1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader. Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
Vel bekomme!
Kjøper du elgkjøtt i jaktsesongen på høsten, får du det aller beste og mest smaksrike kjøttet.
Bestill elgskav, elgsteik eller elgkarbonader neste gang du er på en tradisjonell fjellstue eller kjører forbi en veikro.
Elk meat cakes
.
Photo:
Mari Svenningsen / Matprat.no
Elk meat cakes
.
Photo:
Mari Svenningsen / Matprat.no
Elgkjøtt er ikke bare smaksrikt, det er også et mer bærekraftig alternativ til biff.
Dyrene har levd fritt hele livet, og norske jegere har fått opplæring i å forhindre unødvendig lidelse når de jakter.
Elge- og hjortebestanden øker i Norge – den har faktisk aldri vært større.
Har du lyst å oppleve elgen på nærthold? Dra på elgsafari!
Moose in Andøya
.
Photo:
Ismaele Tortella / Visitnorway.com
Moose in Andøya
.
Photo:
Ismaele Tortella / Visitnorway.com
Skogens konge
Lær mer om elgen og hvor du kan beundre den på nært hold.