Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Elgkarbonader

Den perfekte turmaten

Elk meat cakes .
Photo: Sara Johannesen / Matprat.no
Elk meat cakes .
Photo: Sara Johannesen / Matprat.no

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger.

Elk meat cakes .
Photo: Sara Johannesen / Matprat.no
Elk meat cakes .
Photo: Sara Johannesen / Matprat.no

Kjøp dem på butikken eller hos slakteren – perfekt som turmat!

Pakk dem med i sekken og varm dem opp på primus eller i panna på bålet.

Karbonadene er gode på egenhånd, og med poteter og grønnsaker får du et ordentlig middagsmåltid!

Slik lager du saftige elgkarbonader hjemme:

Elk meat cakes .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no
Elk meat cakes .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no

Elgkarbonader

Ingredienser:

(4 porsjoner)

500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)

1 ts salt

1 ss potetmel

1 ss hvetemel

1 stk. egg

0,5 ts pepper

0,25 ts revet muskatnøtt

1 ts tørket timian

2 dl matfløte

2 ss margarin til steking

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.

2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.

3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.

4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader. Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.

Vel bekomme!

Kjøper du elgkjøtt i jaktsesongen på høsten, får du det aller beste og mest smaksrike kjøttet.

Bestill elgskav, elgsteik eller elgkarbonader neste gang du er på en tradisjonell fjellstue eller kjører forbi en veikro.

Elk meat cakes .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no
Elk meat cakes .
Photo: Mari Svenningsen / Matprat.no

Elgkjøtt er ikke bare smaksrikt, det er også et mer bærekraftig alternativ til biff.

Dyrene har levd fritt hele livet, og norske jegere har fått opplæring i å forhindre unødvendig lidelse når de jakter.

Elge- og hjortebestanden øker i Norge – den har faktisk aldri vært større.

Har du lyst å oppleve elgen på nærthold? Dra på elgsafari!

Moose in Andøya .
Photo: Ismaele Tortella / Visitnorway.com
Moose in Andøya .
Photo: Ismaele Tortella / Visitnorway.com

Skogens konge

Lær mer om elgen og hvor du kan beundre den på nært hold.

Smakfulle kjøttretter

Tradisjonsmat, viltretter og annet snadder.

Norske smaker

Få inspirasjon til hvor du skal reise og hva du bør spise.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen