Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Kantarellstuing

Mushroom stew .
Photo: Matprat / Sara Johannessen
Mushroom stew .
Photo: Matprat / Sara Johannessen

I august og september dukker en delikatesse på skogbunnen ...

Picking mushrooms in Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Picking mushrooms in Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

... den smakfulle kantarellen!

chanterelle .
Photo: Elisabeth Bjornstad Christensen / Foap / Visit Norway
chanterelle .
Photo: Elisabeth Bjornstad Christensen / Foap / Visit Norway

Det er ikke uten grunn at vi kaller den "skogens gull".

Freshly picked mushrooms, Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Freshly picked mushrooms, Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Kantarell smaker nydelig som den er, rett fra stekepannen, men den kan også brukes i en smakfull soppstuing.

Cooking mushrooms in Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Cooking mushrooms in Moss .
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Soppstuing er veldig godt på brødskiven, eller som tilbehør til vilt!

Prøv denne enkle oppskriften:

Meat and mushroom stew .
Photo: Studio Dreyer-Hansley / Matprat
Meat and mushroom stew .
Photo: Studio Dreyer-Hansley / Matprat

Kantarellstuing

Slik gjør du:

1. Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.

2. Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den - og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.

Kos deg!

Høsten byr på mange deilige smaker. Vilt, frukt og bær, og selvsagt masse deilig sopp!

Cloud berries in a cup .
Photo: Visit Norway
Cloud berries .
Photo: Visit Norway

I Norge er vi heldige som har Allemannsretten, som gir oss lov til å høste av det naturen har å by på.

Planlegger du sopptur? Ta med deg en guide, så vet du at du bare har fått med deg spiselige sopp!

Trip in the forest during fall .
Photo: Marte Kopperud - Visitnorway.com
Trip in the forest during fall .
Photo: Marte Kopperud - Visitnorway.com

Smaken av høst

Smakfull sopp, bær og mer!

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen