Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
The North Cape plateau covered in snow The North Cape plateau covered in snow
Credits
North Cape.
Photo: Beate Juliussen /www.nordnorge.com
Campaign
Partner

Europas nordligste punkt

På Nordkapp langt nord for polarsirkelen kan du prøve hundekjøring om vinteren og oppleve måneder med evig dag om sommeren.

Tenk deg et sted langt mot nord, der de iskalde vannmassene i Atlanterhavet og Ishavet møtes. Det stedet er Nordkapp i Vest-Finnmark.

Fra Nordkapplatået stuper fjellsiden 307 meter rett ned i havet, og når du står på den mektige klippen, er det bare Svalbard som skiller deg fra Nordpolen. Herfra kan du stirre uavbrutt utover havet fra midten av mai til slutten av juli, for i den perioden går solen aldri ned.

Den italienske presten Francesco Negri kom som den første turisten til Nordkapp i 1664. I dag besøker rundt 200 000 turister fjellplatået hvert år i løpet av to-tre måneder midt på sommeren. I besøkssenteret Nordkapphallen er det flere utstillinger hvert år, og det frikirkelige St. Johannes Kapell er et populært sted å gifte seg.

Magerøya har mange hemmeligheter for de med utforskertrang. På fuglefjellet Gjesværstappan er det hundre tusener av lundefugler, havsuler og storskarv. Kirkeporten er en naturlig bue i stein, og gjennom den har du god utsikt mot Nordkapp.

Men enda mer utfordrende og tilfredsstillende er den 5-6 timer lange vandreturen til Knivskjellodden, der du kan se Nordkapplatået fra sjøsiden. Du kan også fiske etter svære og stygge kongekrabber og spise de smakfulle monstrene etterpå.

Gå ikke glipp av de små og fargerike fiskeværene i det nakne og ufruktbare landskapet. Skarsvåg er verdens nordligste fiskevær.

I Kamøyvær, bare 15 kilometer fra Honningsvåg, finner du Galleriet Østenfor Solen, som viser billedkunst, kunsthåndverk og bøker inspirert av Finnmarkskysten og årstidene som preger den. Gjesvær har fin utsikt over øygruppen Gjesværstappan.

Om vinteren kan du utforske det hvite treløse landskapet med snøskuter. Dra på fisketur, kjør med ATV eller gå på trugetur mens du speider etter det fargesprakende nordlyset.

The North Cape
Nordkapp
Sveinung Svendsen
Winter excursion with snowmobile to The North Cape
Nordkapp
Visit Nordkapp AS
King crab safari, the North Cape
Nordkapp
Destinasjon 71 nord
Puffin bird, the North Cape
Gjesvær
Finnmark Reiseliv
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Honningsvåg Lufthavn, og hit går det rutefly fra Oslo via Tromsø eller Alta.

Annonse: Fly til Honningsvåg med Widerøe

Med buss:
  • Det går buss mellom Honningsvåg og Nordkapp hele året.
Med bil:
  • Det er god veiforbindelse mellom Magerøya og fastlandet.
Med båt:
  • Hurtigruten anløper Øksfjord, Hammerfest, Havøysund og Honningsvåg.
  • Det går lokalbåter fra Hammerfest til Havøysund til de små øysamfunnene i området.

Nordlysvarsel

 

Nordkapp tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad