Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Utistuvollen
Utistuvollen, Hedmark.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gøy på landet

Bjelleklang og nylagte egg til frokost? Stadig flere norske gårder åpner opp sine flotte og koselige tun, både for familier som vil koble helt av og for voksne par som ønsker kortreiste matopplevelser av ypperste klasse. 

Dagens første solstråler treffer gresstustene på tunet og får gårdskattene til å strekke på seg. I spisestuen kommer frokosten på langbordet, med kortreiste delikatesser, ofte servert av bondekona selv. Ute tusler kanskje noen høner forbi et stabbur, mens de enste lydene du hører, er vinden som suser gjennom gresset og liflig bjelleklang. 

Livet på landet er den beste medisin mot stressende hverdager og høye skuldre. Å få lov til å komme inn på de idylliske tunene man vanligvis bare kjører forbi, er også en flott opplevelse for både store og små. Stadig flere norske gårder har åpnet dørene sine for besøkende, og inviterer til både lek og kos med dyra, overnatting i bonderomantiske rom og ikke minst til kortreiste smaksopplevelser, ofte rett fra jordet eller dyra.

Noen av bøndene produserer til og med prisvinnende oster og smakfulle kjøtt- og meieriprodukter. Flere gårder tilbyr dessuten et kjøkken som tilfredsstiller selv de mest kresne restaurantanmeldere.

 

Noen av dem er omgjort til lekre boutiquehoteller, som fungerer som en perfekt base for en romantisk langhelg. Mens disse ofte passer aller best for voksne som søker ro og fred i godt selskap, er andre innrettet spesielt for livlige barnefamilier.

Gårdsferie er barnas fornøyelsespark, hvor de kan de løpe i alle retninger og kose med alt fra dvergkaniner til geiter og kuer. Det er også mye læring for livet i å få utdelt et greip, mate hønene og trone på en traktor og få delta i gårdens daglige gjøremål.

For voksne, er en slik type ferie en god anledning til å trekke seg tilbake med en murstein av en bok, bli med på et lite dypdykk i spennende gårds- og lokalhistorie og del god mat rundt et bord.

Gårdene ligger ofte idyllisk til, med naturbaserte aktiviteter som vandring, fisking, ridning og padling i umiddelbar nærhet.

Utforsk flere gårdsmuligheter

Her kan du søke etter gårder i hele landet.

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages