Skip to main content

Hammerfest

Langs den lange og værutsatte kystlinjen i Finnmark, dukker plutselig Hammerfest opp i horisonten som en fargerik gledesspreder.

Omringet av fjell, vakre sandstrender og imponerende kystlandskap er Hammerfest et perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie! 

Gå sikk-sakk-stien opp til toppen av fjellet Salen, og få panoramautsikt over hele byen – bare 15 minutter fra sentrum! 

Struves meridianbue er verdens nordligste målepunkt, som på midten av 1800-tallet ble brukt til å måle jordens størrelse.

Nå er den en del av UNESCOs verdensarvliste.

Vent litt, var det en... kamel?

Helt riktig! Hammerfest byr faktisk på både eksotisk kamelsafari og en rik fauna av mer nordiske dyrearter som reinsdyr, ørner og hvaler. Bli så lenge du kan, det er så mye å se!

Savner du en skikkelig imponerende fiskehistorie i repertoaret? Da har du endelig kommet til riktig sted!

Her finner du nemlig noen av Norges beste fiskeområder for jakten etter storfisken, både i sjøen, innsjøene og elvene i områdene rundt.

Oppsøker du sjøen mest for badeopplevelsens skyld kan du også glede deg over de fantastiske tropelignende strendene. På sommeren kan du også bade under midnattsola hele natten.

Badetemperaturen derimot er for ordentlige vikinger! Brrrrr...

Etter en lang dag med aktiviteter, unn deg en overnatting du sent vil glemme – i en glassiglo med nordlyset dansende over deg (vinterstid)!

Byen har også flere fine overnattingsalternativer dersom du foretrekker gangavstand til butikker og restauranter.

Velkommen til Hammerfest – verdens nordligste by med mer enn 10 000 innbyggere, og et urbant fristed på en ellers dramatisk og tynt bebodd kyst.

Hammerfest er en absolutt vinner for deg som liker fotturer. Det nakne landskapet byr på slake stigninger og er samtidig enkelt å orientere seg i, da man kan følge kystlinjen og fjelltoppene som stikker seg frem. 

Bestiger du den sherpabygde Tyventrappa kan du nyte en fantastisk utsikt over Sørøysundet – under midnattssolen eller nordlyset. På toppen finnes også en unik og prisbelønt hytte hvor du kan søke ly for vær og vind som plutselig måtte oppstå på Finnmarkskysten.

Når cruiseskipene legger til havn får byen en karnevalaktig atmosfære. Hammerfest har i senere år satset stadig mer på kulinariske opplevelser og byr i dag på alt fra tradisjonelle samiske retter til fantastisk sushi.

Det finnes mange måter å komme seg til Hammerfest på.

Til å være en av landets eldste byer, vil det kanskje forundre deg hvor moderne den ser ut. Gjennom historien har byen nemlig vært utsatt for en rekke ødeleggelser av både mennesker og naturen. På Gjenreisningsmuseet kan du lære om det verste angrepet på byen, da tyskerne i 1945 gav ordre om at "ingen bygning skulle stå igjen". I dag består byen av mange 50-tallshus i glade farger.

Finn mer inspirasjon til reisen på Hammerfests offisielle nettside.

Utforsk alle mulighetene under, eller gå direkte til:
Attraksjoner  | Overnatting | Transport

Attraksjoner i Hammerfest

Overnatting i Hammerfest

Reiseinformasjon

Se detaljert reiseinformasjon på Hammerfests offisielle nettside.

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Reis rundt i Nord-Norge

Sesong og klima

Til tross for den nordlige beliggenheten, har Hammerfest ingen permafrost ettersom den årlige temperaturen er omtrent 2 °C. Temperaturen varierer fra gjennomsnittlig −5 °C i januar til 11 °C i juli.

De tørreste månedene er mai, juni og juli, med et gjennomsnitt på 50 millimeter nedbør. Den våteste perioden er oktober til desember.

I sommermånedene er det kontinuerlig dagslys, mens solen ikke stiger over horisonten om vinteren. Les mer om midnattssolen.

Få siste værmelding på yr.no.

Eller sjekk ut nordlysvarselet.

Les mer om nordlyset.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Hammerfest tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt