Tre norske restauranter fikk sin første stjerne i 2024. I tillegg ble Re-Naa i Stavanger oppgradert til tre stjerner, og Kontrast i Oslo ble oppgradert til to. Intet mindre enn 20 norske restauranter er nå en del av kremen av nordiske matopplevelser.
I Michelinguiden for 2024 sikret Stavanger-restauranten RE-NAA seg tre stjerner og deler dermed topplasseringen med Maaemo.
Kontrast i Oslo ble tildelt den grønne Michelin-stjernen for bærekraftig drift, og kjøkkensjef Mikael Svensson rakk ikke engang å gå ned fra podiet før restauranten hans også ble oppgradert til to stjerner, som betyr at restauranten er "verdt en omvei".
"Norge er en matnasjon i stjerneklasse. Jeg håper dette vil bidra til at enda flere får øynene opp for Norge som en spennende matdestinasjon", skriver næringsminister Cecilie Myrseth i en pressemelding.
Tre nye stjernerestauranter
Bar Amour i Oslo, Hermetikken i Stavanger og unike og toppmoderne Iris, som ligger i det flytende museet Salmon Eye i Hardanger, er alle nye oppføringer i den nordiske utgaven av Michelinguiden, med én stjerne hver.
De følgende restaurantene har også fått én stjerne i den eksklusive 2024-guiden:
-
Stallen, Oslo
-
À L’aise, Oslo
-
Mon Oncle, Oslo
-
Savage, Oslo
-
Statholdergaarden, Oslo
-
Hot Shop, Oslo
-
Hyde, Oslo
-
Sabi Omakase, Oslo
-
Lysverket, Bergen
-
Sabi Omakase, Stavanger
-
K2, Stavanger
-
Under, Lindesnes
-
Speilsalen, Trondheim
-
Fagn, Trondheim
Restauranter som er verdt turen
Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.
Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Édouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.
Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».
Finn flere strålende norske restauranter i Michelinguiden.
Bocuse d'Or-mesternes hjemland
Norske kokker har et meget godt rykte i utlandet, med sine flerfoldige seire og pallplasseringer i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or. Konkurransen ble avholdt for første gang i 1987, og ingen land har vunnet flere Bocuse d'Or-priser enn Norge.
Det norske kjøkkenet er stort, og det er her for å bli. Har du bestilt bord ennå?
De norske restaurantene i Michelinguiden
Gjør deg klar for en eksklusiv opplevelse. Bare husk å booke bord tidlig!
... i Oslo
Andre restauranter i Oslo med Michelin-stjerne:
- Hot Shop
- Bar Amour
- Hyde
- Mon Oncle
- Stallen
- Sabi Omakase Oslo
- Savage
... i Trondheim
... på Sørlandet og Vestlandet
... i Stavanger
Andre restauranter i Stavanger med Michelin-stjerne:
- Hermetikken
- K2
Se våre beste tilbud
Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.