Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Jordskokk- og gulrotsuppe

Jerusalem artichoke and carrot soup .
Photo: Alexander Benjaminsen / Matprat
Jerusalem artichoke and carrot soup .
Photo: Alexander Benjaminsen / Matprat

Jordskokk har en nøtteaktig smak som passer perfekt sammen med søte gulrøtter.

Prøv kombinasjonen i en deilig suppe! Så enkelt, og så godt. 

Her er oppskriften:

Jerusalem artichoke and carrot soup .
Photo: Alexander Benjaminsen / Matprat
Jerusalem artichoke and carrot soup .
Photo: Alexander Benjaminsen / Matprat

Jordskokk- og gulrotsuppe

Ingredienser:

(4 porsjoner)

Suppe

1 stk. løk

1 ss olivenolje

400 g jordskokk

2 stk. gulrot

1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger

3 båter finhakket hvitløk

Saften av 0,5 stk. sitron

1 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

1 l grønnsakbuljong (utblandet)

Kilde: Matprat.no

 

Slik gjør du:

1. Finhakk løk. Varm olje i en vid kjele og fres løken til den er myk og blank.

2. Vask (skrubb) jordskokker grundig og skjær i biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skrell og del gulrot og ingefær i biter og hakk hvitløk. Ha alt i gryta og fres godt i et par minutter. Hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er helt myke.

3. Bruk stavmikser eller kjør suppen i hurtigmikser til den er helt glatt. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett litt vann om suppen er for tykk.

4. Skjær jordskokk og gulrot i så tynne skiver som mulig, gjerne med ostehøvel eller mandolin. Tørk godt av skivene med litt tørkepapir.

5. Varm oljen i en stekepanne med høy kant. Ha i grønnsaksskivene og stek dem et par minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. La dem renne av seg på litt tørkepapir.

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

Visste du at gulrøttene blir enda søtere jo lengre nord de vokser? 

Kjølig klima og lange, solfylte dager = ekstra gode gulrøtter!

Besøk en gårdsbutikk, og plukk med deg sprø gulrøtter og andre lokalproduserte godsaker!

Hoelstuen, Harstad .
Photo: Benjamin A. Ward / Visitnorway.com
Hoelstuen, Harstad .
Photo: Benjamin A. Ward / Visitnorway.com

Vi produserer mye godt her til lands, og det kan vi takke dedikerte bønder for.

Prisvinnende sider og eplemostfrukt og bær i verdensklasse og masse smakfull ostNam!

Apple juice from the Fruit Village .
Photo: Finn-Erik Rognan / Visit Norway
Apple juice from the Fruit Village .
Photo: Finn-Erik Rognan / Visit Norway

Lyst på en smak av gårdslivet? Dra på gårdsovernatting

Senk skuldrene og nyt lokalprodusert mat i idylliske omgivelser.

Farm visit .
Photo: CH / Visitnorway.com
Farm visit .
Photo: CH / Visitnorway.com

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

En smak av Norge

Bli inspirert til hvor du bør dra og hva du bør smake.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen