Sjekk ut disse nye toppattraksjonene!

Snøhetta gir Kon-Tiki Museet en ny drakt, og i Vesterålen reiser mytiske The Whale seg. Og det er bare to av mange nye attraksjoner å se frem til de kommende årene – her er noen av høydepunktene.

Følg Visit Norway i sosiale medier

Instagram
Facebook
Twitter
YouTube

Lad opp til røde løpere, gallaantrekk og champagne! Flere langvarige prosjekter er endelig (nesten) klare til å åpne dørene for publikum. Klikk her for årets heftigste, nye reiseopplevelser, og sjekk ut nyhetene som kommer:

1. Norientexpress

Få en uforglemmelig reise med norges svar på Orientekspressen: Norientexpress!

I første omgang skal Norientexpress operere to elektriske tog utstyrt med komfortabelt interiør, treningsrom, et observatorium med mer. Første tur skal gå i oktober 2024, en seks dagers lang reise fra Bergen, via Oslo til Trondheim. På turen får du oppleve både Dovrebanen og Bergensbanen, som er noen av verdens mest spektakulære togstrekninger! Designet på de nye el-togene vil basere seg på naturlige og norske materialer. Ikke minst, så er det elektrisk – som gjør det til et mer miljøvennlig transportmiddel.

Forventet åpning: Oktober 2024

Credits: Norientexpress.com

2. The Whale i Vesterålen

Arkitekt: Dorte Mandrup

Snart får Vesterålen et eget opplevelsessenter for hvalfrelste! Det arkitektoniske mesterverket bygges på Andøya, kjent som et av verdens beste steder å se mange typer hvaler. Senteret vil bestå av ulike utstillingsområder, en kafé og en museumsbutikk, mens selve taket vil fungere som en utkikksplattform.

Forventet åpning: Usikkert

3. Kon-Tiki Museet blir nytt

Arkitekt: Snøhetta

Arkitektkontoret Snøhetta står bak oppgraderingen av Kon-Tiki Museet på Bygdøy. Det nye museet skal stå ferdig i 2025, med utforming og innhold i tråd med Thor Heyerdahls eventyrlystne sjel.

Kon-Tiki museet er et av Norges mest besøkte. Det huser blant annet balsaflåten fra den verdenskjente Kon-Tiki-ekspedisjonen i 1947 og sivbåten RA II. Eventyreren uttrykte stor bekymring for menneskers overforbruk og var opptatt av å bidra til en mer bærekraftig verden. Det oppgraderte museet vil se Heyerdahls livsverk i lys av dagens miljøutfordringer, så man kan lære mer om klimautfordringer og marin forsøping.

Museets nye midtpunkt vil være et stort auditorium med spektakulær utsikt til naturen.

Åpner i 2025.

4. Kunstsilo Kristiansand

Arkitekt: Mestres Wåge and MX_SI

På Odderøya i Kristiansand blir en gammel kornsilo omgjort til et massivt kunstmuseum. Det nesten 10 000 kvadratmeter store, nye museet vil fungere som en katalysator for nordisk modernistisk kunst gjennom en rekke permanente og midlertidige utstillinger. Ambisjonen er at Kunstsilo skal bli et av Nordens ledende kunstmuseer.

Forventet åpning: 2024.

På utkikk etter flere ideer til hva du kan se og gjøre på norgesferien? Få innsidetips til en komplett langhelg i noen av Norges fineste byer, bestill en skreddersydd reise med Up Norway, og finn din favoritt blant landets helt unike overnattingssteder.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Store kunstopplevelser venter

Filtrer søket ditt og finn kunstopplevelser over hele landet.

Les også

Sider du nylig har besøkt