Skip to main content

Fiskene elsker det kalde vannet, og gjør vinterfisking til en drømmesesong for isfiske, fjordfiske og dyphavsfiske.

Selv om de fleste drar på fiskeferie om sommeren, er det på vinterstid du gjerne får de aller største fiskene. Da vil du også ofte ha mindre konkurranse på de beste fiskestedene.

Ønsker du et fiskeeventyr ulikt alt annet, ta turen til Nord-Norge mellom januar og april og bli med på skreifiske i fantastisk natur. Omtrent 40 prosent av all skrei gyter i Lofoten, men skreiens gyteområde strekker seg helt fra Haugesund til Sørøya i Finnmark.

Takket være Golfstrømmen holder mesteparten av kysten vår og fjordene seg isfrie og fulle av fisk gjennom hele vinteren.

Isfiske er en av de mest populære måtene å fiske på om vintere. Når innsjøene fryser, er det lett å komme seg langt ut på vannet for åfange ørret eller røye. Bare husk å sjekke istykkelsen nøye og ha med deg ispigger og varmt, tørt tøy. Se er det bare å bore et hull og prøve fiskelykken! Etterpå kan du steke fangsten over bålet, og få varmen i deg igjen i en dampende badstue eller foran peisen.

For å øke sjansen for fangst, kan du bli med på en guidet fisketur eller bruk en fiskeguide. Det er også mye tryggere, spesielt om du ønsker å dra på havfiske vinterstid.

Vintersesongen er også den beste tiden for å se hvaler og nordlyset i Nord-Norge.

Gå på ski, kjør snowboard, heng på en hundeslede – og kom ansikt til ansikt med rød kongekrabbe på en kongekrabbesafari. Disse krabbene er gigantiske – den smakfulle krabben kan bli opptil to meter lang fra klo til klo og veie så mye som 15 kilo!

Fiske i ulike sesonger

Selv om vinteren er regnet for å være en fantastisk fiskesesong, kan våren og høsten være minst like bra.

Våryre fisker

Fiskefans vet at det er et yrende fiskeliv i mars og april, både i fjorden og på kysten.

Fra Midt-Norge og nordover kan du oppleve ekte fiskemagi når kysten fylles av skrei. Drømmer du om storfangsten, er dette tiden for å prøve.

Sør-Norge har også fantastisk fiske om våren – spesielt for dem som elsker å fiske sjøørret i fjorden eller havet. Du returnerer sjeldent tomhendt hjem.

Gyllen høst

Høstmånedene er en undervurdert sesong for fiske. Nå er nemlig vanntemperaturen ypperlig for å fiske ørret og røye.

Høstfisket byr også på gode muligheter for å fiske etter harr i flere større elver, som Renaelva, Femundselva, Gløta og flere. I Trønderlag og Nord-Norge er høsten den perfekte tiden for å fange kjempesei og kveite. Og sørover finnes det mange gode muligheter for å fange noen av dypvannsfiskene, som for eksempel lange.

Husk å nyte naturen når du er på fisketur. Overgangen fra de varme, sprudlende høstfargene til vinterland er magisk!

Opplev skreien

Utforsk norsk fiske

Planlegg din neste fiskeferie

Filtrer søket ditt og se tilbudene under.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt