Oslo disker opp med et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer. Her får du alt fra rimelig verdensmat i sydende mathaller til det beste av det nordiske kjøkkenet på Michelin-restauranter.
Fersk, ferskere, ferskest! Rett fra jord til bord, eller spis deg gjennom verdensmenyen. Nyt sprellfersk sjømat langs havnepromenaden, eller prøv spisesteder der kokkene dyrker ingrediensene på taket eller på grønne, urbane jordlapper som Vulkan bigård og Losæter. Nettopp på Losæter plukker stjernekokk Esben Holmboe Bang roseblader til sin restaurant, Maaemo.
– Oslo koker. Det skjer mye nytt og spennende nå, og med nærheten til sjøen og naturen er hovedstaden spesielt godt egnet til å drive restaurant, sier Esben. Maaemo omfavner norske råvarer, og som erstatning for sitroner brukes ofte maursyre.
– Konseptet er å gi gjestene våre en skikkelig smak av Norge, forklarer han. Maaemo er kåret til et av verdens absolutt beste spisesteder av The World’s 50 Best Restaurant Awards.
I hovedstaden finner du selvsagt også langt rimeligere smaker av Norge. En tendens er at stjernekokker åpner steder med uformell stemning og topp råvarer, av typen de selv ville besøkt på fritiden.
Oslo har også appetitt på internasjonale kjøkken, og sikter høyt med steder som den Thai-baserte restauranten Plah, italienske Baltazaar, japanske Alex Sushi og Omakase, den franskorienterte À l’aise og pinxtos-stedet TXOTX.
Det har også dukket opp flere gatemathaller med fellesbord de siste årene, som Oslo Street Food i Torggata, Mathallen på Grünerløkka og Vippa rett ved Oslofjorden. Det kryr også av food trucks i sentrum. Og hvorfor ikke kombinere god mat og shopping på markeder som Mat & mer, Maschmanns, Mathallen, Fiskeriet og Fisketorget? Oslo har dessuten et eget, urbant ysteri, Winter Aker Brygge, som i tillegg er et skikkelig lokalmatmekka.
Oslos funky barer serverer drikke basert på lokalt brygg og norsk destillerikunst. Flere norske kaffebaristaer i verdensklasse, som Tim Wendelboe, er også basert nettopp her. Alt i alt byr byen på det absolutt ferskeste og noe av det mest typiske av norsk lokalmat og -drikke.
Finn mer inspirasjon på Oslo offisielle nettsted.
visitoslo.com
Michelin-restauranter i Oslo
Galt, Statholdergaarden, Kontrast og Omakase Oslo har alle én stjerne hver. Uansett hvilket sted du velger, vil du få et fantastisk måltid basert på lokale råvarer.
Oslo for sjømatelskere
Her får du alt fra nytolkninger av klassikeren fish & chips til verdens beste sushi og norske tradisjonsretter. Ofte rett fra havet til tallerkenen din.
Oslo for kjøttelskere
Flere av Oslos nye spisesteder tilbereder kjøtt på åpen grill. Det er bare å følge lukten.
Måltider med storslått utsikt
Oslo kombinerer god mat med appetittvekkende utsyn til fjord og natur. Noen av de beste serveringsstedene har adresse på byens flotteste utsiktspunkter.
Spisesteder med fellesbord
Mingling og måltider har lange tradisjoner i hovedstaden. Byens mathaller og flere restauranter lar deg dele bord og gode matopplevelser med andre gjester.
Trendy barer
Happy hour! Sjekk ut noen av byens hotteste utesteder og kaffebarer, der kunnskapsrike bartendere, vinkelnere og lidenskapeligere bryggere og baristaer sørger for å gi deg det lille ekstra.
Filmer som gir deg vann i munnen
Se våre beste tilbud
Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.
Oslo tilbyr også …
Her kan du søke etter flere matopplevelser. Start planleggingen i dag! Finn mer inspirasjon på Oslos offisielle nettsted.