Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:
Pinnebrød

Pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Ut på tur? Lag deilig pinnebrød på bål – en favoritt blant både store og små!

Pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Deigen er veldig enkel å lage. Gjør den klar i forkant av turen og ta den med deg i en smurt matboks.

Making pinnebrød .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Det eneste du trenger å gjøre er å finne den perfekte pinnen til å steke brødet på!

Slik lager du pinnebrødet:

Whittle in the woods .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Whittle in the woods .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Pinnebrød

Ingredienser:

4 dl hvetemel

0,5 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss olje

ca. 1,5 dl vann

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Bland sammen det tørre. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.

2. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).

3. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.

4. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Nyt!

Pinnebrød er også supert som alternativ til pølsebrød eller lompe. Surr den rundt din favorittpølse, grill over bål og nyt!

Making pinnebrød on the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød on the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Husk å ikke ta for mye deig på pinnen, da vil ikke brødet bli gjennomstekt.

Hvis du vil lage flate brød, kan du steke dem i en panne over bålet.

Frister det med dessert på bålet?

Tilsett sukker og kanel, og lag tur-kanelboller! Du kan også blande inn sjokolade i deigen for en søtere variant.

Hvis du lager et eget bål: Husk at det ikke er tillatt å tenne bål i skog og utmark mellom 15. april og 15. september, med mindre det er i nærheten av vannkanten eller på godkjente bålplasser.

Making pinnebrød on the campfire in the woods .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød on the campfire in the woods .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Bålkos trenger ikke være komplisert. Ta med familien eller gode venner til en ferdig preppet bålpanne!

Hos Grefsenkollen Restaurant i Oslo kan du leie en bålpanne, og bestille pinnebrød-deig eller annet godt rett fra restauranten.

Friends making pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Friends making pinnebrød by the campfire .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Bli med på tur

Kombiner bålkos med fantastiske turopplevelser!

Turmat

Disse rettene er er perfekt å ha med på tur!

Friluftsliv

Få inspirasjon til hvor du bør dra og hva du bør oppleve.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen