OPPSKRIFT:
Sveler
Sveler er norsk tradisjonsbakst – en skikkelig vestnorsk klassiker.
Natron og hjortetakksalt blir brukt som hevemiddel, noe som gir svelene en karakteristisk smak og gjør dem luftige og saftige.
Sveler serveres gjerne med brunost eller smørkrem – nam!
Sveler og ferjer hører sammen, prøv en fergesvele neste gang du reiser med båt.
Du finner også sveler på mange kafeer rundt om i Norge – perfekt med en kopp nytraktet kaffe.
De er også veldig enkle å lage hjemme – prøv denne oppskriften:
Sveler er også perfekte å ta med på tur! Lag dem hjemme og putt i matboksen før du skal ut og nyte naturen!
Har du lyst å oppleve flere norske tradisjoner? Stadig flere norske gårder åpner opp sine flotte og koselige tun – bestill en gårdsovernatting i dag.
Nyt kortreiste matopplevelser av ypperste klasse, som sveler, vafler og andre norske godsaker.