OPPSKRIFT:
Pinnebrød
Ut på tur? Lag deilig pinnebrød på bål – en favoritt blant både store og små!
Deigen er veldig enkel å lage. Gjør den klar i forkant av turen og ta den med deg i en smurt matboks.
Det eneste du trenger å gjøre er å finne den perfekte pinnen til å steke brødet på!
Slik lager du pinnebrødet:
Pinnebrød er også supert som alternativ til pølsebrød eller lompe. Surr den rundt din favorittpølse, grill over bål og nyt!
Husk å ikke ta for mye deig på pinnen, da vil ikke brødet bli gjennomstekt.
Hvis du vil lage flate brød, kan du steke dem i en panne over bålet.
Frister det med dessert på bålet?
Tilsett sukker og kanel, og lag tur-kanelboller! Du kan også blande inn sjokolade i deigen for en søtere variant.
Hvis du lager et eget bål: Husk at det ikke er tillatt å tenne bål i skog og utmark mellom 15. april og 15. september, med mindre det er i nærheten av vannkanten eller på godkjente bålplasser.
Bålkos trenger ikke være komplisert. Ta med familien eller gode venner til en ferdig preppet bålpanne!
Hos Grefsenkollen Restaurant i Oslo kan du leie en bålpanne, og bestille pinnebrød-deig eller annet godt rett fra restauranten.