1. Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
2. Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den - og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.
Kos deg!
Høsten byr på mange deilige smaker. Vilt, frukt og bær, og selvsagt masse deilig sopp!
Cloud berries in a cup
.
Photo:
Visit Norway
Cloud berries
.
Photo:
Visit Norway
I Norge er vi heldige som har Allemannsretten, som gir oss lov til å høste av det naturen har å by på.
Planlegger du sopptur? Ta med deg en guide, så vet du at du bare har fått med deg spiselige sopp!
Trip in the forest during fall
.
Photo:
Marte Kopperud - Visitnorway.com
Trip in the forest during fall
.
Photo:
Marte Kopperud - Visitnorway.com