Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Svartisen Svartisen
Credits
Svartisen.
Photo: Helgeland Reiseliv / www.visithelgeland.com / Rana
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I Hamsuns rike

Opplev kulturbyen Bodø, uberørt natur, verdens sterkeste malstrøm og forblåste fjell i de rareste formasjoner. Som de sier i Salten: Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?

Salten er et natureldorado i Nord-Norge som grenser til Helgeland i sør, Ofoten i nord, Sverige i øst og Vestfjorden og Lofoten i vest. Området har vill natur, et mylder av fjelltopper i alle former og fasonger, skummende fjorder, hvite strender og berømte nasjonalparker – og en av Norges raskest voksende byer.

Bodø by, med sine 50 000 innbyggere, er områdets største by og et naturlig utgangspunkt når du skal utforske regionen. Den urbane kulturbyen har et bredt spekter av lokale kunstnere og et stort musikkmiljø som stadig oppdager nye talenter på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Verdensstjernen Leif Ove Andsnes måtte klype seg i armen da han spilte i konserthuset Stormen: «Akustikken er rett og slett i verdensklasse.» Syng med på en konsert i byparken eller gå på shopping i byens kjøpesentra og små spesialbutikker. Alt med en storslått natur som bakteppe.

Verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen, ligger 33 kilometer utenfor Bodø by. Ta en tur i RIB gjennom den imponerende skjærgården, bli med på havørnsafari eller dykk ned under strømmen – det skorter ikke på måter å oppleve naturfenomenet på.

Saltstraumen er også kjent for et fiske så godt at mange turister har med seg store frysere de fyller med selvfisket fisk. Verdensrekorden for sei tatt med fiskestang er satt her: Imponerende 22,7 kilo!

Knut Hamsun bodde lenge i Salten og skrev flere av de kjente nordlandsromanene sine her; blant annet Pan, Landstrykere og Markens grøde, som han mottok Nobelprisen i litteratur for i 1920. På Hamsunsenteret ved bredden av Glimma i Hamarøy får du innsikt i forfatterens liv og utsikt over Hamsuns rike.

Kjerringøy er en malerisk øy med høye fjell som tårner over Vestfjorden. Øya skjermes mot storhavet av en krans med småøyer, holmer og skjær. Her kan du besøke norskekystens best bevarte handelssted fra 1800-tallet og få innblikk i nessekongens liv – et miljø som er mesterlig skildret av Knut Hamsun. Stikk innom Kjerringøy Gårdsysteri og smak på lokale oster og økologiske spesialiteter, eller benytt sjansen til å ta det med ro og sole deg på en av de hvite strendene. Og får du lyst på et bad, blir det garantert en frisk opplevelse!

Svarthamahola
Svarthamahola
Johnny Haglund / www.nordnorge.com / Fauske
Hamsunsenteret, Salten
Hamsunsenteret
Ernst Furuhatt / Hamsunsenteret
Bodø
Keiservarden
Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Landegode, Bodø
Landegode
Kent Even Grundstad / www.nordnorge.com / Bodø
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Bodø Lufthavn har daglige flygninger til Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og mange mindre flyplasser i Nord-Norge.
  • Flyplassen ligger 2 kilometer fra Bodø sentrum. Flybussen går hyppig.
Med buss:
  • Det går lokalbusser på kryss og tvers i Salten.
Med bil:
  • Rv80 knytter Bodø til E6.
  • Kystriksveien, Rv17, går langs kysten mellom Bodø og Steinkjer.
Med tog:
  • Nordlandsbanen går mellom Trondheim og Bodø via Mosjøen, Mo i Rana og Fauske. Reisetiden er omtrent 10 timer, og nattoget har sovekupeer.
Med båt:
  • Hurtigruten anløper Bodø på nord og sør.

Nordlysvarsel

Salten tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad