Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

INNSIDETIPS:
LANGHELG I KRISTIANSAND

Klar for å «nyde» en langhelg på Sørlandet? I Kristiansand kan du kombinere sanselig påfyll og rusleturer i byen med noen timer på stranda eller i skogen.

Her får du kristiansandernes egne tips til kulturfredag, lørdag med lokalbefolkningen og flotte søndagsturer.

City break in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet
City break in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet

Kulturfredag

– Kristiansand har de senere årene har utviklet seg til å bli en by med et rikt kunst- og kulturliv, der du finner alt fra små indie-perler til de store institusjonene. Noen av landets beste musikkfestivaler arrangeres også her, sier Kjetil Nordhus.

Kilden in Kristiansand .
Photo: Hufton Crow
Kilden in Kristiansand .
Photo: Hufton Crow

Han er vel bevandret i regionens musikkmiljø og har i hele sitt voksne liv jobbet i kulturlivet i Kristiansand. Til daglig jobber han i kommunikasjonsavdelingen i Kilden teater og kulturhus, og på fritiden er han vokalist i prog-bandet Green Carnation.

Kilden in Kristiansand .
Photo: Hufton Crow
Kjetil Nordhus .
Photo: Kilden.com

Nordhus’ tips til kulturopplevelser i Kristiansand

Bra energi: Mange tilreisende har bemerket at energien i byen er helt unik. Kanskje Kristiansand er akkurat stor (les: liten) nok til at kunstnere og kulturarbeidere kan finne hverandre og sammen skape denne energien.

Fra sort hull til musikkmekka: Det er ikke så mange år siden Kristiansand ble omtalt som «den sorte flekk på det norske musikkartet». Det ble gjort et iherdig arbeid for å få byen på bena, og for rundt ti år siden snakket pressen om «Kristiansandsbølgen». De siste årene har Palmesus etablert seg som en av de beste norske musikkfestivalene, men det er i månedene uten sommerfestivaler vi virkelig merker at musikktilbudet har blitt mye bedre. Fra knøttlille Vaktbua, Kick og Teateret til byens storstue Kilden – i Kristiansand får du både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale artister hele året.

Kunst på plakaten: Kunsttilbudet i byen har økt betraktelig. Ikke bare skal Sørlandets Kunstmuseum snart bli mye større, Kristiansand Kunsthall er en av landets mest progressive kunsthaller. Like i nærheten finner du også Agder Kunstsenter. Mange av byens kunstnere jobber på Odderøya, en kulturøy som ligger i sentrum. Det gjør at dette store friarealet blir ekstra spennende å utforske.

Kaffepausen: Cuba Life er en perle. Og kaffen på Camillo Bastrup har vært «top-notch» i mange år.

Barrunden: Det sies at utelivet i Kristiansand sentrum er størst i Norge, i forhold til folketallet. Bakgården Bar er kjent som en av de beste cocktail-barene i Norden, mens Vaktbua er byens lille, fantastiske indie-alibi. Mange barer viser også fotball. Og hvis du er heldig, kan du høre de innfødte synge Sørlandsviser på Telfords Pub mens du lesker ganen med brygg fra Qvart Ølkompani på Lund.

Portrett av Kjetil Nordhus
Kjetil Nordhus.
Photo: Privat

Kjetil Nordhus

Lørdag med lokalbefolkningen

– Kristiansand er en idyllisk storby med småbysjarm! Her er det mye å gjøre både om sommeren og vinteren, sier Mina Bondevik.

Sunny day in Kristiansand .
Photo: Martin Granum / Visit Sørlandet
Sunny day in Kristiansand .
Photo: Martin Granum / Visit Sørlandet

Hun er har bodd i Kristiansand nesten hele livet og jobber som digital markedsfører. På fritiden liker hun å være sosial og prøve nye smaker.

Sunny day in Kristiansand .
Photo: Martin Granum / Visit Sørlandet
Mina Bondevik .
Photo: Private

Bondeviks tips til «lokallørdag» i Kristiansand

Ekte sørlandssommer: Sommeren i Kristiansand er synonym med skjærgård og sol, og byen er full av blide mennesker. De fine dagene tilbringer vi i båt eller liggende på flotte svaberg for å «nyde» solen. Fiskebrygga er det perfekte spisestedet, og her finner du byens beste sjømat-restauranter. For å blende inn med lokalbefolkningen kan du bestille en deilig tallerken med ferske «rægår» (reker).

Is i varmen: Jeg vil også anbefale en tur innom en av byens isbarer. Her selger de deilig is fra Hennig Olsen, som har lagd is i Kristiansand siden 1924. Det er virkelig kremen av iskrem!

Julebyen: I desember blir Kristiansand forvandlet til en juleby, med julemarked, skøytebane og show på Torvet. Magiske lys og juletrær sikrer julestemningen, og når snøen kommer, blir det skikkelig Skomakergata-stemning i Posebyen.

Byvandring: Jeg vil anbefale en tur til de hvite trehusene i Kristiansands eldste bydel, Posebyen. Vil du ha litt rask sightseeing, kan du også sitte på med byens «city-train», som kjører gjennom Kristiansands gater på 30 minutter.

Se og bli sett: «Hovedgada» Markens er den beste gata for å se og bli sett, både på dagtid og kveldstid. I denne gata ligger det butikker og restauranter hele veien fra kjøpesenteret Slottet og ned til sjøen, men du bør også ta avstikkere inn i de sjarmerende sidegatene.

Handlerunden: Det er rundt 400 butikker i sentrum, men de mest sjarmerende nisjebutikkene, bakeriene og kaffestedene ligger i Skippergata. Ønsker du en liten pause fra shoppingen, kan du ta turen innom en av de lokale kaféene, som Geheb, Innom og Dampbageriet.

Båttur: Er du i Kristiansand om sommeren, MÅ du ut på sjøen. Badebåten tilbyr øyhopping i skjærgården og stopper flere steder. Hopp av og tilbring dagen i solen, før du tar båten tilbake til fastlandet.

Badebyen: På bystranda kan du spille sandvolleyball, bade i sjøen eller lese en god bok. Odderøya ligger fem minutter fra bystranda og byr på idylliske turstier, ruiner fra andre verdenskrig, lange svaberg og en fantastisk utsikt mot havet.

Dårlig vær? Kos deg inne i varmen i Aquarama badeland og spa eller ta en shoppingdag på Sørlandssenteret.

Fisk & vilt: Reinhartsen leverer sjømat, vilt og spesialiteter på Fiskebrygga, og i fiskebasaren kan du kjøpe fersk fisk og skalldyr. I dette området finner du også et bredt utvalg av restauranter, og det er den beste plassen for å nyte ekte sjømat.

Spis godt: Hele året får du alt fra lokalmat til tapas, italiensk og syrisk. Spis kortreist på Bønder i Byen, hvor tar de vare på mattradisjoner og henter inspirasjon og råvarer fra gårdslivet. Kortreist og naturlig er også maten du får på Tilstede mat og mer, som ligger midt i Markens.

Bargata: Tollbodgata er Kristiansands egne bargate. Er du interessert i sport, anbefales Harvey’s Sportsbar, hvor kan du spille shuffleboard, beerpong, ri på mekanisk okse og følge med på sportskamper på store skjermer. Bakgården ligger like ved – en koselig og litt roligere plass som er kjent for å lage byens beste drinker.

Skybar: Club 21 ligger i gåavstand fra Tollbodgata og er en skybar på toppen av Radisson Blu Caledonien Hotel. Her kan du nye en deilig drink og byens beste utsikt.

Lokalt øl: På Brygghuset serverer de Kristiansands mest kortreise øl. Husets bryggeri er synlig inne i selve lokalet.

Lokaluttrykk: «Javel, se det!» (hilsen). «En smeigedag» (en fantastisk sommerdag).

Portrett av Mina Bondevik
Mina Bondevik.
Photo: Privat

Mina Bondevik

Tursøndag

– Vi har en fantastisk kystlinje med strender, slake svaberg, lune bukter, flotte øyer og spennende steder å besøke. Skogen og mange fine turområder ligger også rett utenfor stuedøra, sier Janne Johnsen.

Outdoor activities in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet
Outdoor activities in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet

Hun er friluftsveileder i Midt-Agder Friluftsråd og elsker å være utendørs, både til fots, på ski og i havkajakk eller seilbåt.

Sunday activities in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet
Sunday activities in Kristiansand .
Photo: Broadstone / Visit Sørlandet

Hun er friluftsveileder i Midt-Agder Friluftsråd og elsker å være utendørs, både til fots, på ski og i havkajakk eller seilbåt.

Photo:
Janne Johnsen .
Photo: Private

Johnsens tips til bynære søndagsturer

Odderøya: Det bynære turområdet har fine bukter og svaberg, sandstrender og en fyrlykt samt mange kultur- og krigsminner. Det er flott utsikt fra toppen av øya og en søndagsåpen kafé i Vaktmannsboligen på yttersiden. Museumshavna i Nodeviga tilbyr maritime aktiviteter og har fokus på plastbåtens historie og småbåtlivet etter andre verdenskrig. Der finner du også museumskaféen «Kabyssen».

Ravnedalen: Et utrolig vakkert parkanlegg og utgangspunkt for turer innover i Baneheia. Gå trappene opp til Ravneheia og nyt utsikten herfra, eller fortsett videre til Hellestønuten hvis du vil ha en litt lengre tur. Du kan også gå fra Ravneheia og ned rundt Bånetjønn og tilbake til Ravnedalen, der Cafe Generalen har en av byens beste burgere.

Promenadeturen: Vi har en utrolig fin strandpromenade i Kristiansand, der du kan gå langs sjøen på en god turvei. Start på Fiskebrygga og gå østover langs sjøen. På tre kilometer får du sett alt fra fontenene i «Nupenparken» og Christiansholm festning til bystranda og Tangen – og det er mange steder å stoppe for litt lunsj eller noe å drikke.

Lille Prekestolen: Fiskåvannet rundt med et besøk innom Lille Prekestolen på Bjørkedalsheia er en annen fin tur, litt vest for sentrum. Rundturen er på omtrent seks kilometer, og du kan starte flere steder, for eksempel fra Slettheia.

Tømmerrenna: Det er verdt å reise en halvtimes tid til Vennesla, der du kan gå en av Norges mest spesielle turer: Tømmerrenna fra Steinsfossen til Kringsjå. Dette er en spektakulær tur langs elva, gjennom tuneller og over høythengende bruer i en gammel tømmerrenne. Ruten går tett på sporet til museumsjernbanen, og i sesongen kan du oppleve at et damplokomotiv tøffer forbi. Du passerer også en nedlagt kraftstasjon og Paulen gård. Tømmerrenna er vernet, så vis hensyn. Og husk: All ferdsel er på eget ansvar.

Verdt et besøk: Ellers er det flott å besøke Kanonmuseet på Møvig, Friluftsmuseet på Kongsgård og Bragdøya kystkultursenteret, hvor det går rutebåt mandag til fredag. Sjekk nettstedene for åpningstider før du drar.

Andre aktiviteter: Det er veldig populært å padle rundt Kristiansand. Det er også gøy å klatre på Odderøya eller i klatreparken Høyt & Lavt. I sommersesongen kan du ta badebåten til blant annet Østre Randøya og Dvergsøya, og besøke koselige sommerkaféer i skjærgården.

Vinteraktiviteter: Om vinteren finner du flere langrennsløyper, lysløyper, skøytebaner og akebakker i områdene i rundt byen.

Planlegg reisen til Kristiansand i dag! Få de beste tilbudene hos våre hotellpartnere Radisson Blu, Scandic, Nordic Choice og Thon Hotels.

Bilde av Janne Johnsen
Janne Johnsen.
Photo: Privat

Janne Johnsen

Finn flere ting å gjøre i Kristiansand

Her kan du søke etter aktiviteter og attraksjoner. Start planleggingen i dag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tilgjengelighet
  Aldersgrense
  • Show More
  • No available filters
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Vanskelighetsgrad
  Landskap
  • Show More
  • No available filters
  Prisklasse
  Årstid
  Overnatting
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotellfasiliteter
  • Show More
  • No available filters
  Romfasiliteter
  Skidestinasjoner
  Utendørsaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpint
  Sykling
  Kano og kajakk
  Langrenn
  Fisking
  • Show More
  • No available filters
  Fottur
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Planlegg reisen
  Reiseinformasjon
  • Show More
  • No available filters
  Tjenester
  • Show More
  • No available filters
  Taste Norway
  Lokalmat
  Barer og puber
  Restauranter og kafeer
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Aktiviteter for barn
  • Show More
  • No available filters
  Strender
  Shopping
  • Show More
  • No available filters
  Fornøyelsesparker
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Generelt
Tilgjengelighet
Aldersgrense
 • Show More
 • No available filters
Rabatt
 • Show More
 • No available filters
Vanskelighetsgrad
Landskap
 • Show More
 • No available filters
Prisklasse
Årstid
Overnatting
Camping
 • Show More
 • No available filters
Hotellfasiliteter
 • Show More
 • No available filters
Romfasiliteter
Skidestinasjoner
Utendørsaktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Alpint
Sykling
Kano og kajakk
Langrenn
Fisking
 • Show More
 • No available filters
Fottur
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Planlegg reisen
Reiseinformasjon
 • Show More
 • No available filters
Tjenester
 • Show More
 • No available filters
Taste Norway
Lokalmat
Barer og puber
Restauranter og kafeer
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Aktiviteter for barn
 • Show More
 • No available filters
Strender
Shopping
 • Show More
 • No available filters
Fornøyelsesparker
Clear Filters
Back To Top

Få inspirasjon til byferien

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.