Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:
Het potetgryte

av vegetarentusiast Hanne Lene

Potatopot made by Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen
Potatopot made by Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen

– Het potetgryte er en sikker vinner for både små og store, og den smaker like godt dagen etter. Mine besteforeldre elsker også denne oppskriften.

Hanne-Lene Dahlgren, vegetarentusiast

Potatopot made by Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen
Potatopot made by Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen

Husmannskost møter det moderne kjøkken med masse smak!

Denne retten er enkel å lage, og ifølge vegetar-kokebokforfatter Hanne Lene, er den perfekt etter en lang dag ute.

Prøv oppskriften:

Cookbook author Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen
Cookbook author Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Line Dammen

Slik gjør du:

1. Ha potetene og hvitløk i en kjele med vann. Kok opp og la koke i 15 minutter.

2. Varm olje eller smør i en annen kjele. Ha i løk, og la den frese i noen minutter på middels til høy varme til den er blank og fin. Tilsett resten av gryteingrediensene, unntatt linsene, og la det småkoke til potetene i den andre kjelen er møre.

3. Lag myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en dyp beholder, og bruk stavmikseren til mynten er finhakket og dressingen er jevn og smidig.

4. Hell av vannet på potetene, sett dem til side. Ta ut hvitløken og tilsett i gryten sammen med det andre. Potetene skal tilsettes senere.

5. Stavmiks gryten til alt er godt blandet, men ikke helt finmost. Du kan også bruke en blender.

6. Når gryten har ønsket konsistens, tilsetter du potetene og linsene, og smaker til med krydder.

7. Topp med myntedressing, frisk mynte, knasende sprø valnøtter og chiliflak – eller noe annet godt du har liggende.

Barnevennlig versjon:

Lag gjerne en mildere variant ved å droppe chiliflakene i selve gryten. Frisk ingefær og hvitløk gir likevel masse smak. Hvis barna ikke liker å se hva som er i gryten, kan du kjøre den helt glatt.

Vel bekomme!

Er du på jakt etter flere smakfulle vegetaroppskrifter? Prøv Hanne-Lenes friske sommersalat.

Ikke gå glipp av Hanne-Lenes beste tips til hvor du kan spise vegetarmat i Norge!

Cookbook author and blogger, Hanne-Lene Dahlgren, eating at Happy Foods in Oslo. .
Photo: Line Dammen
Salad made by Hanne-Lene Dahlgren .
Photo: Hanne-Lene Dahlgren

Her får du god vegetarmat

Veganer? Vegetarianer? Eller bare på jakt etter god, plantebasert mat? Sjekk Hanne-Lenes anbefalinger!

En smak av Norge

Få mer inspirasjon til hvor du skal besøke og hva du skal spise.

Vegetaroppskrifter

Prøv disse smakfulle rettene – helt uten kjøtt.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen