Skip to main content

Planlegg reisen med Hurtigruten

Bestill et cruise med Hurtigruten

Vil du virkelig bli kjent med landet ditt, byr et cruise med Hurtigruten på nærkontakt med både fjord, fjell og norsk matkultur.

Ingen kjenner norskekysten som Hurtigruten. Siden 1893 har Hurtigrutens skip vært livsnerven som frakter passasjerer og gods mellom byene, havnene og øyene fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. I dag er skipene fremdeles en svært viktig del av norsk kystliv.

Daglig forlater ett av tolv skip Bergen med kurs mot Kirkenes, og den klassiske rundturen tar til sammen tolv dager. Hurtigruten går dypere inn i hjertet på det spektakulære kystlandskapet enn noen andre. Turen er en uforglemmelig opplevelse – en reise for livet.

Nye ruter fra 2023

Fra 2023 lanserte Hurtigruten to nye ruter for å oppleve og utforske den eventyrlige Norskekysten på sine nyoppussede skip.

Fra slutten av september til April kan du nå reise med Nordkapp-ekspressen, helt fra Oslo for første gang opp til Nordkapp og deretter i retur til Bergen.

Du kan også reise med Svalbard-ekspressen, en ny versjon av den ikoniske «Sportsruten», som går fra Bergen via Nordkapp til Svalbard og deretter i retur gjennom Lyngenalpene og ned til Bergen igjen.

På begge cruisene kan du besøke mange av de samme høydepunktene som på den originale Hurtigruten kystruten, i tillegg til noen nye, spennende destinasjoner. På de nye rutene får du også mulighet til å bruke opptil seks timer lengre tid i land mens skipet ligger til kai. Det er også mulighet til å bestille både 7- og 15-dagersturer.

Verdens vakreste sjøreise

Det er variasjonene av alt du kan se, høre og lukte samt alle overraskelsene underveis som gjør dette til en helt spesiell sjøreise. På reisen nord- eller sørover besøker du 34 havner, og noen av kystsamfunnene har bare et par hundre innbyggere.

Havnene varierer fra store byer til små tettsteder. Du kan utforske de små stedene til fots og på sykkel, eller stå på dekk for å se på når gods og passasjerer forlater skipet eller kommer om bord. I de større byene og når skipet ligger til kai i lengre tid, kan du rusle rundt på egen hånd eller bli med på en av de mange utfluktene som tilbys.

I løpet av reisen kan du nemlig velge mellom mer enn 90 utflukter, fra kongekrabbe-ekspedisjon og ATV-tur til den russiske grensen til byvandringer, havsafari til Saltstraumen og gårdsbesøk. På denne måten kommer du tett på livet, kulturen og landskapet langs den spektakulære norskekysten. Les mer om Hurtigrutens utflukter.

Unike naturopplevelser

Reiser du nordover med Hurtigruten om sommeren, får du oppleve midnattssolen, mens i vinterhalvåret kan du se nordlyset danse over den nord-norske nattehimmelen. Og vet du hva som er enda bedre? Hurtigruten har nå lovet en ny nordlysgaranti dersom du reiser under nordlyssesongen på vinteren! Det vil si nordlyset ikke viser seg i løpet av turen, vil du få et 6-dagers sørgående eller 7-dagers nordgående cruise av de klassiske rutene - gratis!

Det er mange måter å oppleve den flotte naturen på, men et populært alternativ er å melde seg på en av de mange utfluktene. De er arrangert av lokalkjente guider som viser deg de beste utsiktspunktene, de kuleste opplevelsene og de tryggeste rutene.

Fra tradisjonelt til moderne kjøkken

På en reise med Hurtigruten får du virkelig oppleve smaken av norskekysten. Her er menyen basert på lokale og sesongråvarer og varierer fra tradisjonelle retter til morderne kokkekunst.

Hele 80 prosent av maten du får servert om bord kommer fra norske leverandører, noe som bidrar til å sikre arbeidsplasser langs kysten. Dette er en av grunnene til at Hurtigruten vant Matmerks konkurranse «Norsk på menyen» i 2016.

Middagen er en behagelig avrunding på dagens opplevelser, og etterpå kan du slappe av i en av de mange salongene og barene. Frokostbuffet, lunsjbuffet med spesialiteter fra kysten og treretters middag er inkludert på alle Hurtigrutens rundreiser.

Les mer og bestill reisen på hurtigruten.no

Se filmglimt

Den klassiske rundreisen: Bergen–Kirkenes–Bergen

Du kan også sette sammen din egen reise og velge hvilke havner du ønsker å reise mellom. Planlegg reisen langs norskekysten i dag!

Les også

Sider du nylig har besøkt