Skip to main content

Topp 17 barnevennlige campingplasser

Campingferie i Norge betyr fart og moro og gøyale aktiviteter. Her er noen av landets beste familieorienterte campingplasser, ifølge ferieekspert Jan-Henrik Larsen.

– I Norge er camping lik kvalitet, sier Jan-Henrik Larsen, avdelingsleder i NHO Reiseliv. Han jobber blant annet med klassifisering av nettopp campingsteder.

Landet vårt bugner av campingplasser med høy standard. Veldig mange hargodt tilrettelagte tilbud for rastløse barnefamilier. Flere steder kan du også enkelt kombinere natur og pulserende byliv.

– Fra nord til sør venter spennende aktiviteter som vil gi barn i alle aldre minner for resten av livet, sier Larsen.

Slå leir i et lekeland

Stedene som nevnes her er et lite utvalg. Se på dem som hint som hjelper dere med å komme i gang med planleggingen av familieferien. Flere av dem er også listet opp hos Norsk bobil- og caravanklubb. Langs veiene i Norge vil dere finne mange andre campingplasser med like gode muligheter.

Fagernes på sitt beste

Fagernes i Valdres på Østlandet

Ved foten av noen av landets mest berømte fjell ligger Fagernes i Valdres. Fagernes camping er lett å nå fra de fleste himmelretninger, som Oslo, Hallingdal, Gudbrandsdalen, Vestlandet og Jotunheimen nasjonalpark.

Norsk landsbyliv i Ål

Ål i Hallingdal på Østlandet

Frodige Hallingdal er blant Østlandets viktigste dalfører og et populært feriemål. Hallingdalselva renner rett forbi Hallingdal feriepark, der du kan bli med på veldig mange aktiviteter. Selve campingplassen er en av få i Norge som har hele fem stjerner.

Nyt strender og svaberg i Grimstad

Grimstad på Sørlandet

Plasser teltet eller campingvognen på femstjerners Moysand familiecamping i den sjarmerende sørlandsbyen Grimstad. Byen ligger mellom Arendal i øst og Lillesand i vest og har mange muligheter for uteliv for hele hurven.

Camp ved Hardangerfjorden

Kinsarvik i Hardanger på Vestlandet

Mikkelparken ferietun i Kinsarvik ligger i flott natur akkurat i bukta der Sørfjorden og Eidfjorden møtes og danner Hardangerfjordens bredeste punkt. Parken har gode tilbud for de fleste aldersgrupper.

Kom og lek på Sørlandet

Risør på Sørlandet

Slipp barna fri på Sørlandet feriesenter ved Risør. Det populære området er kjent for en bråte små øyer, holmer og skjær som beskytter landskapet mot Skagerraks åpne hav – og som du kan utforske.

Eventyrlandskap i Nordfjord

Nordfjord på Vestlandet

Nord for Sognefjorden ligger Nordfjords langstrakte kystlinje. Byrkjelo camping ved Storelva har et familievennlig basseng og en stor lekeplass for de minste.

Bryt Telemarks stillhet

Telemark på Østlandet

Kom og utforsk både nye og gamle aktiviteter i og rundt Norsjø ferieland i Telemark! Stedet er også kjent som en av de tradisjonsrike havnene i den berømte Telemarkskanalen.

Friske fraspark i Ballangen

Nordland i Nord-Norge

Legger du ferien til Ballangen camping, er du garantert innholdsrike dager for hele familien. Stedet ligger vakkert til ved Ofotofjorden ikke langt fra Narvik.

Tett på Tromsø

Tromsø i Nord-Norge

I Troms venter noen av de mest eksotiske opplevelsene Nord-Norge har å by på. På Tromsø lodge og camping kan du kombinere vill natur og pulserende byliv i Tromsø.

Familiekos ved svenskegrensen

Indre Østfold på Østlandet

Ferielivet i skogene ved de mange innsjøene overrasker med en rekke oppfinnsomme aktiviteter. Campingplassen nær svenskegrensen i Aremark i Østfold har rikelig med plass for barn med voksetrang.

Lærerik ferie – Hornnes camping & Mineralparken

Evje i Setesdal på Sørlandet

Slå dere ned på Hornnes camping utenfor Evje i Setesdal og bli med på en mengde aktiviteter, eller trekk dere tilbake med piknikkurv under et frodig tre. Nærheten til Mineralparken gjør ferietiden ekstra lærerik for barna.

Svøm i Setesdal

Setesdal på Sørlandet

Odden camping ligger ved Otraelva, som strekker seg sørover fra Byglandsfjorden i Setesdal. Her venter lekeplass, badeplass og mange naturbaserte aktiviteter.

Mye moro i Molde

Molde i Nordvest på Vestlandet

På Kviltorp camping ved Fannefjorden i Molde venter deilige strender og gøyale aktiviteter for de minste.

Sommersjarm på Helgeland

Mosjøen på Helgelandskysten i Nord-Norge

Oppdag vakre Helgelandskysten, som er full av halvøyer, øyer og holmer. Mosjøen camping ligger strategisk til ved E6 og kan skilte med et innendørsbasseng og en utendørs vannpark rett i nærheten.

Full fart i Telemark

Bø i Telemark på Østlandet

I Telemark venter dype daler og høye fjell. Fra Bø camping og hyttegrend er det kort avstand til både Bø Sommarland og en klatrepark.

Sol og strand i sør

Lindesnes på Sørlandet

Solstrand camping lever opp til navnet sit! Campingplassen ligger ved Audnaelva i Lindesnesregionen og tilbyr en rekke aktiviteter for hele familien.

Strandliv i sørvest

Jæren i Stavanger-regionen på Vestlandet

Jærens kystlandskap er, med sine hvite, lange strender, et paradis for både store og små strandløver. 60 kilometer fra Stavanger ligger Brusand camping med en stor lekeplass og mye annet gøy.

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt