Skip to main content

OPPSKRIFT:
Vafler

Myke og søte, toppet med rørte bær og rømme ...

... eller salte, med den uslåelige kombinasjonen egg og bacon?

Det er alltid tid for vafler!

Prøv denne enkle oppskriften og eksperimenter med ulike toppinger.

Så lett og så godt!

Vafler

Ingredienser

4 dl hvetemel

1 dl sukker

1 ts bakepulver

1 ts malt kardemomme

4 dl melk 

3 stk egg

100 g smeltet smør

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du

1. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.

2. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 1/2 time. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.

3. Stek vaflene og server dem gjerne varme.

Serveres med syltetøy, rømme, sukker, smør og/eller brunost. Mulighetene er mange!

Mange forbinder nok vafler med hyggelige kafeer eller hjemmekos.

Men, visste du at flere Michelin-restauranter også serverer vafler?

Riktig nok med litt annen topping enn den tradisjonelle brunosten.

Uansett hva du liker å toppe vaffelen med, kos deg med oppskriften!

Du finner flere inspirerende oppskrifter i Vår norske kokebok.

Søtt og godt

Eplekake fra Fruktbygda, varm sjokolade fra Hotel Bristol og masse annet godt!

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt