Skip to main content

Spennende reisenyheter for 2024

1. Bodø – Den europeiske kulturhovedstaden 2024

I år er det i Bodø det skjer. Bodø i Nordland blir nemlig den første europeiske kulturhovedstaden i Arktis!

Gjør deg klar for mer enn 1000 forestillinger, konserter og kunstutstillinger, og ikke minst for spennende samisk kultur, alt kombinert med den fantastiske nordnorske naturen.

Bodø 2024

2. Overnatt på et tre-hotell!

Mens vi snakker om Bodø – hva med en natt på det splitter nye tre-hotellet "Wood Hotel", som ligger på Rønvikfjellet, bare 15 minutter fra sentrum. Alle de 177 rommene tilbyr imponerende panoramautsikt over Bodø og Vestfjorden! Her står man virkelig først i køen til å se midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

I toppetasjen åpner restauranten Attme og en cocktailbar. Konseptet er ledet av den anerkjente Bocuse d'Or-kokken Christian André Pettersen og vil forene nordnorske tradisjoner med en nyskapende vri!

Åpner 31. mai 2024

3. Kunstsilo i Kristiansand

Si hei til Kunstsilo! Den tidligere kornsiloen i Kristiansand har blitt omgjort til en av Nord-Europas mest innovative kunstinstitusjoner.

Kunstsilo huser tre faste samlinger; Tangen-samlingen, Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri. I tillegg har siloen kontinuerlige arrangement og aktiviteter som foredrag, debatter, familieverksted og konserter.

4. Bocuse d’Or Europe 2024

Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d’Or. Her møtes de beste kokkene fra 20 europeiske land for å konkurrere i å skape kulinarisk kunst i Trondheim. De ti beste kandidatene går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025. 

Den prestisjefylte begivenheten vil også vise frem førsteklasses norske ingredienser fra hele landet.

Visste du at Norge allerede er nasjonen med flest medaljer i Bocuse d'Or?

19. – 20. mars

5. Nye eventyr for skielskere

Vindskjermer og oppvarmede seter? Ja takk!

Hafjell skisenter sin nye 6-seters stolheis med full komfort, Vidsynexpressen, er virkelig en fryd for øyet!

Skistar Hemsedal har også en ny Lodge Express 6-stolheis, i tillegg til en ny tallerkenheis som har fått navnet Olaheisen.

Skistar introduserer også skileksjoner for funksjonell skikjøring for personer med bevegelseshemminger. Du kan til og med leie alt nødvendig utstyr.

6. Feiringen av Oslo(ve)

I 2024 er det 400 år siden Oslo brant. I 1624 hadde den ligget på østsiden av Bjørvika i over 600 år. Kong Christian IV bestemte at en ny by skulle bygges på vestsiden av Bjørvika, inntil Akershusborgen, i stedet for Oslo. Og den skulle hete Christiania.

Det er også 100 år siden navnet på byen ble endret tilbake til Oslo.

Begge hendelsene vil bli markert gjennom hele året.

Forresten, visste du at Oslo nylig også har fått et vakkert offisielt samisk navn? Oslove!

7. Det nye skimuseet

Velkommen til det nylig oppussede Holmenkollen Skimuseum i Oslo – verdens største museum om historien til ski, polarutforskere og snø. Nyt Oslos beste utsikt fra toppen av hoppbakken på Holmenkollen eller kjenn på spenningen ved å hoppe i skisimulator!

Åpnet 3. desember 2023

8. Flere nyheter for 2024:

  • Den nye Ambassaden: Den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo er blitt omgjort til et sosialt og kulturelt møtested, Ambassaden, med en vinbar, restaurant, takterrasse og konferansesenter. Ambassaden er åpnet.
  • Nobel Fredssenter har vært stengt for oppussing, men er nylig åpnet igjen for publikum.
  • Kongsberg feirer 400 år med en rekke arrangementer og aktiviteter gjennom hele året.
  • ​Restaurant Credo i Trondheim flytter til Oslo og inn i Nasjonalbiblioteket. Her vil den anerkjente restauranten åpne med et helt nytt konsept med spesielt fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie.
  • I år er det 1000 år siden innføringen av kristenretten i Norge, noe som markeres med en jubileumsuke på øya Moster i Bømlo. Mellom 29. mai og 2. juni kan du være med på en feiring av historien med konserter, forestillinger og mer.

9. Nye unike overnattingssteder

Kom i kontakt med naturen! Vidsyn Midjås tilbyr to moderne glasshytter på en fjellgård i Dalen, Telemark.

Nyt et komfortabelt opphold med fantastisk utsikt og behagelige senger. Samle dere rundt bålpannen med koselige samtaler under stjernehimmelen.

10. Naturlig energi

Wow! Sjekk ut disse helt nye solenergidrevne tårnhytteneManshausen i Leinesfjord.

De to hyttene er oppkalt etter de legendariske norske polaroppdagerne, Roald Amundsen og Fridtjof Nansen!

11. Čoarvemátta

En ny arkitektperle designet av Snøhetta kommer til Kautokeino etter sommeren og den skal huse et samisk nasjonalteater, en samisk videregående og en reindriftsskole. Prosjektet heter Čoarvemátta og kommer fra de samiske ordene for horn og rot. Inspirasjonen for fasongen på bygningen kommer fra det innerste leddet på et reinsdyrhorn, mens utsiden minner om en lavvo. Målet er å skape et undervisningsrom dedikert til samisk kultur, kunst, reindrift og historiefortelling.

12. Nyheter langs de Nasjonale turistvegene

Flere av Norges Nasjonale turistveger får seg en skikkelig oppgradering i 2024:

Torghatten på Helgelandskysten får et nytt bygg laget av tre og glass som skal huse utstillinger og toaletter. Det er også en tursti i området som er tilgjengelig for alle. Dette åpner i juni.

Gjende i Valdresflye får også et nytt glass- og trebygg i juni som inneholder en kafé og toaletter.

Vøringsfossen i Hardangerfjorden får flotte utsiktspunkter ved Fossatromma i september. 

Hamningberg i Varanger får flere nye fuglekikkerskjul i september, slik at du kan komme deg tettere på arktisk fugleliv. 

Hauklandstranda i Lofoten får en ny kafé og flere turstier i desember. 

13. Turisttoget The Golden Train

Lær mer om norsk historie på turisttoget The Golden Train. Togturen går tur retur fra Åndalsnes til Bjorli, og lar deg nyte flott natur fra et behagelig sete.

Norges gullreserver ble smuglet ut av landet via denne ruten under andre verdenskrig og okkupasjonen, slik at tyskerne ikke fikk tak i det.

Etter turen, kan du ta gondolturen opp til Nesaksla hvor du kan nyte lunsj eller middag på Eggen Restaurant.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt