Skip to main content

Verdens største pepperkakeby

Innbyggerne i Bergen er uten tvil Norges største lokalpatrioter. I desember går kjærligheten til byen og juletradisjonene opp i en høyere enhet.

En jul uten pepperkaker er vanskelig å forestille seg. De siste årene har dessuten iveren for pepperkakehus økt voldsomt. Bergen har tatt den helt ut – her finner du verdens største pepperkakeby!

Hvert år siden 1991 har barnehager, skoler, bedrifter og tusenvis av andre frivillige deltatt i dugnadsarbeidet med å lage alt fra små hjem til lokale landemerker, tog, biler, båter og internasjonale praktbygg.

Men Bergen har på ingen måte landets eneste pepperkakeby. De finnes over hele landet, som i Stavanger, Hammerfest, Haugesund, Fredrikstad og Bodø. Flere og flere skoler og barnehager henger seg også på trenden, og lager sine egne lokale pepperkakebyer. Til og med norskamerikanere i Duluth i Minnesota har sin egen pepperkakeby, inspirert av den i Bergen.

Pepperkakebyen i Bergen er åpen for publikum fra midten av november til nyttårsaften. Overskuddet går til veldedige organisasjoner som først og fremst jobber for barn. Og hvorfor ikke kombinere besøket med en tur på julemarkedet?

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt