Skip to main content

Den kalde, fine tida! Ta deg en vinterferie og oppdag et nytt skiparadis, kule vitensentre, nye kunstutstillinger eller skjem deg bort på et herlig overnattingssted. Her får du tips til små og store opplevelser som gir energi og påfyll!

1. Føl deg fri i bakkene

Nyt flyt og fart – og masse plass ­– i landets mange alpinanlegg.

Finn din favoritt blant Norges beste skisteder eller ta med familien til et av landets mest familievennlige anlegg. På fnugg.no får du siste oppdateringene om snø- og bakkeforhold.

2. Langrenn – prøv nye spor

Blå Swix. Nypreppede trikkeskinner. Finn fram ski og staver og sett kursen mot nye spor! Norge er et eneste stort langrennsparadis, med fjell, vidder og enorme skiområder med godt preparerte løypenett. Her finner du noen av landets beste langrennsområder! Gjør litt ekstra ut av årets skiferie ved å tilbringe noen netter på et lekkert høyfjellshotell eller lei en lun og koselig hytte.

Få ordentlig dreisen på teknikken på et skikurs eller meld deg på en guidet langtur. På det gigantiske innendørsanlegget SNØ utenfor Oslo er du garantert godt skiføre hele året. Oversikt over oppkjørte løyper finner du på skisporet.no.

3. Se (nord) lyset!

Hvem drømmer ikke om å se nordlyset danse vilt over den arktiske himmelen? Litt av magien er at vi aldri riktig vet når Aurora velger å vise seg fram. Men det som er sikkert og visst, er at du uansett er garantert mange timer med magisk lys i nord i mørketiden. Siden solen ofte holder seg tett over eller under horisonten, lyser den opp skyene og himmelen i de vakreste fargespill. Og stjernehimmelen er et kapittel for seg selv …

Vinterlyset i nord setter den perfekte rammen for fantastiske utendørsopplevelser. Bli med på hundekjøring, trugetur eller hvalsafari – eller øk sjansen for å se nordlyset på en guidet tur.

4. Bra innevær

Hvis det er dårlig vær ute, venter heldigvis massevis av muligheter inne. Ta med ungene på et kult, interaktivt vitensenter, eller ta en nostalgitripp til et av våre fine folkemuseer i vinterdrakt. Flere av landets største museer har også egne interaktive utstillinger og opplevelsestilbud for de minste, spesielt i ferier og helger. Reis tusenvis av år tilbake i tid og prøv dere som vikinger, eller lær om naturens store og små mysterier i dyreparker og akvarier.

5. Planlegg en romantisk helgetur

Noen ganger trenger vi bare å komme oss litt vekk og bli tatt godt vare på, og heldigvis er landet vårt smekkfullt av koselige kjærlighetsreder – fra fyr og fancy tretopphytter til herskapelige gårder og lekre boutiquehoteller. Mange av overnattingsstedene går i ett med naturen og er perfekte utgangspunkter for et avslappende avbrekk fra hverdagen.

Eller hva med å overraske din kjære med en uforglemmelig natt i en glassiglo, lavvo eller mongolsk yurt? Glampingsesongen varer hele året!

6. Opplev skreifisket

Er du glad i å fiske, mer det flott å besøke Nord-Norge i perioden januar til april. Da er du nærmest garantert å få storfangst på kroken! På denne tiden av året kommer nemlig skreien inn til norskekysten for å gyte. Bli med på en guidet fisketur, lei en båt eller fisk fra land i arktiske postkortomgivelser.

Kombiner skreieventyret med organiserte toppturer, spennende museer og besøk til ramsalte fiskevær. Bo i en koselig rorbu og nyt kreative varianter av den smakfulle (og særdeles kortreiste) fisken på lokale restauranter og spisesteder. I slutten av mars kan du dessuten få med deg VM i skreifiske utenfor Svolvær i Lofoten.

7. Moro uten ski på beina

Den norske vinteren byr på supre muligheter for snøbaserte aktiviteter, også utenfor skisporet. Gli gjennom vinterkledde landskap bak et hundespann eller på kanefart, prøv deg på isfiske, eller opplev naturen på nært hold på en trugetur. Norge bugner også av fine skøytebaner og akebakker.

Mange av landets største alpindestinasjoner tilbyr flust av organiserte utendørsaktiviteter, for deg som vil kombinere nedover- eller bortoverski med andre friske vinteropplevelser.

Lei av å fryse? Få varmen i deg i en av Norges heteste badstuer!

8. Få kulturelt påfyll

Det er lett å føle seg litt matt under mørketiden. Sørg for å få litt nye impulser ved å dra på et museum eller et galleri. Har dere fått sett nye MUNCH? Norge er dessuten en skattkiste av imponerende gatekunst og fine skulpturparker – perfekt for påfyll av både kunst og krisp vinterluft.

9. Nyt et bedre måltid

Restaurantscenen syder igjen, og det har skjedd mye spennende på kjøkkenet siden sist. En hel drøss nye restauranter har åpnet, og michelinklare kokker tørster etter å gi deg himmelske smaksopplevelser basert på lokale og eksotiske råvarer. Nye, spennende smaker venter over hele landet, og et godt måltid er en opplevelse du kan leve lenge på. Gå for det lille ekstra!

10. Prøv deg på snøkiting og toppturer

Takket være vår majestetiske fjellheim er Norge et eldorado for snøkiting og toppturer. Kast deg på kite-trenden og sus av gårde over snøkledde vidder, eller nyt følelsen av å frese ned silkemyke pudderdyner på randoneeski. Begge deler byr på et mektig møte med naturen.

Det tilbys kurs og guidede turer flere steder i landet, for både ferskinger og drevne topptur- og snøkiteentusiaster.

11. Ta med jobben på norgesferie

Pakk arbeidsoppgavene i kofferten og dra til det stedet du drømmer om å tilbringe mer tid på – enten det er ved en fjord, på et fjell eller på en øy langt ute i havgapet. En workation gir deg mulighet til å jobbe for å leve, i stedet for bare å leve for å jobbe. Og når du har logget av for dagen, kan du gjør det du elsker. Stå på ski, vandre, surfe …

Det finnes en rekke coworking-fasiliteter i både storbyer og på mindre tettsteder i Norge. Prøv deg på coliving, der du både arbeider og bor i et fellesskap. Eller bare lei deg et hyggelig sted der du kan arbeide i ro og fred. Kanskje du vil ta med deg kollegaene, kjæresten – eller til og med hele familien?

På utkikk etter flere tips til hvor du kan reise om vinteren? Som for eksempel en vill og vakker vinterreise fra Bergen til Flåm og opplev den magiske årstiden i Hardanger

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt