Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Haldenskanalen Haldenskanalen
Credits
Haldenskanalen.
Photo: Gunnar Arvesen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Småbyfølelsen i innlandet

Grenselandet mellom Oslo og Sverige byr på uberørt natur, mange gode fiskeplasser og Norges eldste kanal, Haldenkanalen.

Indre Østfold har vært viktig i landets historie og har imponerende festningsverk fra ulike tidsepoker. Et av disse er Høytorp fort i Mysen, Norges eldste innlandsfestning. Haldenkanalen er Norges eldste kanal og har Nord-Europas høyeste sluseanlegg. Her kan du padle eller ta en tur med dampskipet Turisten, som lå på bunnen av Femsjøen i 30 år før den ble hevet. Heldigvis tok det ikke mer enn 12 år å restaurere den før den kunne settes i drift igjen.

Regionen har flotte områder for deg som vil vandre, sykle, padle eller ha ski på bena. Her er det også fint å jakte og fiske. Vil du heller se folk, kan du plaske i badeland, jobbe med handikappet på golfbanen eller spille bort feriepengene på veddeløpsbanen.

Indre Østfold har vært et senter for motorsport i Norge i mange år. Rallykjørerne Petter og Henning Solberg kommer herfra, og området har noen av de beste motorsportfasilitetene i landet. Best kjent er det nasjonale anlegget Rudskogen Motorsenter, der du kan se motorsykkel- og billøp eller brenne litt asfalt selv.

Er du på jakt etter gastronomiske opplevelser, bør du prøve et måltid basert på lokaldyrkede grønnsaker i rustikk atmosfære, som på Bamsrudlåven i Mysen. I Marker ligger Risen Grotte, en steingrotte kun opplyst av knitrende peisbål og mer enn 700 stearinlys.

Høytorp Fort, Mysen
Høytorp Fort, Mysen
Bjørn Arne Garseg
Guided mine tours in Romsåsen, Askim
Romsåsen gruver, Askim
Grete 2015
Haldenkanalen
Haldenkanalen
Gunnar Arvesen
Gokart Rudskogen, Rakkestad
Rudskogen, Rakkestad
Rudskogen Motorcenter
Ad

Aktiviteter og attraksjoner i Indre Østfold

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Det er flere direkteruter fra Oslo Lufthavn Gardermoen og Moss Lufthavn Rygge til destinasjoner både innenlands og i Europa.
Med buss:
  • Det går hyppige bussavganger fra Oslo via Askim til Mysen eller Ørje. Reisetiden er omtrent 1 time.
  • Innad i Indre Østfold går det flere lokalbusser.
Med bil:
  • Fra Oslo følger du E18 mot Stockholm. Fra Sarpsborg følger du Rv111 mot Rakkestad.
Med tog:
  • Det går flere tog daglig fra Oslo til Mysen. Toget stopper på Tomter, Spydeberg, Askim og Mysen, og på mindre holdeplasser ved behov.

Indre Østfold tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad