VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

TIPS TIL MORSOMME TING Å GJØRE I VINTER

Winter activities in Norway .
Photo: Mina Bondevik / Robin Tiller / Appetite / Opplev Trøndelag / Fjord Norway
Winter activities in Norway .
Photo: Mina Bondevik / Robin Tiller / Appetite / Opplev Trøndelag / Fjord Norway

Årets vinter blir utvilsomt litt annerledes. Men jo, det ER mulig å finne noe å glede seg til. Oppdag et nytt skiparadis, se kunst som utfordrer deg eller skjem deg bort på et herlig overnattingssted, når vi kan reise mer igjen. Her får du tips til opplevelser som gir energi og påfyll!

 1. 1. Føl deg fri i bakkene

  Glem denne miserable verdenen en liten stund! I vinter kan du nyte flyt og fart – og masse plass ­– i landets mange alpinanlegg. Skistedene jobber kontinuerlig med å utarbeide gode smittevernstiltak og tilpasninger for å sikre at årets annerledessesong blir så trygg og trivelig som overhodet mulig.

  Finn din favoritt blant Norges beste skisteder eller ta med familien til et av landets mest barnevennlige anlegg. På fnugg.no får du siste oppdateringene om snø- og bakkeforhold.

 2. 2. Langrenn – prøv nye spor

  Blå Swix. Nypreppa trikkeskinner. Finn fram ski og staver og sett kursen mot nye spor! Norge er et eneste stort langrennparadis, med fjell, vidder og enorme skiområder med godt preparerte løypenett. Her finner du noen av landets beste langrennsområder! Gjør litt ekstra ut av årets skiferie ved å tilbringe noen netter på et lekkert høyfjellshotell eller lei en lun og koselig hytte

  Få ordentlig dreisen på teknikken på et skikurs eller meld deg på en guidet langtur. På det gigantiske innendørsanlegget SNØ utenfor Oslo er du garantert godt skiføre hele året. Oversikt over oppkjørte løyper finner du på skisporet.no.

 3. 3. Se (nord)lyset!

  Hvem drømmer ikke om å se nordlyset danse vilt over den arktiske himmelen? Litt av magien er at vi aldri riktig vet når Aurora velger å vise seg fram. Men det som er sikkert og visst, er at du uansett er garantert mange timer med magisk lys i nord i mørketiden. Siden solen ofte holder seg tett over eller under horisonten, lyser den opp skyene og himmelen i de vakreste fargespill. Og stjernehimmelen er et kapittel for seg selv …

  Vinterlyset i nord setter den perfekte rammen for fantastiske utendørsopplevelser. Bli med på hundekjøring, trugetur eller hvalsafari – eller øk sjansen for å se nordlyset på en guidet tur.

 4. 4. Ta med jobben på norgesferie

  Rett og slett møkka lei hjemmekontor? Pakk arbeidsoppgavene i kofferten og dra til det stedet du drømmer om å tilbringe mer tid på – enten det er ved en fjord, på et fjell eller på en øy langt ute i havgavet. En workation gir deg mulighet til å jobbe for å leve, i stedet for bare å leve for å jobbe.

  Og når du har logget av for dagen, kan du gjør det du elsker. Stå på ski, vandre, surfe …

  Det finnes en rekke coworking-fasiliteter i både storbyer og på mindre tettsteder i Norge, så du trenger ikke nødvendigvis dra så langt. Prøv deg på coliving, der du både arbeider og bor i et fellesskap. Eller bare lei deg et hyggelig sted der du kan arbeide i ro og fred. Kanskje du vil ta med deg kollegaene, kjæresten – eller til og med hele familien?

 5. 5. Planlegg en romantisk helgetur

  Noen ganger trenger vi bare å komme oss litt vekk og bli tatt godt vare på, og heldigvis er landet vårt smekkfullt av koselige kjærlighetsreder – fra fyr og fancy tretopphytter til herskapelige gårder og lekre boutiquehoteller. Mange av overnattingsstedene går i ett med naturen og er perfekte utgangspunkter for et avslappende avbrekk fra hverdagen. Her treffer du heller ikke så mange andre mennesker. Og du trenger ikke nødvendigvis reise så langt. Bare husk å følge myndighetenes gjeldende retningslinjer for om, hvordan og hvor du kan reise. 

  Eller hva med å overraske din kjære med en uforglemmelig natt i en glassiglo, lavvo eller mongolsk yurt? Glampingsesongen varer hele året!

 6. 6. Opplev skreifisket

  Er du glad i å fiske, mer det flott å besøke Nord-Norge i perioden januar til april. Da er du nærmest garantert å få storfangst på kroken! På denne tiden av året kommer nemlig skreien – den vandrende atlanterhavstorsken – inn til norskekysten for å gyte. Bli med på en guidet fisketur, lei en båt eller fisk fra land i arktiske postkortomgivelser.

  Kombiner skreieventyret med organiserte toppturer, spennende museer og besøk til ramsalte fiskevær. Bo i en koselig rorbu og nyt kreative varianter av den smakfulle (og særdeles kortreiste) fisken på lokale restauranter og spisesteder. I slutten av mars kan du dessuten få med deg VM i skreifiske utenfor Svolvær i Lofoten.

 7. 7. Moro uten ski på beina

  Den norske vinteren byr på supre muligheter for snøbaserte aktiviteter, også utenfor skisporet. Gli gjennom vinterkledde landskap bak et hundespann eller på kanefart, prøv deg på isfiske, eller opplev naturen på nært hold på en trugetur. Norge bugner også av fine skøytebaner og akebakker.

  Mange av landets største alpindestinasjoner tilbyr flust av organiserte utendørsaktiviteter, for deg som vil kombinere nedover- eller bortoverski med andre friske vinteropplevelser.

  Lei av å fryse? Få varmen i deg i en av Norges heteste badstuer!

 8. 8. Få kulturelt påfyll

  Det er lett å føle seg litt matt etter å ha tilbragt mesteparten av tilværelsen de siste månedene på hjemmekontoret under trappa. Sørg for å få litt nye impulser ved å dra på et museum, galleri eller opplevelsessenter, når smittesituasjonen tillater det. De fleste stedene har ekstra god plass nå, og stort fokus på smittevern for å sikre en trygg opplevelse for de besøkende. Ta med ungene på et kult, interaktivt vitensenter, eller ta en nostalgitripp til et av våre fine folkemuseer i vinterdrakt. 

  Norge er dessuten en skattkiste av imponerende gatekunst og fine skulpturparker – perfekt for påfyll av både kunst og krisp vinterluft.

 9. 9. Nyt et bedre måltid

  Joda, du kan både arrangere julebord for dine nærmeste og invitere de du er glad i ut på en bedre middag, så lenge du holder deg innenfor myndighetenes anbefalinger. Du kan kanskje ikke ta med hele gjengen på en gang, men til gjengjeld kan restaurantene by på en ganske eksklusiv opplevelse om dagen. Nye, spennende smaker venter over hele landet, og et godt måltid er en opplevelse du kan leve lenge på. Gå for det lille ekstra!

 10. 10. Prøv deg på snøkiting og toppturer

  Takket være vår majestetiske fjellheim og lange vintre med mye snø, er Norge en tumleplass for snøkiting og toppturer. Kast deg på kite-trenden og sus av gårde over snøkledde vidder, eller nyt følelsen av å frese ned silkemyke pudderdyner på randoneeski. Begge deler byr på et mektig møte med naturen.

  Det tilbys kurs og guidede turer flere steder i landet, for både ferskinger og drevne topptur- og snøkiteentusiaster.

 11. På utkikk etter flere tips til hvor du kan reise om vinteren? Som for eksempel en vill og vakker vinterreise fra Bergen til Flåm og opplev den magiske årstiden i Hardanger

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen