Slik kommer du i skikkelig

JULESTEMNING

Det er den koseligste tiden på året! Ute er det kaldt, men inne er det hyggelig på lune kafeer og gøyale julemarked.

Julestemningen slår inn for fullt fra og med midten av november. Er du heldig, ønskes du velkommen av et vrimmel av snøflak – og kanskje nordlyset danser, om du befinner deg i nord?

Julen er tiden for å vise takknemlighet til de som betyr noe for deg. Å tilbringe tid sammen med de du har kjær.

Så hva med å tilby tiden din i gave til venner og familie denne julen? Inviter dem med på en uforglemmelig føjulsopplevelse og gjør noe koselig sammen!

1. Se lysene glitre

Det er den mørkeste tiden på året, men både inne og ute er det masse lys! Besøk en av Norges mange koselige småsteder og julebyer, der millioner av julelys får november og desember til å skinne.

De beste julereisemålene

2. Koselige julemarked

Nyt den koselige atmosfæren på et av de mange julemarkedene rundt om, smak på tradisjonsrik mat og kjøp gaver du ikke finner noe annet sted.

3. Gi unike gaver

Julemarkedene er perfekte steder å finne en spesiell gave til en spesiell person, takket være dyktige, lokale håndverkere.

Gavetips: Et par tradisjonelle selbuvotter! Les den unike historien om hvordan de ble til!

4. Bli kjent med fjøsnissen

Folkemuseene, slik som i Oslo eller på Lillehammer, holder populære julemarkeder de første helgene i desember. Ta turen innom for et sjeldent møte med den folkesky fjøsnissen, og kanskje deler han av sin favorittrett, nissegrøt!

5. Nissens postkontor

Visste du at alle brevene som blir sendt til julenissen ender opp i den koselige julebyen Drøbak utenfor Oslo? Besøk Tregaardens Julehus og send julekort og ønskelister direkte fra julenissens eget postkontor!

Opp igjennom årene har postkontoret mottatt over 500 000 kort adressert Julenissen, 1440 Drøbak!

Hva står på ønskelisten din i år?

6. Verdens største pepperkakeby

Det blir ikke ordentlig jul uten pepperkaker! Det tar de på alvor i Bergen, hvor du får du oppleve verdens største pepperkakeby. Alt du ser er bakt og arrangert av lokale bergensere.

7. Smaksrik julemat

Hva spiser du på julaften? Fra kyst til innland og fra fjord til vidde er det stor variasjon i hva folk spiser på julaften. Lær mer om de smakfulle julerettene som pinnekjøtt, ribbe, lutefisk og julesild.

8. Besøk en juleby i førjulstiden

Rundt om i Norge forvandles mange byer til å bli litt ekstra magiske i julen! Kombiner kulturopplevelser, shopping og julemarkeder i Oslo eller Bergen, eller sett kurs mot trivelige Trondheim, som byr på herlige smaksopplevelser for matelskere!

Drømmer du om en hvit jul ...

... kan snøen dale flere steder, men du øker sjansene dine hvis du drar til bergstaden og trehusbyen Røros, eller til skiparadiset Lillehammer.
Eller kom i julestemning i ishavsbyen Tromsø, hvor du kanskje kan få øye på både Rudolf og nordlyset også!
Unngå den værste julestria ved å oppsøke Førjulseventyret i Henningsvær, det idylliske og naturskjønne fiskeværet i Lofoten.

Smaken av jul

Ribbe, julesild, gløgg og alt annet du trenger til jul!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt