Skip to main content

OPPSKRIFT:
Rømmegrøt

Når var sist du spiste fløyelsmyk, frisk rømmegrøt?

Visste du at grøt er den eldste varme retten vi kjenner til i Norge?

Rømmegrøt har en spesiell posisjon som festmat, og i gamle dager var dette noe av det gjeveste man kunne servere til gjester.

I dag kan du nyte rømmegrøt på en av landets mange fjellstuer ...

... og på setrer, som her i Herdalen. Her får du nydelig rømmegrøt laget på frisk, lokallaget rømme!

Rømmegrøt

Ingredienser

(4 porsjoner)

500 ml seterrømme

200 ml hvetemel

500 ml melk

1/2 ts salt

Sukker

Kanel

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.

2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.

3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.

4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Sulten på rømmegrøt? Server gjerne grøten med et glass leskende bringebærsaft, flatbrød og, eventuelt, salt spekemat på siden – nam!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt