Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Lakserull og hjemmelagde potetlomper

Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Therese Elstad / Matprat.no
Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Therese Elstad / Matprat.no

Så enkelt å lage – og så godt!

Serveres gjerne ved feiringer og er selvskreven på helgens tapasbord.

Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Matprat.no
Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Matprat.no

Lefser og lomper kan fylles med både søte saker og salte smaker. Prøv med spekeskinke, eggesalat, eller som her, lam og røbetsalat.

Rolled-up lefse .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Lefse rolls .
Photo: Matprat.no

Lefseruller med røkelaks

Ingredienser: 

(2 porsjoner)

4 ss snøfrisk naturell

2 stk. lefse

4 skiver røkelaks

2 ss frisk dill

0,25 stk. rødløk

20 g ruccula

 

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. ​Smør kremost i et jevnt, tynt lag utover lefsene. Legg på skiver av røkelaks.

​2. Finhakk dill og rødløk.

​3.  Legg litt ruccula på lefsene, og dryss på finhakket dill og rødløk. Rull lefsene sammen, og skjær dem opp i biter på 3-4 cm. Legg over på et serveringsfat eller spis som de er.

Andre deilige smaksvarianter:

  • Kremost, agurk, paprika, pinjekjerner, eller prøv med ditt favorittpålegg – bare fantasien setter grenser!

Hjemmelagde potetlomper

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som,
og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Ingredienser: 

(Denne oppskriften gir deg 12 til 14 potetlomper)

1 kg melen potet for eksempel Beate, Kerrs Pink eller mandelpotet

1 ts salt

1,5 dl hvetemel

1 dl siktet rugmel

 

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Kok poteter med skallet på. Skrell dem etter koking.

2. Mos potetene sammen med 1 ts salt.

3. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel. 

4. Del opp i 12-14 emner, og kjevle dem ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. 

5. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke og gode.

Potetlomper er ordentlig tradisjonsmat – og hver bygd har sin helt egen oppskrift.

De fleste oppskriftene er enkle å lage – hva med myke og luftige potetlomper med smør og sukker til dessert?

Potatoe lefse .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Flat potato cakes .
Photo: Matprat.no

Lefse: trendy tradisjonsbakst

Bli kjent med norske lefsetradisjoner og de ulike variantene som finnes, fra Vestlandslefse til kling og møsbrømlefse.

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

En bit av Norge

Bli inspirert til hvor du bør reise og hva du bør smake.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen