1. Bland sammen det tørre. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
Hvis du skal lage dobbel porsjon pinnebrød, så er det lurt å bruke noe mindre olje. Ellers kan deigen bli litt klissete.
2. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
3. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.
4. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.
Nyt!
Pinnebrød er også supert som alternativ til pølsebrød eller lompe. Surr den rundt din favorittpølse, grill over bål og nyt!
Making pinnebrød on the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød on the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Husk å ikke ta for mye deig på pinnen, da vil ikke brødet bli gjennomstekt.
Hvis du vil lage flate brød, kan du steke dem i en panne over bålet.
Frister det med dessert på bålet?
Tilsett sukker og kanel, og lag tur-kanelboller! Du kan også blande inn sjokolade i deigen for en søtere variant.
Hvis du lager et eget bål: Husk at det ikke er tillatt å tenne bål i skog og utmark mellom 15. april og 15. september, med mindre det er i nærheten av vannkanten eller på godkjente bålplasser.
Making pinnebrød on the campfire in the woods
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Making pinnebrød on the campfire in the woods
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Bålkos trenger ikke være komplisert. Ta med familien eller gode venner til en ferdig preppet bålpanne!
Hos Grefsenkollen Restaurant i Oslo kan du leie en bålpanne, og bestille pinnebrød-deig eller annet godt rett fra restauranten.
Friends making pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Friends making pinnebrød by the campfire
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com