Oppskrift:
Lutefisk
med bacon og potet
Mmmm ... Hva er det som lukter så godt?
Det er tid for lutefisk!
En av våre eldste og høyest elskede juletradisjoner.
Samle venner og familie og bli med på et lutefisklag!
Mange restauranter spesialiserer seg på sin unike variant i julebordsesongen.
Retten blir ofte servert med en kombinasjon av øl og akevitt, men mange foretrekker musserende vin eller en frisk eplemost.
Man har ofte et elsk- eller hat-forhold til lutefisk, men mange er nok enige om at tilbehøret kanskje er det aller beste...
Lær deg hvordan du lager lutefisk og sjekk ut oppskriften:
Lutefisk er ikke bare godt å spise, tørrfisken den er laget av har vært veldig viktig for nordmenn i mer enn tusen år.
Takket være skreien ble eksport av fisk raskt den viktigste inntektskilden for nordmenn, spesielt for folk i Nord-Norge.
Her kan du til og med få med deg et skreieventyr i Lofoten og omegn mellom januar og april, når torsken migrerer fra Barentshavet til norskekysten for å gyte.
Mens du er her, kan du også dra på hvalsafari i Vesterålen og se havets kjemper! Du vil nok ikke glemme det synet!
Lær alt om denne spesielle, norske tradisjonen!