Skip to main content

Tips til ferie i Norge med tenåringen

Planlegger du en familieferie med tenåringen? Her er tips til de beste reisemålene og morsomme aktiviteter for ungdommer, og noen praktiske tips for å få en vellykket tur.

Tenåringer er like forskjellige som voksne. Noen elsker å være aktive, andre lever og ånder for shopping, mens noen foretrekker mer avslappende dager.

En god ide er å la tenåringen være med på planleggingen av ferien. Da kan dere finne aktiviteter som alle vil være med på, og du unngår sure miner underveis! Start planleggingen med disse tipsene:

1. For aktive ungdommer

Naturen er en lekeplass for alle som liker å være i aktivitet. Hva med å prøve spennende zipliner, eller måle kreftene i en via ferrata? Morsomt for både deg og tenåringen!

Rundt om i landet finner du også flere steder som er perfekt for terrengsykling. I sykkelparkene finner du mange morsomme og utfordrende stier, som passer både nybegynnere og de erfarne, både i fjellandskap og i skogen!

Finn flere spennende aktiviteter:

2. For turglade tenåringer

Vandreturer er perfekt for tenåringer som liker å være ute, og du finner garantert en rute som passer for hele familien!

Hvis dere vil prøve dere på mer utfordrende turer, husk å alltid gå med en guide! Det finnes mange fantastiske guidede turer å velge mellom – også flere som passer tenåringer.

Sykkelturer er også en fin måte å se landet på, og det er enkelt å finne steder som leier ut sykler. Det eneste dere trenger å gjøre er å finne en fin rute, og selvsagt krysse fingrene for godvær!

Planlegg sykkelturen:

3. Byferie for hele familien

Elsker tenåringen shopping? Da passer det perfekt med en storbyweekend!

Planlegger dere tur til Oslo, bør dere sjekke ut Oslo Fashion Outlet – Norges største outlet, som ligger en halvtimes kjøretur fra hovedstaden. En stor outlet finner dere også på Ålgård utenfor Stavanger. Topp storbyferien med koselige kafeer, og unn dere noen deilige timer på spa!

Om tenåringen ikke er gira på shopping, er det fortsatt masse å finne på i storbyene. Dra på fotballkamp, besøk et kult museum, eller utforsk byen med sykkel, segway, kajakk eller SUP!

Gjør deg klar for en kul byferie:

4. Lær noe nytt

...eller fortsett med favoritthobbyen – også på ferie! Rundt om i landet finner du flere morsomme kurs og aktiviteter du kan være med på, og du finner garantert et som er tilpasset ditt ferdighetsnivå.

Kjenn brisen mens du lærer deg å kite, ta hesteridningen til et nytt nivå, eller lek deg i vannet med surfing eller kajakk!

Bli inspirert:

5. Gøyal overnatting

Gjør ferien ekstra spesiell med en overnatting på et hotell i særklasse! Eller hva med en uforglemmelig natt i en tretopphytte? Eller kanskje det er på tide å prøve luksusvarianten av camping, glamping? Uansett hva dere velger vil ferien bli helt unik.

Finn drømmestedet:

6. Prøv fiskelykken

Bli det napp i dag? Fiskemulighetene her til lands er mange, både i saltvann og ferskvann. Planlegg en morsom isfisketur på vinterstid, bli med på havfiske om sommeren, eller kanskje dere vil prøve dere på fluefiske for første gang? 

Topp fisketuren med overnatting på en koselig rorbu!

7. Morsomme badeland

Planlegg en hel dag med morro i Scandinavias største vannpark, Bø Sommarland, som ligger idyllisk til i Telemark. Her har dere mye gøy i vente med flere bassenger, morsomme sklier og en av verdens største kunstige surfebølger!

Du finner også et annet morsomt badeland like utenfor Kristiansand, ved siden av Dyreparken. I Badelandet finner du kule attraksjoner og bassenger både inne og ute.

Planlegger dere ferie på vinterstid? Besøk et basseng – de fleste innendørsbassengene har åpent året rundt.

8. Kule fornøyelsesparker

De aller fleste fornøyelsesparkene har attraksjoner som passer til tenåringer. Tusenfryd er den største temaparken her til lands, og også den som har flest rå attraksjoner for ungdommene. Reiser du med små barn i tillegg, finnes det tilpassede attraksjoner for dem også i alle parkene.

Sjekk ut flere morsomme fornøyelsesparker:

9. Vintermoro

Vinteren byr på så mange gøyale aktiviteter for hele familien! Planlegg en hel ferie i et av landets beste skianlegg – dere finner løyper passende alle nivåer. Eller hva med en herlig langrennstur

Gøy uten ski på beina? Ingen problem! det er masse moro å finne på! Sjekk ut disse alternativene:

Seks tips for en vellykket ferie med tenåringer:

  1. Involver dem i planleggingen! La dem fortelle hvor de har lyst til å reise og hvilke aktiviteter de vil gjøre. 

  2. Husk å sjekke om det er bra internett- og mobildekning der dere skal overnatte. 

  3. Gi dem plass! Husk at tenåringer noen ganger trenger alenetid. Kanskje det er lurt å booke et ekstra rom som de kan trekke seg tilbake på?

  4. Du kommer langt med å sørge for nok mat og en god natts søvn.

  5. ...og la dem sove lenge om de trenger! En hyggelig familiefrokost trenger ikke å være tidlig på morgenen når man er på ferie.

  6. Vær åpen for å la tenåringen finne på noe alene med venner eller søsken, men legg også opp til aktiviteter for hele familien – da sitter dere igjen med fantastiske minner.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt