagebutikker og blomsterpyntede bakgårder. Er været bra, frister det kanskje også med en badetur til svabergene på Hvaler og overnatting i et fyr?

Lengst sør, på grensen mot Sverige, venter festningsbyen Halden og en flott kano- eller sykkeltur langs Haldenkanalen.

Få flere tips til venninneturen på hos Visit Østfold, Visit Greater Oslo og Visit Fredrikstad og Hvaler.

5. Skogens ro

Noen ganger er det å komme vekk fra det hele det viktigste. Å komme ut i de dype skogene for å nyte roen og freden, og bare være dere. Enten det er på hesteryggen, på en padletur, på bærtur eller foran bålet. Bo i en stilig tretopphytte eller et svevetelt.

En kort togtur nordøst for Oslo ligger den koselige, lille byen Kongsvinger. Her kan du vandre blant historiske hus og spisesteder med sjel i Øvrebyen. På toppen troner vakre Kongsvinger festning med eget hotell og vakker utsikt mot Norges lengste elv, Glomma. Fortsett videre til sagnomsuste Finnskogen, der dere også kan vandre langs Finnskogleden, padle eller reise videre mot Elverum.

Flere tips til venninneturen finner du hos Visit MjøsaVisit Greater Oslo og Kongsvinger.

6. Fjellheim, bygder og gårdstradisjoner

Har man lyst på en ferie fylt med aktiviteter i fjellheimen, danner et tradisjonsrikt fjellhotell i Lillehammer og Gudbrandsdalen en perfekt ramme rundt en venninnetur, bare halvannen time med tog fra Oslo. Her kan man sykle, ri på hest og gå flotte fotturer. Lillehammer byr også på shopping og kulturimpulser, blant annet det lekre Kunstmuseet og pur nostalgi i friluftsmuseet Maihaugen.

Et annet godt alternativ er å ta inn på en av de staselige Mjøsgårdene og oppleve lokal kultur, spennende mattradisjoner og akevitthistorie. I Hamar er det verdt å utforske den vakre, historiske Domkirkeodden og rusle langs strandpromenaden ved Mjøsa, Norges største innsjø.

Få flere tips til venninneturen på hjemmesidene til Visit Lillehammer og Hamar.

Trenger du mer inspirasjon til utflukter på Østlandet? Legg opp til en kulinarisk helaften i hovedstaden eller kjenn havbrisen på øyhopping i Oslofjorden.

Helt avslappet

Spa dere ned. Sammen. Og nyt livet.

Morsomme aktiviteter

Gjør noe gøy! Aktiviteter som er nye eller utfordrer litt, skaper nye, sterke bånd mellom mennesker. Tør dere?

Se filmglimt

Vi inviterte fire venner på jentetur til Osloregionen.

Flere tips til venninneturen

Fra unike overnattingssteder til kulturell input – her er flere gode ideer til venninneturen.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Østlandet tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Bli inspirert

Sider du nylig har besøkt