Skip to main content

Her er årets norske Michelin-restauranter

Seks norske restauranter har fått sin første stjerne i den prestisjetunge guiden for 2023. Det betyr at hele 20 norske restauranter nå er blant kremen av kulinariske opplevelser i Norden.

Norge ble landet som mottok flest nye stjerner i 2023. Til sammen har Norge nå 20 stjerner i Michelinguiden.

Maaemo kan fortsatt skilte med tre av de anerkjente stjernene.

— En eksepsjonell matopplevelse i en dramatisk spisestue under høyt tak, hvor det åpne kjøkkenet er teatralsk og tiden ser ut til å stå stille. Den overraskende menyen inneholder fagmessig utformede og minneverdige retter med sublime smaker og teksturer, skriver guiden om Maaemo.

RE-NAA i Stavanger, ledet av kokken Sven Erik Renaa, beholdt sine to stjerner.

Seks nye Michelin-kjøkken

De nye stjernene gikk hjem til Oslo og Stavanger denne gang. De fem Oslo-restaurantene StallenÀ L’aise, Mon Oncle, Sabi Omakase og Savage fikk én stjerne hver, og det gjorde også restaurant K2 i Stavanger, som også fikk en "grønn stjerne".

Den eksklusive listen for 2023 inkluderer også restaurantene Sabi Omakase i Stavanger, Under i Lindesnes, Fagn, Credo og Speilsalen i Trondheim, Bare og Lysverket i Bergen og Statholdergaarden, Kontrast, Hot Shop, Schlägergården og Hyde i Oslo, som alle beholdt hver sin stjerne i årets utdeling.

Mia Kondrup og hennes team på À L'aise i Oslo fikk også "Welcome and service"-utmerkelse i år.

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

De norske restaurantene i Michelinguiden

Gjør deg klar for en eksklusiv opplevelse. Bare husk å booke bord tidlig!

Inkluderer også:

Hot Shop, Oslo
Schlägergården, Oslo
Hyde, Oslo
À L'aise, Oslo
Mon Oncle, Oslo
Stallen, Oslo
Sabi Omakase, Oslo
Savage, Oslo

Inkluderer også:

RE-NAA, Stavanger
Sabi Omakase, Stavanger
K2, Stavanger

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Nyt Norge

Sider du nylig har besøkt