Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Sikksakkveien Sikksakkveien
Credits
Sikksakkveien.
Photo: Zbigniew "Ziggi" Wantuch Photography
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Verdens nordligste by

Hammerfest er en urban overraskelse på en ellers gold og ubebodd kyst. Polarbyen er full av liv og utendørsaktiviteter.

Etter hundre kilometer med øde finnmarkskyst dukker Hammerfest plutselig opp som en luftspeiling i horisonten. Omkranset av fjell, sandstrender og et rått kystlandskap er byen et ideelt utgangspunkt for en aktiv ferie.

For vandreentusiaster er Hammerfest en klar vinner. Landskapet er lett å gå i, med slake bakker, og det er overraskende enkelt å orientere seg ved hjelp av kystlinjen og fjelltoppene. Den beste utsikten over byen får du ved å ta Sikksakkveien opp til utsiktspunktet Salen.

Vil du dra i land en trofékveite på 80 kilo, er Hammerfest stedet. Her finner du noen av Norges beste fiskeplasser for storfisk. Torsk, kveite, steinbit og uer er de vanligste artene for sportsfiskere i dette området, men innsjøene og elvene er fulle av ørret og røye av høy kvalitet.

Hammerfest by er en kompakt og fargerik minimetropol. Torget og gatene koker av liv, om havtåka ligger tjukk over byen eller hele Finnmark peser i tropisk hete.

Når cruiseskipene ligger til kai, kan stemningen bli karnevalsaktig, og når det er tid for en matbit, får du alt fra et samisk måltid basert på naturens egne ressurser til verdens nordligste kinarestaurant.

Hammerfest er en av Norges eldste byer, men slår deg som merkelig moderne. Byen har flere ganger blitt prøvd utslettet av både mennesker og natur. I 1856 ble byen blåst på havet av en orkan, og i 1890 herjet en fryktelig bybrann. Men verst var nazistene i 1945, som ga ordren «ingen hus skal stå igjen». Gjenreisningsmuseet formidler de dramatiske hendelsene fra 2. verdenskrig – tvangsevakuering, nedbrenning og gjenreisning.

Meridianstøtta i Hammerfest ble reist i 1854 til minne om Struves meridianbue, det første teknisk-vitenskapelige kulturobjekt på UNESCOs verdensarvliste. Meridianbuen representerer et gigantisk oppmålingsarbeid som ble gjennomført for endelig å bestemme jordklodens form og størrelse.

Forsøl
Forsøl
Zbigniew "Ziggi" Wantuch Photography
Mikkelgammen, Hammerfest
Mikkelgammen
Zbigniew "Ziggi" Wantuch Photography
Salen, Hammerfest
Salen
Zbigniew "Ziggi" Wantuch Photography
Hammerfest
Hammerfest
Hammerfest Turist
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Hammerfest Lufthavn er en lokal flyplass på Prærien i Hammerfest. Hit går det flygninger fra Tromsø, Alts, Honningsvåg og mange andre destinasjoner i Finnmark.

Annonse: Fly til Hammerfest med Widerøe

Med buss:
  • Det går direktebusser mellom Hammerfest og Skaidi (en time), Alta (2,5 timer) og Honningsvåg (3,5 timer).
Med bil:
  • Hammerfest nås lett med bil. Sørfra tar du E6 gjennom Alta. Følg veien nordover over Sennalandet. Når du kommer til krysset i Skaidi, ta Rv94 over Kvalsundbrua. En time senere er du i Hammerfest.
  • Kommer du fra Nordkapp, følger du Rv94 til Hammerfest.
Med båt:
  • Både nordgående og sørgående Hurtigrute stopper i Hammerfest.

Nordlysvarsel

Hammerfest tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad