Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area in Northern Norway
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area in Northern Norway
Sea fishing in Tromsø.
Photo: CH / visitnorway.com
Sea fishing in Tromsø.
Photo: CH / Visitnorway.com

Havfiske

Der rekordfisken biter
Med en kystlinje som strekker seg lenger enn ekvator, har fiske alltid vært viktig for Norge. Fremdeles er fiskemulighetene i sjøen enorme og varierte.

Det sies at det renner saltvann gjennom blodårene til nordmenn. Og det er kanskje ikke så rart – vi har tross alt en fiskerihistorie som går helt tilbake til steinalderen. Langs hele kysten, fra sør til nord, finnes det fortsatt en rekke små kystsamfunn hvor fiske er en viktig del av den lokale livsstil.

Noen av de aller første turistene som kom til Norge for flere hundre år siden, kom for å fiske. Og sporten har forblitt populær, ikke minst takket være den lange og varierte kystlinjen hvor fiskeentusiaster på alle ferdighetsnivåer kan finne en god plass å prøve fiskelykken.

Fisk året rundt

Sommeren er høysesong for havfiske. Kombinasjonen av høy temperatur og lyse kvelder lokker både unge og mer erfarne entusiaster ut på sjøen. Hva med å kaste ut snøret i midnattssolen? I de lange sommernettene nord for polarsirkelen går solen aldri under horisonten, noe som betyr at du kan fiske i dagslys hele natten.

Det anbefales også å legge fiskeferien til høsten, vinteren eller våren, når det er mindre folk og prisene på hoteller og andre tjenester er rimeligere.

På vinterstid drar mange eventyrlystne mot Nord-Norge, som er kjent for å ha noen av verdens beste fiskeområder. Dagene er kalde og mørke, men det har ingenting å si når du kan fange en rekordstor torsk mens nordlyset svever over hodet på deg. Mellom januar og mars svømmer nemlig store mengder skrei langs kysten for å gyte, noe som nærmest garanterer fiskelykke.

På denne tiden av året samles også profesjonelle havfiskere og glade amatører til VM i skreifiske i Lofoten. I to intense dager i mars konkurrerer de om å hale i land den største skreien. Og mens deltakerne prøver lykken ute på havet, fylles Svolvær sentrum opp med flere tusen tilreisende som ønsker å ta del i spenningen og den muntre atmosfæren.

Fordelene med sjøfiske i Norge

Et kaldt klima kombinert med den varme Golfstrømmen bidrar til et næringsrikt hav med mye plankton. Plankton flyter opp til overflaten og tiltrekker seg store stimer med agnfisk, raskt etterfulgt av sultne rovdyr – en perfekt oppskrift for fiske. Fisk vokser raskere i norske farvann, noe som gjør artene større og sterkere.

I tillegg er norske fiskevann er kjent for å være godt forvaltet, spesielt på grunn av mange strengt håndhevede restriksjoner. Dette bidrar til at mange arter faktisk opplever vekst i bestanden.

Stå opp med morgenlyset

Vil du sikre drømmefangsten bør du hvile godt og sprette tidlig opp om morgenen. De mange overnattingsmulighetene langs norskekysten gjør det enkelt å finne små lommer av uforstyrret tid med fiskestanga. Bla gjennom vårt utvalg av tilbud nedenfor.

Mer om fiske

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Planlegg fisketuren

Søk og velg blant en mengde fiskerelaterte aktiviteter og tilbud.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Utendørsaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Fisking
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Utendørsaktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Fisking
Clear Filters
Back To Top

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen