Skip to main content

Livet under midnattssolen:

Opplev de endeløse
sommernettene

Har du lyst til å leve livet uten å tenke over hva klokken er? I Nord-Norge kan du det, takket være midnattssolen og de endeløse sommernettene. Få en smakebit på hvordan det føles av Ruby, Kazzy og Luca som opplever midnattssolen for første gang.

– Når det er midnattssol, drar jeg gjerne på svømmetur midt på natta. Når solen aldri går ned, trenger man ikke å tenke på hva klokken er, sier Andreas Jogi Arild.

Kazzy fra Wales, Ruby fra England og Luca fra Italia synes det Andreas forteller er spennende, men du kan se at de blir litt nervøse når de får beskjed om å gi fra seg telefoner og klokker, og gi seg helt hen til de endeløse sommernettene i nord.

De er blitt invitert av Visit Norway til å oppleve det "tidløse samfunnet" i Nord-Norge. I løpet av en uke, skal de få kjenne på hvordan det føles å ikke måtte tenke på tid, der det eneste fokuset er å leve i nuet og nyte nye opplevelser.

Med litt hjelp fra Andreas, Inga og Rowan, som alle er godt vant med livet i nord, oppdager de raskt at både kajakkturer, fisking og yogatimer kan foregå når som helst på døgnet!

– Dette må være et av de vakreste stedene jeg har besøkt, forteller Ruby fra England.

Under midnattssola

I Nord-Norge går solen aldri ned mellom mai og juli. Om du ikke er vant til dette, kan det føles ganske surrealistisk å se solen bevege seg bortover, istedenfor opp og ned på himmelen. Men det er nettopp dette som gjør nord ekstra spesiell om sommeren. Hvis været er fint, har du nesten uendelig med tid til å prøve nye utendørsaktiviteter, eller rett og slett slappe helt av, enten alene eller sammen med gode venner.

For ja, det er jo egentlig ganske magisk når solen først titter frem (vi snakker tross alt om Nord-Norge). Mest sannsynlig vil du kjenne på akkurat samme eufori som de lokale, du har rett og slett ikke lyst til å legge deg når solen først viser seg!

En naturlig lekeplass

Nord-Norge byr på fantastiske naturopplevelser året rundt, men det skal sies at midnattssola gjør det ekstra stas å være ute i naturen om sommeren, også på kveldstid. Du må kanskje ofre noen timers søvn for å utnytte det gylne lyset mest mulig, men det er det absolutt verdt!

– Jeg trodde det skulle bli utfordrende at det var lyst døgnet rundt, men jeg har ikke følt meg noe trøtt. Lyset gir deg ny energi, forteller Luca Celentano fra Italia.

Du kan oppleve overraskende mye når døgnet plutselig er (eller i hvert fall føles) litt lenger. Og heldigvis er det generelt mer dagslys i hele landet om sommeren, ikke bare i nord. Så gjør deg klar for mange nye opplevelser!

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt