Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En liten rett i et skjell på Michelin-restauranten Fagn i Trondheim
Table tales - Food culture in Oslo.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

Her er årets norske Michelin-restauranter

muteplay/pauseplay/pause

Maaemo sikret seg tre stjerner i den prestisjetunge guiden for 2021, RE-NAA i Stavanger beholdt sine to stjerner, mens både Speilsalen i Trondheim, Under på Lindesnes, Bare i Bergen og Omakase Oslo beholdt hver sin Michelin-stjerne.

11 norske restauranter plasserte seg i toppen da de beste spisestedene i Norden ble kåret for 2021. Til sammen har Norge nå 14 stjerner i Michelinguiden.

Maeemo flyttet til nye lokaler i Oslo for to år siden, og i år fikk restauranten tilbake sine velfortjente tre stjerner. I Norden er det bare Maeemo og Noma i Danmark som kan skilte med tre av de anerkjente stjernene. 

— Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang tilbyr en overraskende meny med fantastisk utførte, minnerike retter, skriver guiden. Maaemo ble også tildelt bærekraftsprisen, kjent som "grønn stjerne". 

RE-NAA i Stavanger, ledet av kokken Sven Erik Renaa, beholdt sine to stjerner. 

— Det er 500 restauranter med to Michelinstjerner i verden, så dette er definitivt høydepunktet i min karriere så langt, sier Renaa til NRK. 

Den eksklusive listen for 2021 inkluderer også restaurantene Under i Lindesnes, Bare i Bergen, samt Fagn, Credo og Speilsalen i Trondheim, Sabi Omakase i Stavanger, samt Kontrast og Statholdergaarden og Omakase Oslo i Oslo, som alle beholdt hver sin stjerne i årets utdeling.

I tillegg ble Speilsalens sjefsommelier Henrik Dahl Jahnsen kåret til årets Michelin-sommelier, som en solid anerkjennelse for sin moderne tilnærming og evne til å kombinere vin og mat.

Restauranter som er verdt turen

Det finnes ingen gjevere kulinarisk utmerkelse for en restaurant enn en plass i Le Guide Michelin, som ble publisert første gang i 1900.

Publikasjonen startet som en praktisk guide for bilister i Frankrike, gitt ut av de dekkproduserende brødrene André og Edouard Michelin. Men fra 30-tallet og utover ble guiden geografisk utvidet og tematisk innsnevret, med årlig utdeling av stjerner til de beste restaurantene i Europa.

Tre stjerner i Guide Michelin betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv», to stjerner innebærer at maten er «verdt en omvei», mens én stjerne signaliserer «en eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori».

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

Etter 100 år er Michelinguiden fortsatt ansett som den beste referansen blant reisende for å velge enestående restauranter, som Maaemo.

De norske restaurantene i Michelinguiden

Le guide Michelin

Verdens mest anerkjente subjektive rangering av hoteller og restauranter, opprettet av de franske brødre André og Édouard Michelin i 1900. Hensikten var å få firmaets bilkunder til å slite ut dekkene sine og kjøpe nye. Det var bare rundt 2000 biler i Frankrike på den tiden.

Vanligvis kommer to representanter fra Michelinguiden inkognito for å teste mat eller overnatting. Michelin titulerer dem «inspektører».

Michelinklassifiseringen refereres ofte til som stjerner, men hvis du ser nærmere etter, er symbolene formet som blomster. Riktig betegnelse er derfor rosetter, men stjerner høres utvilsomt mer glamorøst ut. Rangeringen med en til tre stjerner (beklager, rosetter) ble introdusert i 1931.

Etter 100 år er Michelinguiden fortsatt ansett som den beste referansen blant reisende for å velge enestående restauranter, som Maaemo.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Nyt Norge

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen