VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Opplev Norges unike

MATREISEMÅL

Local food safari in Røros .
Photo: Ren Røros Frontal
Local food safari in Røros .
Photo: Ren Røros Frontal
  1. Er du en ekte foodie?

    Da bør du sette kursen mot et av disse unike matreisemålene, fra nord til sør.

    Photo:
    Photo:
  2. 1. Kongekrabbesafari i Kirkenes

    Kongekrabben er kongen av sjømatfatet i nord. Tenk deg å være med å hente den opp selv i rå, ville Finnmark, for eksempel i Varanger eller Kirkenes?

    En time etterpå sitter du varmt og godt innendørs og trenger bare en dæsj sitron for å nyte verdens mest eksklusive måltid.

    King crab Kirkenes .
    Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
    Kirkenes .
    Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
  3. 2. Skrei i Lofoten

    Skreien er en av verdens beste og mest bærekraftige matfisker. Atlanterhavstorsken vandrer hvert år til havet utenfor Lofoten, Vesterålen og store deler av Nord-Norge mellom februar og april.

    Bli med på skreieventyret, når havnene syder av liv gjennom vinteren, eller nyt den sprellfersk på tallerkenen.

    Fishing in Svolvær .
    Photo: CH / Visitnorway.com
    Fishing in Svolvær .
    Photo: CH / Visitnorway.com

    Du må selvsagt også prøve den verdensberømte tørrfisken, som har hengt ute på hjeller i månedsvis.

    Dampet, grillet, ovnsbakt – eller som snacks!

    Les mer om skreien, fisken som bygde Norge.

    Stockfish in Lofoten .
    Photo: Svinøya rorbuer
    Stockfish meal in Lofoten .
    Photo: Hallvard Kolltveit

    3. Trondheim – europeisk gastronomiregion

    Viltkjøtt, lam, ost og sjømat er noen av spesialitetene i trondheimsregionen. Trøndelag er et av de viktigste lokalmatområdene i landet, med over 200 matprodusenter.

    Jorda her er også blant den mest fruktbare i landet, noe som gir grobunn for råvarer i verdensklasse. Derfor er Trondheim utpekt til Europas gastronomiregion i 2022. 

    Finn spisesteder og planlegg din kulinariske reise til Trondheim.

    Trondheim unique food destination .
    Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com
    Trondheim unique food destination .
    Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

    4. Røros – lokalmatmekkaet

    Pjalt, tjukkmjølk, reinsdyrkjøtt og nydelige oster. Superkoselige Røros var arnestedet for den norske lokalmatboomen, og matfatet bugner fortsatt av rene, autentiske smaker av vidde og fjell – både når det gjelder salt og søtt.

    Bli med på lokalmatsafari og husk å spørre servitøren om gode lokalmatforslag!

    Local food in Røros .
    Photo: Ren Røros Frontal
    Local food in Røros .
    Photo: Ren Røros Frontal

    5. Klippfiskbyen Kristiansund

    Før olje og laks var klippfisken et av Norges største eksporteventyr. De store svabergene og nærheten til havet har gjort Kristiansund til en av de største vestnorske klippfiskbyene.

    Nyt smaken av den verdenskjente klippfisken, gjerne tilberedt som bacalao, mens du skuer ut på fiskebåtene som glir forbi, og besøk det fine klippfiskmuseet

    Clipfish from Dybvik, Ålesund .
    Photo: Tina Stafrén
    Clipfish in Kristiansund .
    Photo: Tina Stafrén
  4. 6. Sider i Hardanger

    Snakk om lykkebobler! 

    Det har vært en boom av norske siderprodusenter de siste årene, som lager sider av høy kvalitet som vinner internasjonale priser. Mange av disse holder til i Hardanger, der du kan bli med på gårdsbesøk, sidercruise og sidersmaking, og bo på siderhotellet Utne

    "Sider frå Hardanger" er en geografisk beskyttet betegnelse på lik linje med Champagne.

    Aga Sideri i Hardangerfjord .
    Photo: Øystein Haara
    Aga Sideri i Hardangerfjord .
    Photo: Øystein Haara

    7. Ostebygda Hol

    Hvem skulle tro at en bitte liten bygd mellom Oslo og Bergen på få år forvandlet seg til et veritabelt ostemekka?

    Stopp innom Hol ysteri, et superkult lite ysteri der du kan smake mer enn 26 oster fra åtte lokale produsenter. Prestholtosten er en av Norges mest perømte geitoster – brun eller vellagret hvit! Prøv også VM-prisede rødkittoster fra Rueslåtten ysteri og mange flere.

    Mange av ostene er kun laget på den ekstra smaks- og næringsrike stølsmelka, når husdyrene tilbringer lange sommerdager på fjellet.

    Hol ysteri in Hallingdal .
    Photo: Christine Baglo
    Hol ysteri in Hallingdal .
    Photo: Christine Baglo
  • 8. Fruktbygda Gvarv

    Livet på landet blir nesten ikke mer smakfullt enn her!

    Den lille bygda Gvarv i Telemark kaller seg ikke Fruktbygda uten grunn. Her finner du både en vingård, der du kan sove i en vintønne, Norges kanskje kuleste låvepub- og mikrobryggeri og en rekke andre staselige gårder. 

    Fråts i eplemost, bringebær, moreller, plommer og boblende sider – og besøk gårdsbutikker og gallerier.

    Dette er også Norges eplehovedstad – og du må bare nyte de ulike syrlige, saftige og friske variantene. Og selvsagt bli med på eplefestival!

    Finn ut flere steder du kan fråtse i deilige norske frukter og bær.

    Lindheim fruit and microbrewery in Gvarv in Telemark .
    Photo: Mohri Films
    Lindheim fruit and microbrewery in Gvarv in Telemark .
    Photo: Mohri Films
  • 9. Under – unikt i sør

    En gang i livetdu spise på verdens største undervannsrestaurant. Under betyr ikke bare at du befinner deg under havoverflaten, men den michelinstjernebelønnede maten er også rett og slett vidUNDERlig.

    Hav, gastronomi, sanseopplevelser – her smelter alt sammen til en undersjøisk opplevelse du ikke vil glemme. 

    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong
    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong

    Fått vann i munnen?

    Prøv noen av Norges merkeligste matretter, eller unn deg en uforglemmelig matopplevelse på en av våre stadig flere restauranter i Michelin-klassen!

    Couple eating seafood in Kristiansand .
    Photo: Magnus Furset
    Couple eating seafood in Kristiansand .
    Photo: Magnus Furset
  • Nyt Norge

    Norge har mange andre smaker som både vil glede og overraske smaksløkene dine.

    Se våre beste tilbud

    Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

    Your Recently Viewed Pages

    Tilbake til toppen