Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:
Michelinkokk Lives
gratinerte sjøkreps

Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen
Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen

– Det er så mye god sjømat i Trøndelag.

– Sjøkreps er en favoritt, og noe jeg lager ofte. Jeg liker å holde det enkelt, slik at man kjenner den deilige sjøsmaken.

Live Krangnes Edvardsen, Kokk på Credo i Trondheim 

The restaurant kitchen at Hotel Britannia in Trondheim .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
The restaurant kitchen at Hotel Britannia in Trondheim .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway

La deg friste av Lives enkle, men fantastiske oppskrift:

Gratinert sjøkreps med sitron og stekt gjær, nam!

Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen
Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen

– Stekt gjær er noe vi har brukt på Credo i mange år.

– Det høres kanskje litt rart ut, men gjæren får en fantastisk karamellisert smak som gir retten det lille ekstra. Man kan sløyfe den, men jeg anbefaler virkelig å prøve!

Live

Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen
Gratinated crayfish with grilled lemon and fried yeast .
Photo: Live Krangnes Edvardsen

Gratinert sjøkreps

Ingredienser:

(4-5 porsjoner)

15 stk sjøkreps

250 g temperert smør

2 pakker fersk gjær

1 sitron

1/2 pote timian

1 ts havsalt

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 °C varmluft.

2. Del sitronen i to og legg de med flatsiden ned i den varme stekepannen med høy varme i ca 10 min. (Snittsiden på sitronen skal være mørk rundt kanten)

3. Smuldre opp ferskgjær på et brett med bakepapir og sett det inn i ovnen i ca 15 min. Til du får en dyp gyllen farge. Ta ut av ovnen og avkjøl på benken før det grovhakkes.

4. Tilsett smør, salt, timian, juice fra den grillede sitronen, og gjær i en blender. Hvis du ikke har blender kan du mikse dette for hånd.

5. Del sjøkrepsene i to på langs. Her er det best å bruke ferske ukokte sjøkreps. Spre sjøkrepsen i en langpanne, og fordel litt kryddersmør på hver hale.

6. Sett sjøkrepsene i ovnen på 200 grader i ca 5-7 min (avhengig av størrelsen på sjøkrepsen). Her må du bare passe på, slik at de ikke blir stekt for mye.

7. Serveres med nystekt surdeigsbrød eller loff, med grillet sitron som kan skvises over etter smak. 

Denne retten kan også serveres som en del av et større måltid eller en forrett!

Trøndelag er det perfekte reisemålet for foodies. Takket være innovative kokker, smakfulle lokale råvarer og hardtarbeidende bønder, har Trondheim og Trøndelag blitt kåret til Europeisk Mathovedstad i 2022.

Palmehaven restaurant at Hotel Britannia in Trondheim .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Palmehaven restaurant at Hotel Britannia in Trondheim .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway

Lyst på mer fristende inspirasjon? La Live guide deg til de beste stedene å spise, bo og se i Trondheim!

Live at Streif Bakery and Café .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway
Live at Streif Bakery and Café .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway

En smak av havet

Lite slår smaken av fersk sjømat.

En smak av Norge

Bli inspirert til hvor du bør dra og hva du bør smake.

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen