Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Illustrasjon av opplevelsesenteret The Whale som bygges i Vesterålen i Nord-Norge
Illustrasjon av opplevelsesenteret The Whale som bygges i Vesterålen i Nord-Norge
Illustrasjon av opplevelsesenteret The Whale.
Photo: The Whale / Dorte Mandrup AS / Illustration: MIR, Bergen
Illustrasjon av opplevelsesenteret The Whale.
Photo: The Whale / Dorte Mandrup AS / Illustration: MIR, Bergen

Sjekk ut disse 9 nye toppattraksjonene!

Snøhetta gir Kon-Tiki Museet en ny drakt! Og det er bare en av mange nye attraksjoner å se frem til de kommende årene. Fra et fantastisk hvalmuseum til selvkjørende ferger – her er noen av høydepunktene.

Lad opp til røde løpere, gallaantrekk og champagne! Flere langvarige prosjekter er endelig (nesten) klare til å åpne dørene for publikum. Her er ni nye attraksjoner du kan glede deg til.

 1. 1. Kon-Tiki Museet blir nytt

  Arkitekt: Snøhetta

  Arkitektfirmaet Snøhetta planlegger en omfattende oppgradering av Kon-Tiki Museet på Bygdøy. Det nye museet skal stå ferdig i 2025, med utforming og innhold i tråd med Thor Heyerdahls eventyrlystne sjel, engasjement for interkulturell forståelse og lidenskap for natur og dyreliv.

  Kon-Tiki museet er et av Norges mest besøkte, som huser balsaflåten fra den verdenskjente Kon-Tiki-ekspedisjonen i 1947 og sivbåten RA II. Eventyreren uttrykte stor bekymring for menneskers overforbruk og var opptatt av å bidra til en mer bærekraftig verden. Det oppgraderte museet vil se Heyerdahls livsverk i lys av dagens miljøutfordringer.

  Museets nye midtpunkt vil være et stort og allsidig auditorium, med spektakulær utsikt til naturen - hvor både store og små kan lære om og diskutere viktigheten av å redusere forbruk og hvordan vi kan håndtere de globale utfordringene vi står overfor, spesielt knyttet til forsøplingen av verdenshavene.

  Åpner i 2025

 2. 2. The Whale i Vesterålen

  Arkitekt: Dorte Mandrup

  Snart får Vesterålen et eget opplevelsessenter for hvalfrelste! Det arkitektoniske mesterverket bygges på Andøya, kjent som et av verdens beste steder å se migrerende hvaler. Senteret vil bestå av ulike utstillingsområder, en kafé og en museumsbutikk, mens selve taket vil fungere som en utkikksplattform.

  Forventet åpning: 2023

 3. 3. Nasjonale turistveger: to store nyheter

  Arkitekt: Helen & Hard og Lie & Øyen Arkitekter

  Banebrytende arkitektur møter ellevill natur langs Norges 18 Nasjonale turistveger. Hver veistrekning byr på ulike severdigheter i form av spektakulære utkikksplattformer og kunstinstallasjoner, og rasteplasser som trolig har noen av verdens fineste toaletter. De to store nyhetene for 2021 er et soppformet toalett på Tyrvefjøra ved Nasjonal turistveg Hardanger, og et nytt utsiktspunkt i sjøkanten ved Nasjonal turistveg Jæren.

 4. 4. Planetarium på Harestua

  Arkitekt: Snøhetta

  Solobservatoriet på Harestua på Hadeland er Nord-Europas største astronomiske anlegg og tilbyr aktiviteter, guidede turer og forelesninger om astronomi og vitenskap. Observatoriet har engasjert Snøhetta for å fornye og utvide besøkssenteret. Planene innebærer et nytt 1500 kvadratmeter stort planetarium, samt sju sovesaler formet som små planeter.

  Forventet åpning: 2021/2022

 5. 5. Kunstsilo Kristiansand

  Arkitekt: Mestres Wåge and MX_SI

  På Odderøya i Kristiansand blir for øyeblikket en gammel kornsilo omgjort til et massivt kunstmuseum. Det nesten 10 000 kvadratmeter nye museet vil fungere som en katalysator for nordisk modernistisk kunst gjennom en rekke permanente og midlertidige utstillinger. Ambisjonen er at Kunstsilo skal bli et av Nordens ledende kunstmuseer.

  Forventet åpning: 2022

 6. 6. Det nye Nasjonalmuseet i Oslo

  Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

  Her blir endelig samlingene fra Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet presentert under samme tak. Mens du venter på åpningsdagen, kan du stikke innom informasjonssenteret Mellomstasjonen for å se hvordan Nordens største kunstmuseum blir når det står ferdig. Bli gjerne med på en omvisning eller kunstnersamtale.

  Forventet åpning: 2022

 7. 7. The Arc på Svalbard

  Arkitekt: Snøhetta

  Like utenfor Longyearbyen på Svalbard åpner i 2022 et nytt spektakulært besøkssenter. The Arc vil stige ut av det arktiske landskapet som en gigantisk iglo og har som mål å formidle innhold fra Svalbard Globale frøhvelv – verdens største sikkerhetslager for frø – og Arctic World Archive, som er et hvelv som bevarer verdens digitale arv. I samarbeid med Naturhistorisk museum vil senteret gi innsikt i hvordan Svalbards unike geologi har forvandlet seg gjennom millioner av år. Kombiner et besøk til The Arc med andre arktiske eventyr – dra på hundekjøring, delta på safari eller jakt nordlyset på en guidet tur.

  Forventet åpning: 2022

 8. 8. Havila Kystruten

  Reis mellom Bergen og Kirkenes med norskekystens mest miljøvennlige skip! Havila Kystruten seiler hele året, gjennom dype fjorder og på åpent hav, under nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren. De ultramoderne skipene legger til ved 34 havner underveis og er en unik mulighet til å oppleve fantastisk natur, spennende aktiviteter og noen av landets aller fineste reisemål.

  Starter i 2021.

 9. 9. Zeabuz: Selvkjørende ferger

  Fremtiden er her! Norske Zeabuz åpner for en ny verden av vannbåren bytransport. De små, miljøvennlige fergene vil frakte folk over eller langs vannveier – nesten som flytende heiser. Kameraer og sensorer skanner vannet for potensielle hindringer, og et navigasjonssystem overvåker båtens hastighet og posisjon. Fergen ble utviklet av forskere ved NTNU i Trondheim, som et alternativ til en foreslått bro over byens havnekanal.

  Zeabuz blir først introdusert i Trondheim, og deretter i andre norske byer og langs kysten, i løpet av 2021.

På utkikk etter flere ideer til hva du kan se og gjøre på norgesferien? Få innsidetips til en komplett langhelg i noen av Norges fineste byer, bestill en skreddersydd reise med Up Norway, og finn din favoritt blant landets helt unike overnattingssteder.

Mer inspirasjon til norgesferien

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Store kunstopplevelser venter

Filtrer søket ditt og finn kunstopplevelser over hele landet.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen