Skip to main content

Jordskokk- og gulrotsuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)

Suppe

1 stk. løk

1 ss olivenolje

400 g jordskokk

2 stk. gulrot

1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger

3 båter finhakket hvitløk

Saften av 0,5 stk. sitron

1 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

1 l grønnsakbuljong (utblandet)


Tilbehør

2 stk. jordskokk

1 stk. gulrot

2 ss olivenolje

1 ss frisk persille

Kilde: Matprat.no


Slik gjør du:

1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.

2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.

3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.

4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.

5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt