Skip to main content

OPPSKRIFT:
Kantarellstuing

I august og september dukker en delikatesse på skogbunnen ...

... den smakfulle kantarellen!

Det er ikke uten grunn at vi kaller den "skogens gull".

Kantarell smaker nydelig som den er, rett fra stekepannen, men den kan også brukes i en smakfull soppstuing.

Soppstuing er veldig godt på brødskiven, eller som tilbehør til vilt!

Prøv denne enkle oppskriften:

Kantarellstuing

Ingredienser:

(4 porsjoner)

500 g fersk kantarell, eller annen spiselig sopp

1 stk. løk

1 ss smør

3 dl matfløte eller crème fraîche original, 35 %

0,5 ts salt

0,25 ts kvernet pepper

2 kvister frisk rosmarin eller timian

Kilde: Matprat.no


Slik gjør du:

1. Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.

2. Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den - og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.

Kos deg!

Høsten byr på mange deilige smaker. Vilt, frukt og bær, og selvsagt masse deilig sopp!

I Norge er vi heldige som har Allemannsretten, som gir oss lov til å høste av det naturen har å by på.

Planlegger du sopptur? Ta med deg en guide, så vet du at du bare har fått med deg spiselige sopp!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt