Skip to main content

Gårdsferie

Landlig idyll

Velg mellom landlig luksus på en storslått herregård ...

... eller en ekte, avslappende bondegårdsferie, omgitt av dyr som elsker å få litt kos.

Supert for hele familien!

På en gårdsferie er du også sikret kortreist og nydelig mat, rett fra jord til bord!

Nyt deilige retter i gårdsrestauranten, eller lag maten selv med lokale råvarer fra en av de mange gårdsbutikkene.

Aaah! Ro i sjelen! Det er ikke uten grunn at gårdsferie er i vinden som aldri før. Stadig flere norske gårder har åpnet dørene sine for besøkende og tilbyr både overnatting, kortreiste matopplevelser og morsomme familieaktiviteter.

Gårdsferie for alle

Livet på landet er den beste medisinen mot stressende hverdager og høye skuldre. Våkne til lukten av nybakt brød og lyden av dyr som beiter i det fjerne. Etter en herlig, kortreist frokost kan du utforske nærområdet og ofte delta på morsomme aktiviteter.

Over hele landet finner du flotte, tradisjonsrike gårder som har åpnet dørene sine for besøkende. Det å få lov til å komme inn på tunet på noen av våre staseligste og koseligste gårder og oppleve både historie, lokalkultur og fruktene av mange generasjoners arbeid, er en ganske unik opplevelse, både store og små! Du finner alt fra rustikke, enkle og billige overnattingsmuligheter i stabbur og låver, til nostalgiske rom i bestemorstil eller med en moderne design skapt av dyktige arkitekter og interiørdesignere. 

Stadig flere gårder tilbyr dessuten matopplevelser som tilfredsstiller de mest kresne gourmetene på tur, basert på gårdens egne produkter. 

Finn din drømmeferie på landet:

Landlig luksus

Flere tradisjonsrike gårder og herregårder er gjort om til landlige luksushoteller, perfekte for en romantisk langhelg eller en uke i selskap med en god bok. De er også de perfekte stedene for å feire et drømmebryllup og festlige anledninger. 

Mange av gårdene har lange og spennende historier, og en aktiv gårdsdrift, som du gjerne får en smakebit av til både frokost og middag. Flere av gårdsrestaurantene på disse stedene er av en så høy klasse at de er verdt turen i seg selv. For eksempel på Kvitnes gård i Vesterålen, som regnes som en av Nord-Norges beste og mest unike restauranter. 

Seterlivet

Opplev gamle støltradisjoner på Norges levende støler og setre

Setrene ligger ofte idyllisk til oppe på fjellet eller i dalene, og de åpne seterkafeene er særdeles populære turmål for besøkende. Her kan du nyte deilig tradisjonskost, som nykinnet smør, brunost, lapper, vafler, prim og fløyelsmyk rømmegrøt – perfekt som et lunsjstopp mens du er på tur i området! Noen baker også flatbrød og yster prisvinnende hvitoster på den ekstra næringsrike og smakfulle setermelka. 

Enkelte setre tilbyr også overnatting om sommeren.

Besøksgårder

Det finnes også en rekke morsomme besøksgårder som er tilrettelagt for dagsbesøk, med fokus på familier. 

La barna løpe i alle retninger, kose med dyrene og delta i gårdens gjøremål, som å mate hønene, gå tur med en alpakka, ri på ponnier, hoppe i høyet eller lekekjøre på en traktor. De fleste besøksgårdene har også koselige kafeer og gårdsbutikker. 

I artikkelen under kan du finne flotte besøksgårder landet rundt!

Fra gård til gård

Har du lyst på litt av alt? Da høres det ut som en rundtur fra gård til gård er perfekt for deg!

Gårdsperlene langs Mjøsa ligger flott til, og området her er perfekt å utforske fra sykkelsetet. Besøk historiske hager, bo på staselige herregårder og smak lokale delikatesser fra de mange gårdsutsalgene.

Den Gyldne Omvei på Inderøy i Trøndelag må være blant landets mest smakfulle rundturer. Her kan du besøke gårdsbutikker og -kafeer, bryggerier, mosterier og kafeer, enten med sykkel eller bil.

Jæren i Stavanger-regionen er perfekt for dem som vil kombinere gårdsbesøk med restauranter i toppklasse, kunstopplevelser og strandaktiviteter.

Planlegg gårdsferien

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt