Skip to main content

Sjekk ut disse nye toppattraksjonene!

Fra 2025 kan du bli med Norient Express på en uforglemmelig reise, og i 2026 reiser mytiske The Whale seg. Og det er bare to av mange nye attraksjoner å se frem til de kommende årene – her er noen av høydepunktene.

Lad opp til røde løpere, gallaantrekk og champagne! Flere langvarige prosjekter er endelig (nesten) klare til å åpne dørene for publikum. Klikk her for årets heftigste, nye reiseopplevelser, og sjekk ut nyhetene som kommer:

1. The Whale i Vesterålen

Arkitekt: Dorte Mandrup

Snart får Vesterålen et eget opplevelsessenter for hvalfrelste! Det arkitektoniske mesterverket bygges på Andøya, kjent som et av verdens beste steder å se mange typer hvaler. Senteret vil bestå av ulike utstillingsområder, en kafé og en museumsbutikk, mens selve taket vil fungere som en utkikksplattform.

Forventet åpning: 2026/27

2. SKREI 

Arkitekt: LPO Arkitekter 

Apropos havet - SKREI er et senter for opplevelser og kunnskap om lofotfisket og fisken som bygde Norge!

SKREI kommer til å bestå av fire hoveddeler: Otolitten, Lofotmuseet, Galleri Espolin og Lofotakvariet. De fire delene bindes sammen på en vakker og tilgjengelig måte som underbygger formidlingen av senterets historie.

Senteret ligger i Storvågan i Kabelvåg – midt i hjertet av Lofoten, der den kommersielle handelen med skrei startet.

Åpner i 2026 

3. Norient Express

Få en uforglemmelig reise med norges svar på Orientekspressen: Norient Express!

I første omgang skal Norient Express operere to elektriske tog utstyrt med komfortabelt interiør, treningsrom, et observatorium med mer. Første tur skal gå høsten 2025, en seks dagers lang reise fra Bergen, via Oslo til Trondheim. På turen får du oppleve både Dovrebanen og Bergensbanen, som er noen av verdens mest spektakulære togstrekninger! Designet på de nye el-togene vil basere seg på naturlige og norske materialer. Ikke minst, så er det elektrisk – som gjør det til et mer miljøvennlig transportmiddel.

Forventet åpning: Høsten 2025

På utkikk etter flere ideer til hva du kan se og gjøre på norgesferien? Få innsidetips til en komplett langhelg i noen av Norges fineste byer, bestill en skreddersydd reise med Up Norway, og finn din favoritt blant landets helt unike overnattingssteder.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Store kunstopplevelser venter

Filtrer søket ditt og finn kunstopplevelser over hele landet.

Les også

Sider du nylig har besøkt