Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Overnatting

    Scandic Hotels - i alle landets store byer

    Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

    Thon Hotels - fantastisk frokost

    Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

    Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

    DanCenter - din feriehusekspert i Norge

    Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

    Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

  • Transport

    Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

    SJ NORD - opplevelsen starter på toget

    Vy express - reis med buss over hele Norge

    NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

    DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

    AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

    Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

    Arctic Campers - lei din bobil eller camper

    Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

    Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

  • Reiser og rundturer

    Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

    Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

    Up Norway - skreddersydde reiser

    Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

    Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

    Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

    Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

    Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

    Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

    Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

    Expa Travel - Ekte opplevelser

    Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

    Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

  • Offers

Search
or search all of Norway
En liten rett i et skjell på Michelin-restauranten Fagn i Trondheim
Table tales - Food culture in Oslo.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

Her er årets norske Michelin-restauranter

muteplay/pauseplay/pause

Fire norske restauranter har fått sin første stjerne i den prestisjetunge guiden for 2022. Det betyr at hele 14 norske restauranter nå er blant kremen av kulinariske opplevelser i Norden.

14 norske restauranter plasserte seg i toppen da de beste spisestedene i Norden ble kåret for 2022. Til sammen har Norge nå 17 stjerner i Michelinguiden.

I Norden er det Maeemo i Norge, Frantzén i Sverige og Geranium og Noma i Danmark som kan skilte med tre av de anerkjente stjernene

— En eksepsjonell matopplevelse i en dramatisk spisestue under høyt tak, hvor det åpne kjøkkenet er teatralsk og tiden ser ut til å stå stille. Den overraskende menyen inneholder fagmessig utformede og minneverdige retter med sublime smaker og teksturer, skriver guiden. Maaemo ble også tildelt bærekraftsprisen, kjent som "grønn stjerne". 

RE-NAA i Stavanger, ledet av kokken Sven Erik Renaa, beholdt sine to stjerner. 

— Det er 500 restauranter med to Michelinstjerner i verden, så dette er definitivt høydepunktet i min karriere så langt, sa Renaa til NRK i 2021. 

Fire nye Michelin-kjøkken

De nye stjernene gikk hjem til Oslo og Bergen denne gang. De tre Oslo-restaurantene Hot Shop, Hyde og Schlägergården fikk én stjerne hver, og det gjorde også restaurant Lysverket i Bergen.

Den eksklusive listen for 2022 inkluderer også restaurantene Under i Lindesnes, Bare i Bergen, samt FAGN, Credo og Speilsalen i Trondheim, Sabi Omakase i Stavanger, samt Kontrast og Statholdergaarden i Oslo, som alle beholdt hver sin stjerne i årets utdeling.

I tillegg ble Jimmy Øien, kjøkkensjef på Rest i Oslo, kåret til "Årets unge kokk". 29-åringen fikk pris ikke bare for sine kulinariske evner, men også for sitt ambisiøse konsept: i hans restaurant lager de førsteklasses mat av råvarer som ellers ville blitt kastet. Restaurantens spesielle fokus på bærekraft har gitt dem en grønn stjerne.

Den kjente kokken Heidi Bjerkan og hennes team på Credo i Trondheim fikk "Welcome and service"-utmerkelse i år. Restauranten har en Michelin-stjerne fra før, i tillegg til "grønn stjerne". Jossa i Trondheim, Einer i Oslo, FYR Bistronomi & Bar i Oslo, og Stallen i Oslo fikk også grønn stjerne.

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

Etter 100 år er Michelinguiden fortsatt ansett som den beste referansen blant reisende for å velge enestående restauranter, som Maaemo.

De norske restaurantene i Michelinguiden

Også inkludert i Michelin Guiden:

Hot Shop, Oslo
Hyde, Oslo
Schlägergården, Oslo

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

Etter 100 år er Michelinguiden fortsatt ansett som den beste referansen blant reisende for å velge enestående restauranter, som Maaemo.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Nyt Norge

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen