Skip to main content

Her er årets norske Michelin-restauranter

Tre norske restauranter fikk sin første stjerne i 2024. I tillegg ble Re-Naa i Stavanger oppgradert til tre stjerner, og Kontrast i Oslo ble oppgradert til to. Intet mindre enn 20 norske restauranter er nå en del av kremen av nordiske matopplevelser.

I Michelinguiden for 2024 sikret Stavanger-restauranten RE-NAA seg tre stjerner og deler dermed topplasseringen med Maaemo.

Kontrast i Oslo ble tildelt den grønne Michelin-stjernen for bærekraftig drift, og kjøkkensjef Mikael Svensson rakk ikke engang å gå ned fra podiet før restauranten hans også ble oppgradert til to stjerner, som betyr at restauranten er "verdt en omvei".

"Norge er en matnasjon i stjerneklasse. Jeg håper dette vil bidra til at enda flere får øynene opp for Norge som en spennende matdestinasjon", skriver næringsminister Cecilie Myrseth i en pressemelding.

Tre nye stjernerestauranter

Bar Amour i Oslo, Hermetikken i Stavanger og unike og toppmoderne Iris, som ligger i det flytende museet Salmon Eye i Hardanger, er alle nye oppføringer i den nordiske utgaven av Michelinguiden, med én stjerne hver.

De følgende restaurantene har også fått én stjerne i den eksklusive 2024-guiden:

  • Stallen, Oslo

  • À L’aise, Oslo

  • Mon Oncle, Oslo

  • Savage, Oslo

  • Statholdergaarden, Oslo

  • Hot Shop, Oslo

  • Hyde, Oslo

  • Sabi Omakase, Oslo

  • Lysverket, Bergen

  • Sabi Omakase, Stavanger

  • K2, Stavanger

  • Under, Lindesnes

  • Speilsalen, Trondheim

  • Fagn, Trondheim

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Édouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

Finn flere strålende norske restauranter i Michelinguiden.

Bocuse d'Or-mesternes hjemland

Norske kokker har et meget godt rykte i utlandet, med sine flerfoldige seire og pallplasseringer i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or. Konkurransen ble avholdt for første gang i 1987, og ingen land har vunnet flere Bocuse d'Or-priser enn Norge.

Det norske kjøkkenet er stort, og det er her for å bli. Har du bestilt bord ennå?

De norske restaurantene i Michelinguiden

Gjør deg klar for en eksklusiv opplevelse. Bare husk å booke bord tidlig!

Andre restauranter i Oslo med Michelin-stjerne:

  • Hot Shop
  • Bar Amour
  • Hyde
  • Mon Oncle
  • Stallen
  • Sabi Omakase Oslo
  • Savage

Andre restauranter i Stavanger med Michelin-stjerne:

  • Hermetikken
  • K2

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Nyt Norge

Sider du nylig har besøkt