Skip to main content

Oppskrift:
Kveite i hvitvinssaus

En vinner på festbordet

Nam! Kveite er en av våre beste matfisker, perfekt til spesielle anledninger!

Kveite er også fast gjest på menyen på Hurtigruten.

Her får du oppskriften!

Menyen på et hurtigruteseilas reflekterer regionene de seiler gjennom, og endrer seg underveis. Slik får du smakt deg gjennom hele norskekysten!

Det er viktig å støtte våre lokale matprodusenter og synliggjøre de fantastiske ingrediensene som finnes i Norge.

Frank Kristoffersen

kokk, Hurtigruten

Ingredienser:

(Ca. 4 porsjoner)

600 g Sterling kveite (eller en annen type hvit fisk)

400 g flerfargede gulrøtter

600 g småpoteter

200 g frosne erter

2 dl hvitvin

4 dl fløte

150 g smør

1 løk

1 hvitløksfedd

Røkt butare (valgfritt)

Ørretrogn

Gressløk

Metode:

Kveite

1. Del fisken i stykker på 150 g og legg dem i en ildfast form som er strødd med litt salt, med filetsiden ned.

2. Bak fisken i ovnen frem til den har en kjernetemperatur på 45 grader.


Gulrøtter

1. Kutt gulrøttene i fine biter og kok i fosskokende, lettsaltet vann i 2-3 minutter.

2. Avkjøl gulrøttene i kaldt vann.

3. Stek dem i smør eller olje i en stekepanne rett før servering.


Ertepuré

1. Kok opp vann.

2. Tilsett ertene og kok i 20 sekunder.

3. Sil av vannet og tilsett 50 g smør.

4. Kjør blandingen glatt med en stavmikser og smak til med salt, sukker og pepper. 


Potet

1. Del småpotetene i to og vend inn i olje, salt og pepper.

2. Bak dem i ovn på 180 grader i ca. 30-40 minutter.


Butare smørsaus med ørretrogn og gressløk

1. Finhakk løk og hvitløk og fres i en kasserolle til løken er blank.

2. Tilsett hvitvinen og la den koke til det er bare litt væske igjen.

3. Tilsett fløte og la det koke inn.

4. Skjær opp 100 g kaldt smør i terninger og rør det inn i sausen.

5. Tilsett 3 ss finhakket gressløk og 2 ss ørretrogn.

6. Smak til med røkt butare, salt og pepper.

Visste du at kveite kan veie mer enn 300 kilo og bli lengre enn 3,5 meter?

Om du heller vil spise kveite på restaurant, husk at norsk sjømat er på sitt beste om vinteren.

Lyst på mer sjømat?

Rett fra havet!

Eller hva med
et nytt eventyr?

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt