VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En arkitekttegning av Munchmuseet i Bjørvika i Oslo på Østlandet
En arkitekttegning av Munchmuseet i Bjørvika i Oslo på Østlandet
Munchmuseet i Bjørvika.
Photo: Rift
Munchmuseet i Bjørvika.
Photo: Rift

Sjekk ut disse 9 nye toppattraksjonene!

I år åpner det nye Munchmuseet i Bjørvika! Men det er bare en av mange nye attraksjoner å se frem til i tiden fremover. Fra et fantastisk hvalmuseum til selvkjørende ferger – her er noen av høydepunktene.

Lad opp til røde løpere, gallaantrekk og champagne! Flere langvarige prosjekter er endelig (nesten) klare til å åpne dørene for publikum. Her er ni nye attraksjoner du kan glede deg til.

 1. 1. Det nye Munchmuseet i Bjørvika

  Arkitekt: Estudio Herreros

  Edvard Munch er en av verdens viktigste kunstnere, og det nye Munchmuseet i Bjørvika skaper tankevekkende, engasjerende og ikke minst moderne kunstopplevelser. Museet er et av verdens største dedikert til en enkelt kunstner, og Munchs kunst vises i tre permanente utstillinger. Det betyr at mange av hans 28 000 arbeider vises til enhver tid. Midlertidige utstillinger presenterer verk av både anerkjente norske og internasjonale kunstnere og nyskapende samtidskunstnere. Alt i alt vil du kunne bevege deg gjennom elleve utstillingshaller i syv av bygningens tretten etasjer.

  I tillegg til alle de fantastiske utstillingene kan du gå på konserter, litteraturopplesninger og andre kulturarrangementer. Hele familien kan også lage kunst sammen, i et av de morsomme kunstverkstedene. Hvis du trenger en pause, kan du stikke innom restauranten i 13. etasje. Der vil du kunne nyte både maten og den flotte utsikten.

  Til sommeren åpner også en helt ny barnevennlig strand i Bjørvika, Operastranda, med flytebrygge, stupetårn og flere frodige grøntarealer.

  Åpner i 2021.

 2. 2. The Whale i Vesterålen

  Arkitekt: Dorte Mandrup

  Snart får Vesterålen et eget opplevelsessenter for hvalfrelste! Det arkitektoniske mesterverket bygges på Andøya, kjent som et av verdens beste steder å se migrerende hvaler. Senteret vil bestå av ulike utstillingsområder, en kafé og en museumsbutikk, mens selve taket vil fungere som en utkikksplattform.

  Forventet åpning: 2023

 3. 3. Nasjonale turistveger: to store nyheter

  Arkitekt: Helen & Hard og Lie & Øyen Arkitekter

  Banebrytende arkitektur møter ellevill natur langs Norges 18 Nasjonale turistveger. Hver veistrekning byr på ulike severdigheter i form av spektakulære utkikksplattformer og kunstinstallasjoner, og rasteplasser som trolig har noen av verdens fineste toaletter. De to store nyhetene for 2021 er et soppformet toalett på Tyrvefjøra ved Nasjonal turistveg Hardanger, og et nytt utsiktspunkt i sjøkanten ved Nasjonal turistveg Jæren.

 4. 4. Planetarium på Harestua

  Arkitekt: Snøhetta

  Solobservatoriet på Harestua på Hadeland er Nord-Europas største astronomiske anlegg og tilbyr aktiviteter, guidede turer og forelesninger om astronomi og vitenskap. Observatoriet har engasjert Snøhetta for å fornye og utvide besøkssenteret. Planene innebærer et nytt 1500 kvadratmeter stort planetarium, samt sju sovesaler formet som små planeter.

  Forventet åpning: 2021/2022

 5. 5. Kunstsilo Kristiansand

  Arkitekt: Mestres Wåge and MX_SI

  På Odderøya i Kristiansand blir for øyeblikket en gammel kornsilo omgjort til et massivt kunstmuseum. Det nesten 10 000 kvadratmeter nye museet vil fungere som en katalysator for nordisk modernistisk kunst gjennom en rekke permanente og midlertidige utstillinger. Ambisjonen er at Kunstsilo skal bli et av Nordens ledende kunstmuseer.

  Forventet åpning: 2022

 6. 6. Det nye Nasjonalmuseet i Oslo

  Arkitekt: Kleihues + Schuwerk

  Her blir endelig samlingene fra Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Kunstindustrimuseet presentert under samme tak. Mens du venter på åpningsdagen, kan du stikke innom informasjonssenteret Mellomstasjonen for å se hvordan Nordens største kunstmuseum blir når det står ferdig. Bli gjerne med på en omvisning eller kunstnersamtale.

  Forventet åpning: 2022

 7. 7. The Arc på Svalbard

  Arkitekt: Snøhetta

  Like utenfor Longyearbyen på Svalbard åpner i 2022 et nytt spektakulært besøkssenter. The Arc vil stige ut av det arktiske landskapet som en gigantisk iglo og har som mål å formidle innhold fra Svalbard Globale frøhvelv – verdens største sikkerhetslager for frø – og Arctic World Archive, som er et hvelv som bevarer verdens digitale arv. I samarbeid med Naturhistorisk museum vil senteret gi innsikt i hvordan Svalbards unike geologi har forvandlet seg gjennom millioner av år. Kombiner et besøk til The Arc med andre arktiske eventyr – dra på hundekjøring, delta på safari eller jakt nordlyset på en guidet tur.

  Forventet åpning: 2022

 8. 8. Havila Kystruten

  Reis mellom Bergen og Kirkenes med norskekystens mest miljøvennlige skip! Havila Kystruten seiler hele året, gjennom dype fjorder og på åpent hav, under nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren. De ultramoderne skipene legger til ved 34 havner underveis og er en unik mulighet til å oppleve fantastisk natur, spennende aktiviteter og noen av landets aller fineste reisemål.

  Starter i 2021.

 9. 9. Zeabuz: Selvkjørende ferger

  Fremtiden er her! Norske Zeabuz åpner for en ny verden av vannbåren bytransport. De små, miljøvennlige fergene vil frakte folk over eller langs vannveier – nesten som flytende heiser. Kameraer og sensorer skanner vannet for potensielle hindringer, og et navigasjonssystem overvåker båtens hastighet og posisjon. Fergen ble utviklet av forskere ved NTNU i Trondheim, som et alternativ til en foreslått bro over byens havnekanal.

  Zeabuz blir først introdusert i Trondheim, og deretter i andre norske byer og langs kysten, i løpet av 2021.

På utkikk etter flere ideer til hva du kan se og gjøre på norgesferien? Få innsidetips til en komplett langhelg i noen av Norges fineste byer, bestill en skreddersydd reise med Up Norway, og finn din favoritt blant landets helt unike overnattingssteder.

Mer inspirasjon til norgesferien

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Store kunstopplevelser venter

Filtrer søket ditt og finn kunstopplevelser over hele landet.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages