Skip to main content

OPPSKRIFT:
Sveler

Sveler er norsk tradisjonsbakst – en skikkelig vestnorsk klassiker.

Natron og hjortetakksalt blir brukt som hevemiddel, noe som gir svelene en karakteristisk smak og gjør dem luftige og saftige.

Sveler serveres gjerne med brunost eller smørkrem – nam!

Sveler og ferjer hører sammen, prøv en fergesvele neste gang du reiser med båt.

Du finner også sveler på mange kafeer rundt om i Norge – perfekt med en kopp nytraktet kaffe.

De er også veldig enkle å lage hjemme – prøv denne oppskriften:

Sveler

Ingredienser

4 egg

6 ss sukker

ca. 500 g hvetemel

1 ss strøken natron

1/2 ts hornsalt

1 l kefir

2 ss smeltet smør

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. Visp egg og sukker godt.

2. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt.

3. Stek sveler på takke eller i en stekepanne.

4. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker.

Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme.

Sveler er også perfekte å ta med på tur! Lag dem hjemme og putt i matboksen før du skal ut og nyte naturen!

Har du lyst å oppleve flere norske tradisjoner? Stadig flere norske gårder åpner opp sine flotte og koselige tun – bestill en gårdsovernatting i dag.

Nyt kortreiste matopplevelser av ypperste klasse, som sveler, vafler og andre norske godsaker.

Turmat

Disse rettene er er perfekte å ha med på tur!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt