There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
RE-NAA sikret seg to stjerner i den prestisjetunge guiden for 2020, mens Speilsalen i Trondheim, Under i Lindesnes, Bare i Bergen og Omakase Oslo er nye i klubben med en Michelin-stjerne hver.
11 norske restauranter plasserte seg i toppen da de nordiske landenes beste spisesteder ble kåret for 2020. Til sammen har Norge nå 12 stjerner i Michelinguiden.
I 2016 ble RE-NAA tildelt én stjerne i den nordiske Michelinguiden som den første restauranten utenfor Oslo. I årets utdeling sikret gourmetrestauranten seg to stjerner for første gang.
– Det er 500 stykker i verden som har to stjerner. Så det er klart: Dette er det største jeg har opplevd i min kokkekarriere, uten tvil, sier kokk og daglig leder av RE-NAA, Sven Erik Renaa, til NRK.
Årets nykommere på den eksklusive listen er Omakase Oslo, Speilsalen i Trondheim, Bare i Bergen og Under i Lindesnes. De to sistnevnte plasserer Bergen og Sørlandet på Michelin-kartet for første gang i historien.
Trondheimsrestaurantene Fagn og Credo beholder stjernene fra i fjor, mens Sabi Omakase i Stavanger og Galt, Kontrast og Statholdergården i Oslo, hver med én stjerne, viderefører den stolte tradisjonen de har fått ta del i de siste årene.
Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.
Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.
Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».
Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.
Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».
Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.
Speilsalen har i generasjoner vært et rom for utallige samtaler og fine dining i Trondheim. En middag i Speilsalen var ulikt noe annet i byen, her var man omgitt av vakre speil som minnet om et slotts ballsal. I dag er Speilsalen inntatt av…
I tredje etasje på Bergens historiske børsbygning fra 1862 finner du den – Michelin-restauranten BARE. I samme bygg – og eierfamilie – som det eksklusive designhotellet Bergen Børs Hotel. Fem meter…
I 2016 ble Restaurant RE-NAA tildelt en stjerne i den nordiske Michelinguiden som den første restaurant utenfor Oslo. En stjerne fra Michelin har virkelig satt Stavanger og regionen på matkartet! RE-NAA beholdte stjernen i Guide Michelin…
Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under på Båly i Spangereid, helt ytterst i Lindesnes. Med et stort vindu ut i havet kan du se på sjølivet mens du nyter en rekke unike retter…
Sushirestaurant som tilbyr en unik matopplevelse med japansk Edomae Sushi, som ble oppfunnet for nesten to århundrer siden i Tokyo. Restauranten er intim og eksklusiv, med kun 15 sitteplasser rundt baren. Omakase betyr…
På Credo Restaurant skal du få servert mat laget på råvarer dyrket i regionen, fisket i havet utenfor, og meieriprodukter kultivert på måter der smak og bærekraft er viktige elementer. Det viktigste her på Credo er råvarene, og når vi snakker om…
Moderne nordisk restaurant på Vulkan med et gourmetkjøkken som fokuserer på norske og økologiske råvarer i sesong. Restauranten har én stjerne i Michelin-guiden. Menyen skiftes daglig og komponeres alltid ut…
Ønsker du en helt spesiell opplevelse, så tilbyr Sabi Sushi Omakase. Sabi Omakase fikk sin første stjerne i Guide Michelin i 2017. Det er den andre Michelin-restauranten i Stavanger og den første sushi-restauranten i…
Statholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i kokekunst. Restauranten har med sitt særegne interiør med røtter fra 1600-tallet, blitt omtalt som Oslos, kanskje Norges, beste restaurant.
Man blir matgira av å besøke Fagn. Menneskene som jobber der har sansen for å leke med de tradisjonelle matrettene. Restauranten har en inspirasjonsmeny i 1.etg. der du kan velge mellom 5 eller 20 retter. I 2.etg er det restaurant og cocktailbar med…
Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.
Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».
Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
På få år har Norge blitt en internasjonal matnasjon med lokale, økologiske råvarer og Michelin-stjerner som stikkord. I dag feirer vi det som er typisk norsk på en moderne og utradisjonell måte.
I vårt langstrakte land skal det godt gjøres å finne noen som ikke liker lefser. Men hva er det som fortsatt gjør tradisjonsbaksten til en sikker vinner, uansett anledning? Hør fra spesialistene – og få tips til enkle lefsesnacks!
Fra sider og eplemost til klippfisk, spekemat og verdens beste ost. Prøv en lokal spesialitet laget av førsteklasses norske råvarer – og la de kortreiste smakene glede og overraske deg.
Fra rype til elg og hjort – norsk viltkjøtt er i verdensklasse, sier mesterkokk Arne Brimi. Finn ut hvorfor!
Er dette Norges rareste matrett? Hver eneste høst bretter familien Løne på Voss opp ermene for å ta fatt på årets produksjon av smalahove. Du kan ikke ligge på latsiden når 70 000 sauehoder skal bli ferdige før jul.
Fra kanelknuter til hveteboller og skolebrød – de er alle uimotståelige! Få inspirasjon til bollebakingen og test oppskriften vår, eller unn deg noe godt på et bakeri nær deg.
Tilbake til toppen