Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Røvær Røvær
Credits
Røvær.
Photo: Scott Sporleder / FjordNorway
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Film, jazz og vikingrøtter

Området Haugalandet og Haugesund er et fint utgangspunkt for å utforske Lysefjorden og de omkringliggende fjellene.
Og elsker du film og musikk, får du gode dager her.

Sørvest i Norge, der fjordene møter Nordsjøen, ligger Haugalandet og Haugesund. Regionen avgrenses av Folgefonna i nord og Preikestolen i sør. Selve Haugesund er en sprudlende ungby med mange festivaler. Blant dem er Den norske filmfestivalen i Haugesund i august, en av Skandinavias viktigste filmfestivaler. Jazzelskere bør sjekke ut Sildajazz, også i august, som stiller med en blanding av nasjonale og internasjonale artister.

I flere tusen år var Haugalandet sete for noen av de mektigste høvdingene og kongene i Norge. Norges første trone ble etablert på Avaldsnes etter slaget i Hafrsfjord i år 872, da Harald Hårfagre etter ti år med kamp endelig fikk samlet Norge til ett rike. På Karmøy kan du være viking for en dag, besøke en vikinggård og et historiesenter, og se gamle gravhauger og bautasteiner. Karmøy har også lange hvite sandstrender der du kan bade eller bare se utover den ville Nordsjøen.

Vil du ut i naturen, er det mange muligheter. Dra på ekskursjon til Langfoss, som er kåret til en av verdens ti vakreste fosser av CNN, eller dra på øyhopping til Karmøy og Utsira. Gamle Skudeneshavn på Karmøy er en av de best bevarte gamlebyene i Europa. Den lille byen ved havet med de smale gatene, den idylliske småbåthavna og den hvite trehusbebyggelsen sjarmerer den mest blaserte. Utsira er virkelig den ytterste nøgne ø, der den ligger midt ute i havgapet mot De britiske øyer. Øya er Norges vestligste og et eldorado for fugletittere.

Liker du å gå i fjellet, har området gode vandremuligheter med mange utsiktspunkter, merkede turstier og et stort utvalg hytter med overnattingsmuligheter. Lokalbefolkningen tipser deg gjerne om de beste turene.

Langfoss Waterfall
Langfoss
Espen Mills
Skudeneshavn, Karmøy
Skudeneshavn
Ørjan Iversen
Draken
Draken
Tove V. Bråthen / vestfoto.no
Haugesund
Haugesund
Scott Sporleder / FjordNorway

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Det går daglige flyavganger mellom Haugesund Lufthavn Karmøy og Oslo Lufthavn Gardermoen. Flyplassen ligger 20 minutter fra sentrum, og en flybuss korresponderer med utvalgte ankomster.
Med buss:
  • Det går ekspressbusser daglig mellom Haugesund og andre store byer i Norge, blant annet Bergen, Stavanger og Oslo.
Med bil:
  • Følg E39 fra Bergen eller Stavanger til Haugesund. Fra Oslo kjører du E134.
Med båt:
  • Det går hurtiggående katamaraner fra Bergen og Stavanger til Haugesund flere ganger daglig.

Haugesund & Haugalandet tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad