VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En liten rett i et skjell på Michelin-restauranten Fagn i Trondheim
Home of Nordic flavours.
Photo: Berre kommunikasjon

Her er årets norske Michelin-restauranter

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

RE-NAA sikret seg to stjerner i den prestisjetunge guiden for 2020, mens Speilsalen i Trondheim, Under i Lindesnes, Bare i Bergen og Omakase Oslo er nye i klubben med en Michelin-stjerne hver.

11 norske restauranter plasserte seg i toppen da de nordiske landenes beste spisesteder ble kåret for 2020. Til sammen har Norge nå 12 stjerner i Michelinguiden.

Fire nye norske restauranter i guiden

I 2016 ble RE-NAA tildelt én stjerne i den nordiske Michelinguiden som den første restauranten utenfor Oslo. I årets utdeling sikret gourmetrestauranten seg to stjerner for første gang.

– Det er 500 stykker i verden som har to stjerner. Så det er klart: Dette er det største jeg har opplevd i min kokkekarriere, uten tvil, sier kokk og daglig leder av RE-NAA, Sven Erik Renaa, til NRK.

Årets nykommere på den eksklusive listen er Omakase Oslo, Speilsalen i Trondheim, Bare i Bergen og Under i Lindesnes. De to sistnevnte plasserer Bergen og Sørlandet på Michelin-kartet for første gang i historien.

Trondheimsrestaurantene Fagn og Credo beholder stjernene fra i fjor, mens Sabi Omakase i Stavanger og Galt, Kontrast og Statholdergården i Oslo, hver med én stjerne, viderefører den stolte tradisjonen de har fått ta del i de siste årene.

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

De norske restaurantene i Michelinguiden

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages