Spisesteder for vegetarelskere
Som mange andre steder i verden, øker plantebasert mat i popularitet også her hjemme. Stadig flere restauranter har vegetariske og veganske retter på menyen, og nye kjøttfrie steder åpner rett som det er.
– Det er ikke noe problem å spise vegetarisk eller vegansk i Norge, spesielt i de store byene, som gjerne har flere kaféer og restauranter å velge mellom. Mindre bygder har litt å gå på, men det kommer seg, sier Hanne-Lene.
Er du i Oslo, anbefaler Hanne-Lene å besøke restaurant ASIA på Aker Brygge.
– De har en stor meny, så er mye å velge mellom. Og så klimamerker de rettene sine, det er flott, forteller Hanne-Lene.
Kokebokforfatteren anbefaler også SALT – en kulturarena med streetfood og utsikt til Operahuset, samt den plantebaserte kaféen Oslo RAW, restaurantene Cultivate Food and Happy Foods, og Håndbakt – som har fokus på økologiske råvarer.
Planlegger du en grønn ferie i Stavanger? Hanne-Lene vet akkurat hvor du skal gå.
– Spis på Bellies, en koselig restaurant som tilbyr 100 prosent plantebaserte og innovative retter. Menyen styres av sesong, og lokale råvarer står i sentrum.
Her finner du flere vegetarvennlige steder å spise som Hanne-Lene anbefaler: